Minden, amit az új (készülő) magyar Star Wars rajongói filmről tudni lehet

A Ghost Protocol egy egész estés film hosszát kitevő trilógia első epizódja lesz. A John Wick is megihlette a stábot, amely a közösségi finanszírozást egy kísérletnek tartja. Ha nem jön össze elegendő pénz, akkor is igyekeznek megcsinálni a filmet.

December végén írtunk először a közelmúlt második magyar rajongói filmes projektjéről, a Star Wars: Ghost Protocolról. Csanádi Zoltánék az IndieGoGón gyűjtenek pénzt a tervezett trilógiájuk első epizódjára. Most pedig elküldték nekünk a projekt szinopszisát, amelyből a korábbinál több részlet is kiderül arról, mit is terveznek.

Ihlet

A dokumentum szerint a régi, ma már Legendáknak számító történeteket vették alapul, ám az új kánonba helyezik az eseményeket. Azonban nemcsak Star Wars-filmek ihlették a filmet, hatott a készítőkre például a John Wick vagy a Vasmadarak. Előbbi a dokumentum szerint újraírta az akciófilmeket, utóbbi pedig jól bemutatja az amerikai életérzést és azt, milyen pilótának lenni. Tervük nem kisebb, mint ez:

„A célunk, hogy felrázzuk kicsit a Csillagok háborúja állóvizét.”

Történet

A tervezett trilógia – amelynek hossza egy egész estés mozit tenne ki –  sztorija Az ébredő Erő előtt kezdődik és Az utolsó Jedik után ér véget.  Ezzel a leghosszabb korszakot felölelő rajongói film lehet.

A Ghost Protocol c. első epizód középpontjában egy olyan felderítő egység áll, amelynek tagjai között egykori köztársasági pilótáit és a különleges erők volt katonáit is megtalálhatjuk.

A miliő pedig az alvilág lenne, amelynek eseményeit úgy láthatnánk, hogy „közben a háború szele és a Hosnian Prime felrobbant darabjai söpörnek végig az ismert űrön”.

Star Wars Ghost Protocol IndieGogo Campaign! JOIN to the Ghosts!

Follow us on INDIEGOGO, FACEBOOK and INSTAGRAM as #starwarsghostprotocol to witness the birth of the new generation of Star Wars fan films!

Karakterek

 „Itt nem fognak sithek jediket kergetni az erdőben!!!!”  – áll a szinopszisban. Nem is akarnak sok sithet vagy jedit felvonultatni, hiszik, hogy e nélkül is lehet színvonalas Star Wars-filmet készíteni.

A főhősök nem szuperemberek vagy szuperlények lesznek, hanem harcedzett veteránok, valamint tapasztalt kalandorok. Olyan karaktereket kívánnak bemutatni, akik nem Poe Dameronra vagy Reyre hajaznak, sokkal inkább Wedge Antillesre, Dash Rendarra, Kyle Katarnra vagy Elscol Loróra.

Érdekességek

  • A filmben használni tervezett fegyvereket 3D-nyomtatással kívánják előállítani.
  • Nem lesz minden puszta CGI: a Star Wars hagyományaihoz hűen maketteket és modelleket is készítenek majd.
  • A Ghost Protocol szereplői közül többen több mint tízéves harcművészeti múlttal rendelkeznek, ráadásul a közelmúltban lövészeti edzéseken is részt vettek, így a harci jelenetek élethűek lehetnek majd.

Közösségi finanszírozás

Az IndieGoGón gyűjtenek pénzt. „Ha nem jönne össze az összeg akkor sem lesz baj, mivel minden eszköz rendelkezésünkre áll – csak nehezebb lesz megoldani.

Na persze az Erő (is) velünk van, szóval lehetetlen nincs”

– olvasható a szinopszisban. A közösségi finanszírozási kampányt kísérletnek tartják, emellett  jótékonysággal is összekötik.  A „befolyó összeg egy része állatvédelemre lesz fordítva, a REX Állatsziget számára ajánlottuk fel, mert mindannyian lelkes állatbarátok vagyunk” – fogalmazott a stáb.

A projekt Facebook-oldalát itt találjátok. Mi sok sikert kívánunk a stábnak és igyekszünk követni a projekttel kapcsolatos fejleményeket, ahogy a Vader: Egy rajongói film esetében tettük és tesszük.

Így áll a Vader: Egy rajongói film
A munkálatok felénél tartanak Varga Dezsőék, egy 12 perces videót tettek közzé a film készítéséről. RÉSZLETEK ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink