Jövő szerdán kezd forogni a Skywalker-saga lezárása

(StarWars.com)

Luke, Leia, Lando, Maz, John Williams és még sokan mások is visszatérnek. Augusztus elsején kezdődik a forgatás.

A Star Wars egyelőre cím nélküli kilencedik epizódjának forgatása a londoni Pinewood Studiosban kezdődik augusztus elsején – jelentette be a Lucasfilm a StarWars.com-on. J. J. Abrams tér vissza a rendezői székbe, hogy vászonra álmodja az általa és Chris Terrio által írt forgatókönyvet. A napokban egyébként az is kiderült, hogy „butafonokkal” védekezik a stáb a szivárogtatásokkal szemben.

A visszatérő karakterek közt ott lesz Rey (Daisy Ridley), Kylo Ren (Adam Driver), Finn (John Boyega), Poe Dameron (Oscar Isaac), Maz Kanata (Lupita Nyong’o), Armitage Hux tábornok (Domhnall Gleeson), Rose Tico (Kelly Marie Tran), Csubakka (Joonas Suotamo) és Kaydel Ko Connix (Billie Lourd). Ugyanakkor úgy fest, nem látjuk többé Snoke szerepében Andy Serkist, Phasma százados szerepében pedig Gwendoline Christie-t. Rajtuk kívül a Star Wars veteránjait is ismét láthatjuk a vásznon. Mark Hamill (Luke Skywalker) és Anthony Daniels (C-3PO) szereplése mellett hivatalossá vált az is, hogy Billy Dee Williams (Lando Calrissian) is visszatér – őt utoljára e színész alakításában A Jedi visszatérben láthattuk.

 Leia Organa szerepét ismét Carrie Fisher fogja alakítani, a korábban Az ébredő Erőhöz készült, be nem mutatott felvételeket használva.  J. J. Abrams ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

„Kétségbeesetten szerettük Carrie Fishert. (…) Lehetetlen nélküle kielégítően lezárni a Skywalker-sagát. Soha nem osztottuk volna másra a szerepét, vagy használtunk volna CG karaktert helyette. A lánya, Billie támogatásával és áldásával, találtunk egy módot, amivel megtisztelhetjük Carrie hagyatékát és szerepét Leiaként a kilencedik epizódban azzal, hogy eddig be nem mutatott felvételeket használunk fel, amiket még együtt vettünk fel a hetedik rész forgatásán.”

Új színészként érkezik Naomi Ackie, Keri Russell és Richard E. Grant.

A kilencedik epizód színészgárdája (Star Wars Underworld)

John Williams zeneszerző, aki eddig a Skywalker-saga mindegyik filmjéhez komponált, ismét visszatér a messzi-messzi galaxishoz.

A film 2019 decemberében érkezik a mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink