[Pletyka] A Lucasfilm szakít a feltörekvő rendezőkkel

A Solo: Egy Star Wars-történet eredeti stábja Christopher Millerrel (balra lent) és Phil Lorddal (Csubakka alatt) (Lucasfilm)

A Star Wars News Net kapart össze némi információt a jelenleg futótűzként terjedő értesülésekről.

A forrásaik szerint a korábbi problémák – rendezőkirúgások, újraforgatások és az újra meg újra előforduló fél éves csúszások – tették be a kaput a Disney-nél, ezért dönthettek az antológiafilmek gyártásának felfüggesztése mellett.

[Pletyka] A Lucasfilm felfüggeszti az antológiafilmek készítését

A Solo: Egy Star Wars-történet esetén az anyacég megvetette a lábát, biztosította a büdzsét és az elégséges időt, hogy helyrepofozzák a filmet, de nem adtak lehetőséget a további csúszásra. Ráadásul az elvesztegetett marketingidő is a stúdió nyakán maradt – még forgattak, amikor már a filmet kellett volna promotálniuk –, és nem kapott a film különleges bánásmódot az Avengers: Infinity War kárára.

A Lucasfilm a pletykák szerint elvileg visszakanyarodik a médiumonként egyetlen projekt struktúrára, így a Star Wars: Ellenállás animációs sorozat, Jon Favreau élőszereplős sorozata és a kilencedik epizód van a fókuszukban.

További pletyka, hogy a Lucasfilm úgy igyekszik kezelni a korábban többször előfordult rendezőproblémát, hogy a Marvel Studiosszal ellentétben áttérnek a tapasztalt, bejáratott rendezők alkalmazására, nem próbálkoznak feltörekvő direktortehetségekkel. Ez valahol érthető, elvégre a Marvellel szemben a Lucasfilm nem nyúlt bele annyira a tutiba…

Ennek okait könnyedén megállapíthatjuk, elég csupán a két stúdió utolsó rendező-pletykáit szemlézni:

  • Marvel Studios: A pletykált Fekete Özvegy-filmre a pletykák szerint 49 rendezőnőből kiválasztották a három lehetséges befutót: Cate Shortlandot, Amma Asante-t, és Maggie Betts-et.
  • Lucasfilm: A pletykált Boba Fett-filmre a pletykák szerint a Logant jegyző James Mangold a tárgyalások korai szakaszában volt – ő lett volna a rendező.

Lehetséges, hogy a folyamat végére a Marvel Studiosnál egy olyan direktornál maradnak, aki csupán egy filmfesztiválon nyert egy kisfilmmel és a szakmában teljesen ismeretlen, de egy erős infrastruktúra várja és garantáltan ő a legalkalmasabb a feladatra. Míg a Lucasfilm pletykált folyamatánál fognak egy rendezőt, aki az utóbbi években elkészített egy jó/felkapott filmet és – ha az adott film stílusa passzol az elképzelésekhez – máris behívják meghallgatásra. Persze Mangolddal még nem lehetett probléma, de hasonlóan beválasztott rendezőtársaival, mint Colin Trevorrowal és a rendezőpárossal, Phil Lorddal és Christopher Millerrel már annál inkább volt.

Star Wars Community GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Star Wars GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Hogy ez a későbbiekben mit jelent? Remek kérdés, de csak az idő tudja megválaszolni… A Lucasfilm eddig sikeresen összekapott mindent az utolsó utáni pillanatban, de talán a későbbiekben a Disney közbelépésével a későbbiekben egy az egyben elkerülhetik a falnak rohanást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink