[Pletyka] Visszatérhet a Star Wars Jordániába

A Rum vádi egyik nevezetes helyszíne, a Hét oszlop (Wikimedia Commons / Tomobe03)

Azt pletykálják, egyebek között jordániai helyszínen is felvehetik a kilencedik epizód egyes jeleneteit. A filmet holnap kezdik forgatni.

Jordániában készülhetnek a Star Wars egyelőre cím nélküli, kilencedik részének egyes jelenetei – írja saját forrásaira hivatkozva a MakingStarWars.com, amely maga is csak pletykaként merte hozni az információt. A portál úgy okoskodik, hogy a Jakkun és a Jedhán is játszódhatnak majd ezen jelenetek. Ennek oka, hogy eredendően itt szerették volna felvenni Az ébredő Erő jakkui jeleneteit, ám végül Abu Dzabi lett a befutó. Később azonban csak befutott a Star Wars Jordániába: a Jedhán játszódó jelenetek egy részét a híres Rum vádiban (kiszáradt folyómeder, vízmosás).

A helyszín kedvelt turistalátványosság, 2011 óta az UNESCO természeti és kulturális világörökség része. 720 négyzetkilométeren terül el, ősi sziklarajzok, ókori sziklafeliratok és egy nabateus templom romjai maradtak hátra itt. Először az Arábiai Lawrence forgott itt 1962-ben, majd többször játszotta a terület a Marsot, legutóbb 2015 márciusában, amikor Ridley Scott részben itt készítette A marsit (a film egyes jeleneteit Magyarországon vették fel).

Persze egyáltalán nem biztos, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben látott Rum vádi lenne most is a helyszín. Amikor tavaly ősszel az országban jártam (sajnos a Rum vádi kimaradt), akkor Jézus Krisztus megkeresztelkedésének állítólagos helyszínéhez közel magam is buckalakók érkeztét vizionáltam.

Beware the Tusken raiders! #jordan | #bethanybeyondthejordan | #starwars | #tuskenraiders

16 Likes, 1 Comments – Bence Földi (@benfoldi) on Instagram: “Beware the Tusken raiders! #jordan | #bethanybeyondthejordan | #starwars | #tuskenraiders”

Nem ez volt az első Star Wars forgatási helyszín az arab világban, a tatuini jeleneteket Tunéziában, a jakkuiakat pedig az Egyesült Arab Emírségekben vették fel.

Az  még nem biztos, hogy ismét Jordániában köt ki a stáb, az azonban igen, hogy a forgatás holnap, azaz augusztus elsején kezdődik. Ezt a Lucasfilm jelentette be a StarWars.com-on a stáblista tagjaival együtt. További információt erről itt találtok:

Jövő szerdán kezd forogni a Skywalker-saga lezárása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink