Ismét felbukkan a Star Wars zöld nyula – SWCC#5

Megtudtuk, hol lesz a következő Celebration, milyen titokzatos projekttel készülnek Star Wars írók, illetve azt is, ki George Lucas kedvenc karaktere a Star Wars-ban. A Star Wars Celebration Chicago utolsó napjának hírösszefoglalója.

2020: Anaheim!

A Celebration záróünnepségén jelentették be, hogy az idén húsz éves rendezvénysorozat visszatér Anaheim városába, ahol a Lucasfilm 2015-ben promótálta az új trilógia első részét, Az ébredő Erőt. A helyszínválasztás azért is érdekes, mert idén augusztus végén ugyanebben a városban lesz a Disney kétévente megrendezett expója, a D23. Mivel 2020-ban nem érkezik új film, valószínűleg a Galaxy’s Edge-et és a Disney+-os tartalmakat fogják majd ott reklámozni leginkább – annál is inkább, mert itt van az egyik Galaxy’s Edge élménypark, a helyi Disneylandben. Emellett jövőre lesz A Birodalom visszavág bemutatójának negyevenedik, A Sithek bosszúja bemutatójának pedig a tizenötödik évfordulója, így nyilván ilyen panelekkel is számolhatunk majd.

Ilyen volt a Celebration

George Lucas kedvence

A Star Wars Celebration Chicagón Baljós árnyak panelbeszélgetésén trükkmesterek és színészek vettek részt, köztük Ian McDiarmid is, aki a Skywalker felemelkedése ízelítő előzetesére is tett utalásokat. A panel végén videóüzenetet intézett a rajongókhoz a Star Wars univerzum kitalálója, amelyben egyebek között arról is beszélt, ki a kedvenc Star Wars karaktere – mindezekről összefoglalónkban írtunk, itt.

Ellenállás: semmi izgalom, elkapcsolás

Jaxxon nyúl a pácban

Az IDW is megtartotta saját paneljét a Celebration zárónapján, melyen nagy visszatéréseket harangoztak be. Folytatódik ugyanis Cavan Scott bizarr képtegénysorozata, a Tales from Vader’s Castle, valamint Jaxxon is újra feltűnik a színen. A Legendák közé tartozó Marvel Star Wars képregény „zöld nyula” már korábban is felbukkant a Star Wars Adventures lapjain, sőt még a Forces of Destinyben is kameózott.

Jaxxon on the cover of Star Wars Adventures Annual

Jaxxon a Star Wars Adventures Annual címlapján (StarWars.com)

Cavan Scott, valamint négy másik író emellett egy titokzatos projektbe is belevágott…

A Ragyogó Projekt

A Lucasfilm Publishing írói kerekasztalán bejelentették, az Erő szimbólumát a logójában tudó együttműködés indult Project Luminous (Ragyogó Projekt) néven. Ebben öt Star Wars képregény- és regényíró kapott szerepet: Claudia Gray – portrénk róla itt –, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott és Charles Soule.

Ennél több nem derült ki a projektről, még az sem, hogy milyen formátumban érkeznek majd a végtermékei. A StarWarsNewsNet.com úgy tippel, hogy a Bizonyos szemszögből novelláskötethez hasonló könyv érkezhet tőlük. De az is lehet, hogy egynél több könyvről lesz majd szó, ha már a Del Rey úgy harangozta be az egészet, hogy valami „nagyon nagy” következik. Annyi bizonyos, hogy a szerzők a Skywalker Ranchen megtekintették az Egy új reményt és A Birodalom visszavágot és jól szórakoztak. A projekt első eredményei 2020-ra várhatóak.

Művészeti album a Jedi: Fallen Orderhez

The Art of Jedi: Fallen Order címmel művészeti album készül a november 15-én megjelenő játék készítéséről. A Dark Horse Books adja majd ki, együttműködésben a Lucasfilmmel, az EA-vel és a Respawnnal. November 19-én jelenik meg az Egyesült Államokban, és részletes látványterveket mutat majd az egyes karakterekről, például a főszereplőről, Cal Kestisről.

November 15-én jön a Jedi: Fallen Order, trailert is kaptunk
Xboxra, PC-re és PlayStation 4-re is november 15-én érkezik a Star Wars: Jedi: Fallen Order c. játék, amelynek trailerét a chicagói Star Wars Celebration harmadik napján mutatták be. RÉSZLETEK ITT.

Ennyi volt a Celebration

Nagyon szépen köszönjük, hogy velünk tartottatok, reméljük, tudtunk segíteni abban, hogy mindenr fontos eseményről értesüljetek és jól szórakozzatok. Találkozunk április 28-án, 15 órakor a fővárosi Nyugati térhez közeli BarCraft e-sport bárban, ahol többemgaunkkal vesézzük majd ki a Celebrationön elhangzottakat. További infót itt találtok minderről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink