Jar Jar megformálója hatalmas ünneplést kapott – SWCC#3

Ugyan a Jedi: Fallen Order előzetese szólt a legnagyobbat szombaton, érdekes információk derültek ki a Galaxy’s Edge élményparkról, valamint az érkező könyvekről és képregényekről is. A Star Wars Celebration harmadik napjának hírösszefoglalója!

Így követjük a Celebrationt a Ziro.hu-n
Lesz percről percre a Facebookon, lesznek rövidhírek, valamint napi összefoglalók is. Tartsatok velünk! RÉSZLETEK ITT.

Ahmed Best: George Lucas megmondta, hogy szeretni fogják Jar Jart

Hatalmas ünneplésben részesült Ahmed Best, Jar Jar Binks megformálója a Star Wars Celebration harmadik napjának színpadi beszélgetésekor. Az idén húsz éves Baljós árnyak sokat támadott színésze tavaly nyáron arról vallott, az öngyilkosságot is fontolgatta a rajongóktól érkező verbális agresszió miatt.

Mint mondta, George Lucas évekkel ezelőtt megjósolta, hogy Jar Jart szeretni fogják, megváltozik majd a megítélése. Lucas szerint a felnövő gyerekeket nem fogja érdekelni, hogy milyen kritikákat kapott a karakter húsz évvel ezelőtt. – És így is lett, akik Jar Jarral nőttek fel, nem értik, miről beszélnek a szüleik – mondta Ahmed Best.

Ahmed Best Takes The Stage At SWCC 2019 | The Star Wars Show Live!

Watch Ahmed Best’s interview at Star Wars Celebration Chicago 2019!

„Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a rajongói teóriákat Jar Jarról”

– poénkodott azzal, hogy egyes elméletek szerint a galaxist irányító Sötét Nagyúrral van dolgunk a gungan személyében. Jar Jarral kapcsolatban így fogalmazott: „Függetlenül attól, min ment keresztül, kivel van, vagy éppen hol tartózkodik, mindig olyan döntéseket hoz, amivel nem okoz csalódást. (…)  Jar Jar minden jelenetben tudtára adja mindenkinek, hogy bármit is mondanak neki, bármit is tesznek vele, ő ott van mellettük és nem okoz csalódást”.  (Azért a Sithek bosszújában sokaknak okozott csalódást a Szenátusban – a szerk.)

A beszélgetés során szó esett arról is, hogyan transzformálta és vitte előre a motion capture technológiát Jar Jar megalkotása. Best szerint úttörők voltak, mert hihetővé, élővé varázsoltak egy ilyen karaktert. Mint mondta, a technológia rengeteget fejlődött, ma már roppant gyorsan és relatíve olcsón lehet motion capture karaktereket életre kelteni.

Frank Ozzal fennálló kapcsolatáról is beszélt, állítása szerint a Baljós árnyak óta ismerik egymást és Oz „a legkedvesebb, legempatikusabb emberi lény a bolygón”. Kiváltságosnak érzi magát, hogy a barátja lehet és együtt dolgozhatott vele. Ahmed Best beszélgetés végén szintén hatalmas ovációt kapott.

Yoda, Nien Nunb és Coca Cola

Szombaton kora este tartották a Galaxy’s Edge élményparkról szóló panelbeszélgetést a chicagói Star Wars Celebrationön. A panelről a Facebookon tettünk közzé rövid, pontokba szedett összefoglalót:

Security Check Required

No Description

Novemberben jön a Jedi: Fallen Order!

Hosszú idő után érkezik az első single player Star Wars-játék, amelynek tegnapi panelbeszélgetésén levetítették az előzetesét, valamint a premierdátumot is megtudtuk. November 15-én érkezik PC-re, Xbox-ra és PS4-re – azaz sűrű novemberünk lesz, hiszen 12-én A mandalore-i is felkerül az akkor induló Disney+-ra. A Jedi: Fallen Orderről sok érdekesség kiderült, itt írtunk minderről hosszabban:

November 15-én jön a Jedi: Fallen Order, trailert is kaptunk
Xboxra, PC-re és PlayStation 4-re is november 15-én érkezik a Star Wars: Jedi: Fallen Order c. játék, amelynek trailerét a chicagói Star Wars Celebration harmadik napján mutatták be. RÉSZLETEK ITT.

Thrawn összeakasztja a „bajszát” Tarkinnal és Krennic-kel

A Del Reynek volt egy izgalmas könyves panelje a Celebration harmadik napján, amelyben a Thrawn: Árulás c. trilógiazáró Timothy Zahn-regényről is megtudhattunk részleteket. A ClubJade Twitter-threadjéből kiderül, hogy Tarkin, Krennic és Thrawn hatalmi konfliktusba kerül a regényben, amelyben Thrawn korábbi „tanítványa”, Eli Vanto is visszatér, méghozzá egy chiss hajón szolgálva. A kötetből a chiss kultúráról is többet tudhatunk majd meg. A gryskek ismét felbukkannak, a Birodalommal veszik fel a harcot.

Ugyaninnen tudjuk, hogy Claudia Crayt – portrécikkünk róla itt – meglepte, milyen sokan olvasnak Star Wars-regényeket. Az általa írt, e hónapban megjelenő Master & Apprentice c. regényben Dooku mellett felbukkan a gróf volt tanítványa, Rael is, aki aztán a Dooku: Jedi Lost c. hangoskönyvben is megjelenik majd. Az utóbbit jegyző Cavan Scott elmondta, szerelembe esett a karakterrel. Azt is elárulta, hogy a történet Dooku tíz éves korában kezdődik.  „Ő akar lenni a kiválasztott, a legjobb valaha élt jedi – ami nem túl jedis dolog”  – fogalmazott Cavan Scott.

Alexander Freed is beszélt az Alphabet Squadronról, amelyben öt, osztag nélkül maradt pilóta sorsát követhetjük az endori csata után, akiket Hera Syndulla vezet. Ennek a birodalmi „társkötete” lesz a TIE Fighter képregény, ami valamivel a regény előtt veszi fel a történet fonalát. Freed elárulta, nincsen katonai tapasztalata, de amikor a Battlefronthoz írta első regényét, elkezdett kutakodni – mindezt ma is végzi. „Nehéz dolog egyensúlyozni a katonaság és az űropera között” – jelentette ki.

Ugyancsak könyves hír, hogy leleplezték Anthony Daniels önéletrajzának borítóját. Sajnos nem az lett a címe, amivel a Skywalker felemelkedése panelen viccelődött („Számításaim szerint”) hanem ez: Én vagyok C–3PO – A bennfentes történet.

DK Books US on Twitter

We’re excited to reveal the cover of @ADaniels3PO’s new book, I AM C-3PO: The Inside Story. Discover the incredible untold story of one of #StarWars most iconic characters, C-3PO, told by the man who knows him best. Pre-order your copy: https://t.co/9udtyA8JTv

Új képregénysorozat a Marvelnél

A Marvel szombat délutáni képregényes paneljén az új Age of the Resistance sorozat öt címét jelentették be, így lesz képregény Finnről, Phasma századosról (július mindkettő), Reyről (szeptember), Poeról és Huxról (nincs dátum, de valószínűleg augusztus) – írja a The Hollywood Reporter. A sorozat összesen kilenc részes, további három füzetről nem közöltek információt. A kilencedik az Age of the Resistance Special címet viseli, amely Amlyn Holdo, Maz Kanata és BB–8 köré rendeződik.

A füzeteket a Phil Noto és Greg Pak vezette kreatív csapat készíti majd, akik a Star Wars képregénysorozat feletti uralmat is átveszik a 68-as számtól. Terveik szerint itt olyan részeket jelentetnek majd meg, amelyekben a klasszikus trilógia egy-egy párosa egy zsánerkalandban vesz majd részt – így például Luke és R2–D2 westernes küldetést hajt majd végre, míg Han és Leia film noir hangulatú történetben szerepel majd.

Lázadók-nosztalgiázás

A Celebration harmadik napján volt egy Lázadók panel is Dave Filoni részvételével, amely a nosztalgiázás jegyében telt. A StarWars.com összefoglalója:

SWCC 2019: 8 Highlights from the Rebels Remembered Panel | StarWars.com

Kristin Baver Kristin Baver is a journalist who loved science fiction before she could even write her own name. (Seriously, she was a card-carrying member of the Star Wars Fan Club when she had no other real reason to own a wallet.)

Pletyka: ők lehetnek a celeb rohamosztagosok a Skywalker felemelkedésében

Ahogy az új trilógia korábbi epizódjainál, a kilencedik részben is feltűnhetnek celebek rohamosztagos ruházatban. A korábbi celeb rohamosztagosokról szóló információkat megbízhatóan szállító MakingStarWars.net ezúttal úgy értesült, hogy a Skywalker felemelkedésében Ed Sheeran zenész, Jamie Oliver sztárséf, valamint a IX. epizód paneljét is vezető humorista, Stephen Colbert bújik rohamosztagos hacukába.

Új kiegészítő a The Old Republichoz

Ahogy az előző információ, úgy ez sem kötődik szorosan a Celebrationhöz, de érdekesség, hogy még mindig adnak ki frissítéseket a 2011-ben bemutatott MMORPG-hez, a The Old Republichoz (TOR). Az Onslaught (Támadás) című kiegészítővel két új bolygó, új helyszínek eddig már ismert bolygókon, valamint új képességek is érkeznek – a részletekről az SWTOR.com írt. A kiegészítő szeptemberben jelenik majd meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink