Sagwát alakította a Solo egyik magyarja, de Csubakka jelmezét is viselte

Vajda Attila a Solo: Egy Star Wars-történetben Sagwát alakította (OhSoSmall.com)

Vajda Attila dolgozott Phil Lorddal és Christopher Millerrel, majd később Ron Howarddal is. Rajta kívül öt magyar segédkezett a Solo elkészítésében.

Ahogy a Disney-korszak korábbi filmjénél, úgy a Solo: Egy Star Wars-történet készítésében is részt vettek magyarok. Főszerkesztőnk még a Ziro.hu indulása előtt a Zoom.hu-n tervezte megjelentetni azt a cikkét, amelyben a Solo hat magyarjából ketten is nyilatkoznak.

A vasárnap megjelent írásban Ágoston Gábor unit manager arról beszélt, hogy az olaszországi forgatások során milyen feladatai akadtak. Lényegében a vandori vonatrablás jeleneteit készítő stáb minden igényét kielégítő alaptáborát szervezte meg.

Az utolsó Jedik Nemes Zoéja után ismét volt olyan magyar, akit láthattunk is a vásznon – igaz, az arcát nem. Vajda Attila egykori kosárlabdázó Sagwát, a vukit alakította. A karakter körül volt egy kis kavarodás, mert az egyik forgatókönyvíró félreérthető kijelentése miatt azt kezdték híresztelni, Anthony Daniels bújt vukibőrbe. Később Jon Kasdan pontosított: Daniels a Csubiéknak segítő vuki, Sagwa egyik humanoid társát alakította. Vajda Attila a Zoomnak elárulta, hallott a Sagwa körüli félreértésről, de örül, hogy tisztázták a dolgot és hogy együtt dolgozhatott Danielsszel.

„Mindig is vágytam arra, hogy filmekben szerepelhessek. A kosárlabda-karrierem végén úgy döntöttem, megpróbálom, ezért kiköltöztem Londonba és kapcsolatba léptem több ügynökséggel. 2016 májusában vettem részt egy meghallgatáson, majd három hónap gyötrelmes várakozást követően kiderült, eljátszhatom első szerepemet, egy idős vuki hőst, Sagwát”

– mesélte Vajda. 2016 szeptemberében kezdett dolgozni a filmen, méretet vettek tőle és elkészítették a testre szabott vukikosztümöt, majd rendszeres edzéseken kellett részt vennie a kaszkadőr-, vizuális effektekért felelős és teremtményekért felelős csapatokkal a következő tíz hónap folyamán. Mint mondta, összesen négyen voltak a csapatban (a 2005-ös A Sithek bosszúja óta nem láthattunk egyszerre több vukit a vásznon).

Még dolgozott az első rendezőpárossal (Phil Lord, Christopher Miller), akikkel teszteltek egy felállást, amelynél Csubakka is ott ült Han Solo (Alden Ehrenreich) és Lando Calrissian (Donald Glover) első szabakkpárbajánál.

„Mivel Joonas Suotamo nem volt épp a helyszínen, én vettem fel Csubakka jelmezét. Izgalmas és megható pillanat volt, még ha csak egy teszt erejéig is, de én voltam Csubakka”

– mesélte Vajda Attila, hozzátéve, hogy végül elvetették az ötletet. Vajda szerint a forgatáson voltak problémák, de bővebben nem kívánta kifejteni a dolgot. Ron Howarddal is dolgozott, ezt mondta róla: „Ő egy kiváló rendező, biztonságot, megértést és kedvességet sugároz, emiatt nem éreztem magam idegen helyen”.

A kedvenc élménye az volt, hogy együtt dolgozhatott Woody Harrelsonnal. „1996-ban kezdtem el kosarazni, akkor láttam először a Zsákolj, ha tudsz című filmet, ő mutatta meg, hogy egy fehér ember is képes nagyot ugrani. Annak ellenére is példaképként tekintettem rá, hogy tudtam, csak egy színész” – mesélte Vajda Attila, aki szerint csodálatos élmény volt személyesen is megismerkedni, majd együtt dolgozni a többszörös Oscar-jelölt Harrelsonnal.

Vajda beszélt emellett további karrierterveiről, hogy szereti-e a Star Wars-t, valamint hogy miért voltak olyan nyúzottak a kesseli vukik. A teljes cikket itt lehet elolvasni:

Magyar vuki is volt az új Star Warsban – Vajda Attila Csubakka bőrébe is belebújhatott

Magyar vuki is volt az új Star Warsban – Vajda Attila Csubakka bőrébe is belebújhatott A Solo: Egy Star Wars-történeten hat magyar is dolgozott. Vajda Attila Sagwát, a főszereplőknek segítő vukit alakította a filmben és érdekes sztorikat mesélt. A Disney 2012-ben vette meg a Lucasfilmet, azóta nincsen Star Wars magyarok nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink