Ron Howard reagált a Solo eredményeire

A Solo: Egy Star Wars-történet rendezője büszke a filmre, de kifejtette véleményét a bojkottálókról is. A film meghaladta a 300 milliós bevételt és a kétszázezres magyarországi nézőszámot.

A Solo: Egy Star Wars-történet az Egyesült Államokban visszacsúszott a második helyre (az Oceans 8 előzte be), de világszerte már sikerült átlépni a 300 milliós álomhatárt: 312,2 milliónál járt a hétvégét követően. A Fantha Tracks azt írja, hogy mivel a Jurassic World: Bukott birodalom még nem érkezett meg az Egyesült Államokba, sok mozi vetíti a Solót, de a közeljövőben drasztikus csökkenés várható e téren. Egyetlen komolyabb helyre nem érkezett még meg a Solo: Japánban csak június 29-én lesz a premier. A Zsivány Egyes annak idején a hatodik legtöbb bevételt hozó országként üdvözölhette Japánt, így a fanthások szerint akár a négyszázmilliós határ is összejöhet.

Ziro, a hutt holoüzenetei

Múlt hétvégén a Jurassic World: Bukott birodalom (118 953) lett az első és a Könyvklub a harmadik (22 346) – utóbbit csak szűken verte a Solo. A JW nyitóhétvégéje jobb lett, mint a Solóé (118:94),…

A magyarországi mozikban 51 százalékos jegyeladási visszaesést produkált az alkotás, amely bemutatása óta először nem végzett az élen. 22756 néző volt kíváncsi a Solóra, ezzel éppenhogy becsúszott a második helyre, a 22346 nézőt becsábító hollywoodi nagyasszonyos film, a Könyvklub elé. Ron Howard alkotását a Jurassic World: Bukott birodalom előzte be, amely jobb nyitóhétvégét is produkált, így a Solo e tekintetben is eggyel hátrébb csúszott az idei ranglistán – az ötödik helyre.

Ron Howard mindezekre reagált is a Twitteren. Egy felhasználó arra kérdezett rá nála, hogy mit szól Az utolsó Jedik miatt a Solo ellen hirdetett bojkotthoz. Howard ekképpen válaszolt:

„Büszke vagyok a Solo: Egy Star Wars-történetre, a szereplők és az alkotók kemény munkája révén készült el a galaxis ezen új és vicces kiegészítése. Rendezőként rosszul érint, hogy azok az emberek, akikről úgy hiszem (és az exitpollok is ezt mutatják), hogy élvezni fogják a filmet… nem mennek el a moziba”.

Arról, hogy mi állhat a Solo teljesítményének hátterében, illetve hogy nevezhetjük-e bukásnak ezt az eredményt, itt írtunk bővebben:

Valóban bukás a Solo?

Te mit gondolsz? Írd meg kommentben! ↓↓↓

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink