Óriási kiállítás nyílik Budapesten a 40 éve bemutatott Csillagok háborújáról

Barta Zoltán, a Magyar Star Wars Klub vezetője nemrég még nem mondhatott semmit a Huttcastban arról, milyen nagy dobásra készülnek, ám mára hivatalossá vált: 2019. szeptember 15-én nemzetközi Csillagok háborúja kiállítás nyílik a budapesti Bálnában. A kiállítást 2019. december 31-ig lehet megtekinteni.

George Lucas filmrendező 1977-ben alkotta meg a Csillagok háborúja univerzumát. A filmláncolat immár több mint 40 éve száguld töretlen sikerrel, generáción átívelő népszerűsége szinte páratlan.

Több éves előkészítő munka eredményeként 2019 decemberében mutatják be a mozik a Csillagok háborúja 9. epizódját, Skywalker kora címmel. A filmpremierhez kapcsolódva rendezik meg Magyarországon is a Csillagok háborúja – The Fans Strike back gyűjtői kiállítást.

A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint 600 eredeti darabból álló kollekció 10 kamionnal érkezik egyenesen Párizsból Budapestre, a Bálnába.

A kiállítás autentikus környezetben,  közel 1500 négyzetméteren  vezeti végig a látogatókat a sorozat cselekményén. A tárlat elemei hivatalos és gyűjtői darabok, illetve profi művészek és szakemberek egyedülálló munkái. A kiállításon különleges audiovizuális effektek is felelevenítik a Csillagok háborúja ikonikus világát.

Star Wars – The Fans Strike Back kiállítás

A Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás különlegessége a több űrhajóból álló  virtuális valóság élménysarok és a jedi kiképző ring. 

A virtuális valóság (virtual reality) teremben több űrcsatát is átélhetnek a látogatók, majd az izgalmakat egy igazi űrbárban pihenhetik ki.

A Csillagok háborúja – The Fans Strike Back egyedülálló díszletében életre kel a Csillagok háborúja univerzum, felelevenednek a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” élő szereplők. Találkozhatunk a filmből jól ismert – Csubakka, Yoda, R2–D2, C–3PO, a sithek, Darth Vader és további sok más főszereplő és szereplő – életnagyságú figurájával, megcsodálhatunk százharminc limitált kiadású figurát, és  több mint harminc ember méretű páncélzatot is.  Lélegzetelállító a hatalmas csillagromboló kapitányi hídja; az óriási termetű Jabba, a hutt; a négy méter magas rancor; a  nyolc méteres Palpatine trónterem  és Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légifogata is. A látogatók megtekinthetnek egy mitikus fegyverekből álló kollekciót, de a kézi készítésű diorámák és sisakok is lenyűgözőek.

A kiállítás green box fotóstúdiójában a választott kedvenccel fotókat lehet készíteni.

A kiállításhoz készült kedvcsináló videó:

A kiállítás weboldala:

Star Wars – A kiállítás

Ez a kiállítás semmilyen módon nem kapcsolódik a Disney Enterprises, Inc., a Lucasfilm Ltd, LLC, a Lucas Licensing Ltd., a Lucas Entertainment Company Ltd. LLC vagy a The Lego Group TM. A felhasznált képek a kiállításhoz tartozó magángyűjtemények reprodukciói.

Legfontosabb posztjaink