Nagy érdeklődés övezte a Baljós árnyak újbóli mozis vetítését

A Magyar Star Wars Klub előadásokkal, vetítésekkel és vásárral emlékezett meg a 20 évvel ezelőtt bemutatott Baljós árnyakról.

Az Episode I. Flashback Party elnevezésű, 2019. március 23-i rendezvényen különféle dokumentumfilmeket tekinthettek meg a látogatók. Közülük egyébként sokan – mintegy a nézők fele – a Baljós árnyakat látta először moziban a Star Wars-filmek közül.

Egyebek között mélyebben megismerhettük a látványtervezők munkáját, hogy milyen gondolatok álltak az előzménytrilógia első részének agresszív vívójelenetei mögött, emellett Liam Neesonnel és Rick McCallummal is hallhattunk interjúkat. A producer például elárulta, hogy a tunéziai jelenetek felvétele előtt egy PhD-dolgozat szerzőjének segítségét is igénybe vették. A régész a tatuini képsorok forgatási helyszíneiből írta a dolgozatot, így pontosan tudta, mit hol vettek fel. Ugyancsak McCallum beszélt arról, hogy például a cantina bejáratát egy tyúkól ajtajaként találták meg…

Képgalériánk az eseményről:

Látványos előadást tartott Amidala ruhatáráról Barta Zoltán, a Magyar Star Wars Klub vezetője. A főként japán hatású ruhatár legdrágább darabja az a vörös ruha volt, amelynek értéke mintegy hatvanezer dollár volt, így ez minden idők egyik legdrágább filmes kosztüme. Barta Zoltán levetítette egy, a közelmúltban készült interjúját Zsigmond Tamarával, Natalie Portman szinkronizálójával – a videó a közeljövőben a YouTube-on is elérhető lesz.

 A rendezvényt a fő attrakció, a Baljós árnyak levetítése tetőzte be.  Akik először nézték meg moziban, azoknak azért, akiknek gyerekkori, fiatalkori nosztalgia volt, azoknak pedig amiatt volt remek élmény, hiszen a film igazi otthona a nem véletlenül a nagyképernyő. Az alkotás ezúttal is megannyi érzelmet váltott ki, a közönség a végén tapssal jutalmazta a szervezőket és a filmet.

Az Episode I. Flashback Partyn a Ziro.hu is képviseltette magát: Füle Miklós – ahogy szinte mindig – a kirakodóvásáron standolt, míg főszerkesztőnk és helyettese,

Földi Bence és Kádas István portálunk jövőbeni terveiről tett két nagyobb bejelentést is.

Némi szöveg erről itt, videó pedig itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink