Simon Zoltán is szerepelt a Star Wars Show LIVE!-ban a Celebrationön

A magyar művészt elsőként válogatták be honfitársaink közül a Celebration hivatalos plakátjainak készítői közé. A rendezvény hivatalos YouTube-műsorában is megszólaltatták, hamarosan pedig ismét mesél a Ziro.hu-nak, ezúttal a kinti élményeiről kérdezzük majd.

Simon Zoltánt – akinek egy korábbi Star Wars-poszteréből Guinness-rekord lett – első magyarként beválogatta a Lucasfilm a világ azon 28 művésze közé, akik elkészíthették a Chicagóban megrendezett nagyszabású Star Wars-esemény, a Celebration exkluzív posztereit. A 28 művészből 24 amerikai volt.

Simon Zoltán ezzel a plakáttal jutott ki a chicagói Star Wars Celebrationre (StarWars.com)

A szürkeárnyalatos poszter Padmét ábrázolja A klónok támadásából ismert esküvői jelenetben. Férje, a későbbi Darth Vader sisakja repedezett üvegként borul az arcára, előrevetítve a sötét jövőt. „Ha megpróbálunk átnézni Vader maszkján, láthatjuk a jót, a szeretetet benne – a jót, amely sosem hagyta el” – mondta még februárban az alkotásról Simon Zoltán a StarWars.com-nak.

 A 36 éves, Budapesten élő művész nekünk adta első nagyinterjúját  az esemény kapcsán, ebben arról mesélt, hogyan lett Star Wars-rajongó, mikor kezdett képek szerkesztésével foglalkozni, hogyan küdte be a pályázati munkáját és milyen érzés volt megtudni, hogy beválogatták. Az interjút itt lehet elolvasni, de  Simon Zoltán hamarosan ismét mesél majd a Ziro.hu-nak,  méghozzá arról, milyen élményekkel gazdagodott a Star Wars Celebrationön.

A rendezvényen az a megtiszteltetés érte, hogy több művésszel egyetemben őt is megszólaltatta a Star Wars Show LIVE!, a Celebration hivatalos YouTube-műsora. A videót feliratozva tesszük közzé, íme:

Simon Zoltánról szóló összes írásunkat itt lehet elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink