[Pletyka] A Lucasfilm felfüggeszti az antológiafilmek készítését

A filmes hírek terén megbízhatónak tartott Collider több forrásból úgy értesült, egyelőre leáll az „Egy Star Wars-történet”-filmek gyártása.

Exkluzív információkkal robbantott bombát a Star Wars-rajongók körében a Collider. A portál több forrásra hivatkozva azt írta, a Lucasfilm felfüggeszti az antológiafilmek gyártását, a közeljövőben a filmek terén a készülő kilencedik epizódra, majd az az után legyártandó Rian Johnson-trilógiára összpontosítja az energiáit.

A cikkben azt is írják, hogy információik szerint az eddig csak pletykákban emlegetett Obi-Wan Kenobiról szóló antológiafilm tényleg előkészítési fázisban volt, ám a projekten korábban dolgozók közül már senki nincs alkalmazásban.

Ennél több lényegében nincsen a Collider tarsolyában, úgyhogy egyelőre kezeljük az információkat pletykaként. Az azonban tény, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet nem teljesít úgy a mozipénztáraknál, ahogy az a korábbi alkotások alapján várható lett volna – az okokról és az egész témáról itt értekeztünk korábban:

Valóban bukás a Solo?

Az is tény, hogy a korábbi antológiafilm (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet) sem teljesített annyira jól, mint a hetedik és nyolcadik epizód. Szintén tény, hogy e két film készítése során ütközött a legtöbb nehézségbe a Lucasfilm: a Zsivány Egyesnél a meg nem erősített hírek szerint sok jelenetet újravettek és Gareth Edwards rendező befolyása is jelentősen csökkent, a Solónál pedig el is vették a rendezést a Phil Lord–Christopher Miller párostól.

Mindazonáltal a hét első felében még attól voltak hangosak a Star Wars-hírekkel is foglalkozó portálok, hogy a Lucasfilm egyenesen kilenc filmen dolgozik, ezekbe belevették az egyelőre csak pletykaszinten létező, Obi-Wanról és a Boba Fettről szóló antológiafilmeket. Utóbbinak egyébként több értelme lett volna, amennyiben az nemcsak Fettről, hanem A Birodalom visszavágban látott többi fejvadászról is szólt volna egyben.

[Pletyka] Lando visszatér a kilencedik részben

Az antológiafilmek elkaszálása azért sem tűnne logikus lépésnek, mert ezek szóltak igazán a rajongók kiszolgálásáról. Az új trilógia filmjeihez képest jobban rezonált a Zsivány Egyes és a Solo is a rajongói körökben. Ráadásul a Solót úgy zárták le, hogy nyitva hagyták az esetleges folytatás vagy folytatások lehetőségét, sok rajongó pedig nyilvánvalóan szívesen látná még az abban felbukkant karaktereket a vásznon.

Szóval meglátjuk, hogyan dönt a Lucasfilm, de eddig bizonyosnak tűnik, hogy a kilencedik epizód után Rian Johnson készítheti elő a trilógiáját, majd a David Benioff–D. B. Weiss páros (a Trónok harca alkotói) is belekezdhetnek eddig tisztázatlan számú filmjeik munkálataiba.

A folyamatban lévő projektekről itt írtunk:

Már idén elkezdődhet az élőszereplős Star Wars-sorozat forgatása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink