Rajongók segítik Mara Jade megformálóját a rák elleni küzdelemben

Shannon McRandle-t 2013 óta kezelték kemo- és sugárterápiával, emiatt legyengült az immunrendszere. Most rajongók gyűjtenek neki.

Shannon Lynn McRandle neve talán kevéssé ismert a Star Wars-rajongók körében, arca azonban annál inkább. Az 1969-ben született texasi modell formálta meg ugyanis az 1999-ben, a Lucasfilm által kiadott kártyajátékban Timothy Zahn egyik – a rajongók kedvencévé vált – karakterét, Mara Jade-et, Luke Skywalker feleséget. Shannon igazi Star Wars-rajongó, kedvenc filmje A Birodalom visszavág, s amikor meghallotta, hogy őt jelölték ki Mara megformálására, egyből elszaladt, hogy vegyen néhány képregényt, és beszerezze Timothy Zahn A Birodalom örökösei című, azóta klasszikussá vált regényét. Pedig csupán néhány képről volt szó! Shannon később nagy kedvelője lett Zahn további regényeinek, azon belül is Mara karakterének.

Shannon McRandle mint Mara Jade (balra) és civilben (jobbra) (Star Wars Underworld)

„Ő egy nagyon bátor karakter. Erős, önálló, gyönyörű, okos. Ki ne szeretné őt? Én imádtam olvasni róla, és nagyon boldog voltam, amikor felkértek arra, hogy alakítsam őt. Ő tényleg egyfajta célt tűzött ki az SW-univerzum női szereplői számára! Különösen azt szerettem benne, amikor a Sötét oldalon volt, legkevésbé amikor megházasodott… Azt gondoltam, hogy a képregényekben taglalt, esküvői ruha körüli felhajtás nem vall rá. A legviccesebb az volt, amikor megpróbálta fenékbe rúgni Luke-ot!”

– nyilatkozta egyszer.

Shannon arcvonásai teljesen hozzánőttek a karakterhez. 1998-ig csak rajzok voltak Maráról, de Shannon szereplését követően a karakter későbbi ábrázolásainál már az ő arca szolgált mintául, a legtöbb ikonikus Mara Jade-kép őt mintázza. Mivel az egyik rövid történet (Sleight of Hand: A Tale of Mara Jade) szerint Mara Jade álruhában jelen volt Jabba palotájában A Jedi visszatér idején, sokan remélték, hogy karaktere felbukkan majd a film későbbi felújított változatában. Bár ez nem történt meg, továbbra is ő maradt Mara Jade arca.

Nos, Shannon McRandle most súlyos beteg, a Star Wars Hub értesülései szerint a modell 2013 óta küzdött a rákkal, amelyet le is győzött*. Ám a kemo- és sugárterápia károsította a vörös- és fehérvérsejtjeit, ami további bajokhoz, csontritkuláshoz és az immunrendszerének gyengüléséhez vezetett. Mivel Shannon biztosítása nem tud fedezni több kezelést a családja gyűjtést hirdetett az alábbi oldalon. A Star Wars-rajongók hihetetlen gyorsasággal fogtak össze, és támogatják az ő Mara Jadejük kezelését! Szorítunk neked, Mara!

Click here to support Assistance For Ongoing Recovery organized by Shannon Lynn

Dx’d with AS and cancer at the same time, Spring 2013. Cancer is in remission but the damage caused by radiation and chemo is ongoing. The Ankylosing Spondylitis is not responding to any medications or therapies. Insurance does not cover more homeopathic remedies. I’ve now found out that due to t…

*FRISSÍTÉS: cikkünk korábbi változatában azt írtuk, McRandle nem győzte le a rákot, ezzel szemben a valóság az, hogy sikerült neki, de a kezelések maradandó károsodásokat okoztak a szervezetében.

One thought on “Rajongók segítik Mara Jade megformálóját a rák elleni küzdelemben”

  1. Varga Csongor says:

    “Mara Jade álruhában jelen volt Jabba palotájában A Jedi visszatér idején, sokan remélték, hogy karaktere felbukkan majd a film későbbi felújított változatában.”

    A rádióváltozatba be is került. 🙂
    Bővebb infó itt:
    https://www.mixcloud.com/horv%C3%A1th-ede/hk017/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink