Nem csak velünk találkozhatsz az Országos Star Wars Rajongói Találkozón!

Itt van minden, amit a 2019. május 18-i eseményről tudni érdemes.

Időpont: 2019. május 18., szombat, 10.00 – 17.00
Helyszín: Pólus Mozi (Pólus Center, 1152 Budapest, Szentmihályi út 131.), 5-ös terem. (Megközelíthető: a 130-as valamint a 7-es, 7E, 8E, 133E buszokkal.)

A KLUBTAGOK  9.30-TÓL LÉPHETNEK BE  A HELYSZÍNRE!
A jegyárusítás kezdete: 8.45
A belépődíj felnőtteknek: 2.500 Ft/fő (Érvényes klubtagságival rendelkezőknek: 2.000 Ft/fő)
A belépődíj 14 év alatti gyerekeknek: 1.500 Ft/fő (Érvényes klubtagságival rendelkezőknek: 1.200 Ft/fő)
(A tagságisok a rendezvény ideje alatt MoziShop standjánál 10% kedvezményben részesülnek.)

A rendezvény ideje alatt ismét lehet a klubtagjainkhoz csatlakozni. Az új tagsági 2019. december 31-ig lesz érvényes, és 500 Ft-ba kerül.
A klubrendezvényre belépők bónuszként 12.00-től egymás után megtekinthetik a Zsivány Egyes és az Egy új remény c. filmek szinkronos változatát. Az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

Országos Star Wars Rajongói Találkozó – 2019 Trailer

A Magyar Star Wars klub immár ötödik alkalommal rendezi meg az Országos Star Wars Rajongói Találkozót, melyre várunk mindenkit, akit érdekel a messzi-messzi galaxis!

A rendezvény ideje alatt a Pólus Mozi termeiben a következő programok zajlanak:

1. terem (9.30 – 15.30)

Fazekas Attila dedikálja új Csillagok háborúja-plakátját, amit az első film magyarországi premierjének 40. évfordulójára készített. Ugyanebben a teremben Füle Zoltánnal, a Sötét oldal c. rajongói film főszereplőjével és rendezőjével is találkozhattok, valamint megnézhettek egy Star Wars-os sisak és jelmez mini-tárlatot.

2. terem (9.30 – 16.30)

Ebben a teremben a videojátékok kedvelőinek nyújtunk non-stop szórakozást. Az Insert Coin Egyesület 8 retro-konzollal jön erre a napra, melyeken – az előzetes terveik szerint – a következő klasszikus játékok próbálhatóak ki:

 • Atari 2600: Empire Strikes Back
 • NES: Empire Strikes Back
 • C64: Star Wars Arcade
 • Retro PC: Dark Forces (vagy X-Wing)
 • N64: Star Wars Pod Racer
 • GameCube: Rogue Squadron
 • SEGA DreamCast: Star Wars Demolition
 • Nintendo Wii: LEGO Star Wars SAGA.

Emellett a mozivászonra vetítve természetesen  játszható lesz a Star Wars Battlefront II. is! 

4. terem (10.00 – 15.30)

Star Wars-dokumentumfilmek, megállás nélkül! A 4-es terem várja mindazokat, akik kíváncsiak a Star Wars galaxis elmúlt 45 évének eseményeire. A hetvenes-nyolcvanas évektől, vagyis a klasszikus trilógia megalkotásától a folytatásokon át az animációs sorozatokig, sok produkció készítésébe bepillanthattok.

(Amennyiben a 12.00-kor kezdődő vetítésekre nagy lesz az érdeklődés, akkor az 5-ös teremmel párhuzamosan a Zsivány Egyes és az Egy új remény c. filmeket itt is meg lehet tekinteni.)

5. terem (10.00 – 16.30)

10.00 Megnyitó – Tombola, értékes Star Wars-os nyereményekkel – Érdekességek a messzi-messzi galaxisból
A tombolára az első 300 belépőjegyváltó kap tombolajegyet. (Társműsorvezető: Moser Károly, Anakin Skywalker magyar hangja)

 10.30 Ziro-olvasó találkozó  Az egyre népszerűbbé váló Star Wars-os hírportál, a Ziro.hu szerkesztői egy panelbeszélgetésen látják vendégül Kovács Géza és Tóth Gyula kaszkadőröket, akik mindketten dolgoztak Az ébredő Erő c. filmben.

Lelepleztük, kiket hívtunk meg a május 18-i panelbeszélgetésünkre
Az Országos Star Wars Rajongói Találkozón együtt ünnepeljük meg az olvasóinkkal a Ziro.hu első születésnapját. Az általunk szervezett panelbeszélgetésre két igazi nehézfiút, Kovács Gézát és Tóth Gyulát kértük fel, akik vállalták is, hogy beszélgetnek velünk háromnegyed órát. RÉSZLETEK ITT.

Ziro-olvasó találkozó – Kovács Géza

No Description

11.15 Beszélgetés a Zsivány Egyes szinkronizálóival
A filmvetítés előtt találkozhattok olyan színművészekkel, akik az első antológiafilm szinkronjában dolgoztak. Markovics Tamás, Cassian Andor magyar hangja már elfogadta a meghívást, tehát ő ott lesz az eseményen.

12.00 A Zsivány Egyes szinkronos változatának vetítése

14.30 Az Egy új remény 1984-es szinkronos változatának vetítése

6. terem (9.30 – 16.30)

Gyerek- és felnőtt játszóterem sok-sok izgalmas játékkal! Ezen a napon a 6-os teremben  mindenki kedvére játszhat a messzi-messzi galaxisban.  Íme, a kipróbálható asztali játékok listája, a teljesség igénye nélkül:

 • A LEGO Hungária Kft. jóvoltából nemcsak nagyméretű LEGO-szobrokkal találkozhatsz, de építhetsz, és kipróbálhatsz egy új asztali ügyességi játékot is.
 • A Gép-Ház idén is elhozza számotokra a galaxis nagy csatáit az X-Wing Miniatures és a Star Wars Legion segítségével.
 • A Delta Vision jóvoltából megismerkedhettek a Star Wars Sorsok kártyajátékkal, ahol a választott karaktereitekkel dönthetitek el a galaxis sorsát. A játékot a 2018-as év magyar bajnoka, Ceglédi Szabolcs mutatja be!
 • A klubos szekcióban megismerkedhettek a legendás Dejarik-sakkal, kipróbálhatjátok a saját fejlesztésű Run Run Run nevű játékunkat és a Star Wars-os Quoridor-t, a kisebbeknek pedig lehet párkeresőzni és színezni is.
 • Ugyanebben a teremben mutatkozik be a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub ‘Droid Factory’-ja, életnagyságú droidok felvonultatásával.

Előtér és közlekedő folyosók (9.30 – 17.00)

 Cserebere és kirakodóvásár a galaxis legklasszabb portékáival.  A könyvektől az akciófigurákig, a képregényektől a magazinokon át a poszterekig itt mindent megtalálsz majd!

Emellett egy mini-tárlaton válogatást tekinthettek meg a klasszikus-trilógia forgatása során, vagyis 1976 és 1982 között készített promóciós képanyagokból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink