Így fabrikálhatsz majd fénykardot és droidot a Galaxy’s Edge-ben

Lassan két hete ért véget a 2019-es Star Wars Celebration, azonban folyamatosan érkeznek érdekes hírek az eseményről. Az alábbi, Charlie Hall (Polygon) tudósításain alapuló cikkünkben megismertetjük veletek a május 31-én nyíló kaliforniai Galaxy’s Edge élménypark sok érdekessége közül azt, hogy miként lehet majd fénykardokat és droidokat készíteni.

Végy egy ikonikus fénykardot, vagy fabrikálj sajátot!

A Disney Parks standján óriás érdeklődés mellett mutatták be a fénykardkészítés módját a park dolgozói. Charley Hall szerint a kiállított fénykardok nagyon impozánsra sikerültek.  Meglepően nehezek voltak,  ez nem a működésükhöz szükséges elemeknek köszönhető (mint ahogy a Maglite elemlámpáiból készített fénykardoknál volt), hanem a felhasznált anyagok kitűnő minőségének.

A kiszemelt fegyvereket két különböző helyen szerezhetik be a park látogatói. Az első, Dok-Ondar antikvitásainak barlangja lesz ahol tíz, a Star Wars filmekben is feltűnő másolat közül lehet válogatni. A másodikat Savi műhelyének hívják, ahol a rajongók saját fénykardjukat tudják megépíteni különböző elemekből. Mind a hiteles másolatok, mind az egyéni fénykardok ugyanazt a technikát használják működésük során.

A pengék különböző hosszúságban és méretben kaphatók és mindegyik különböző színben világít, attól függően, hogy milyen a belső felépítése.

A Celebration-on bemutatott előre gyártott fénykardok közül az érdeklődők megcsodálhatták Luke Skywalker, Ahsoka Tano, Darth Vader, Darth Maul és Mace Windu által használt ikonikus fegyvereket. Mindegyik saját, szaténnel bélelt dobozban lesz elérhető, amelyen egy egyedülálló jelölés található.

Darth Vader fénykardja a Galaxy’s Edge-ben (Charlie Hall / Polygon)

Néhány fénykard további tartozékokkal is rendelkezik, hogy azok még pontosabb replikák legyenek. Ilyen például Kylo Ren kereszt alakú pengéje, valamint Luke Skywalker fénykardja A Jedi visszatérből, amelyeken különleges rögzítési pontok biztosítják a rendkívül keskeny lézersugarat.

Az egyedi fénykardok készítése

Először is nézzük meg, hogy milyen részegységekből épül fel egy fénykard. A kard összetétele és szerkezete nem bonyolult, öt fő része van: a kristály, a két részből álló markolat és két energiacella, melyek körülölelik a kristályt. A penge színét a kristály határozza meg. Aki a részletesebb felépítésre kíváncsi, az alábbi képet tanulmányozhatja:

A fénykard részei (LighSaberOfAlaron.gportal.hu)

Mielőtt a látogatók belépnénk Savi műhelyébe, először a  négy előre elkészített fénykard séma közül kell választaniuk.  Ezek a jedi-fókuszú Peace and Justice, a sith-fókuszú Power and Control, a természetességet sugárzó Elemental Nature és a titokzatos Protection and Defense sémák. Ezek után az építéshez szolgáló kamrában a „gyűjtők” segítségével három különböző színű kyberkristály közül választhatunk. Maguk a kristályok véletlenszerűek, a látogatók ebben a fázisban csak a színt ismerik meg. A kiválasztás után a kristályokat egy holocronba helyezik, így lehetővé téve a rajongók számára, hogy megismerhessék saját, egyedi kyberkristályukat.

A holokronok
A holokronok a Jedi Rend és a sithek által használt információ tároló egységek, amelyek ősi tanításokat illetve értékes információkat tartalmaztak holografikus formában.

A Disney munkatársai hangsúlyozták, hogy maguk a kristályok új és szokatlan ismereteket rejtenek a Star Wars univerzumról. Innentől a „gyűjtők” segítséget nyújtanak a vendégek számára a részegységek összeszereléséhez, amelyeket a penge testreszabásához választottak.

Testreszabható droidok

A Galaxy’s Edge szerencsés látogatói beszerezhetik saját R2–D2 és BB–8 droidjaikat a Droiddepóban. Ezek a játékok kb. 45 cm magasak és teljes mértékben távvezéreltek lesznek. Előre-hátra képesek mozogni, valamint körbe tudnak forogni. A droidok személyre szabhatók lesznek egy úgynevezett „személyiségchip” segítségével. A chip, kártya formájú lesz melyet Leia-hoz hasonlóan a droidba helyezhetünk.

A további testreszabhatóságot a droidokhoz beszerezhető többféle alkatrészek teszik lehetőve, beleértve a különböző paneleket, matricákat és mozgató egységeket.

A további kiegészítők közé tartozik az italtálca, amely külcsínre megegyezik azzal, amit R2–D2-ra szereltek Jabba hajóján A Jedi visszatérben. A droidok alapvetően R2–D2-tól vagy BB–8-től kölcsönzik a hangjukat, de a személyiségchipek segítségével a hangok testreszabhatók lesznek. Három zseton is elérhető lesz, melyek segítségével az Ellenállás, a Csempészek valamint az Első Rend „oldalára” tudjuk állítani droidunkat.

Az így testreszabott droidok eltérően reagálnak majd a park különböző területein.

Például az Ellenállással szimpatizáló driodunk a park „Erővel átitatott” területein boldogan, míg az Első Rend által irányított területeken vészjóslóan kezd csipogni.

A csapat három olyan droidot is elhozott az eseményre, melyek nem testreszabhatók. Az első egy kis fekete droid, amely például olyan funkciókkal rendelkezik, mint a rejtett játékrakéták.

Elérhető lesz R3–X is, aki a Disney Star Tours rajongóknak lehet ismerős. Ez a droid a Galaxy’s Edge kantinában DJ-ként fog dolgozni. A teljesen működőképes robot bluetooth hangszóróként fog funkciónálni.

A helyszínen tartózkodók megcsodálhatták C–3PO hiteles másolatát is. Az aranyszínű droidnak sok érdekessége lesz, mint például a cserélhető végtagok. A legérdekesebb funkció a törzsön elhelyezett gombon keresztül érhető majd el. Amikor megnyomjuk, megelevenedik A Jedi visszatérből ismerős jelenet, ahol C–3PO elmondja az egész Star Wars történetet az ewokoknak:

This video is unavailable.

No Description

Sokba fog fájni

Azonban minden jónak megvan az ára. A fénykardok és a droidok árait egyelőre nem közölték. Annyit viszont lehet tudni, hogy a Galaxy’s Edge megnyitásával a belépőjegyek árai (a teljes Disneyland-re vetítve) jelentősen megnőttek.

A különböző csomagok jegyárainak emelkedése a 25 százalékot is elérte. A legolcsóbb jegyek árai is átlépték a 100 dolláros határt. Ha szezonra lebontva nézzük, akkor azokon a napokon,  amikor kevesebb látogató érkezik a parkba, a legolcsóbb napijegy 104 dollárba (kb. 34.000 Ft), míg a legforgalmasabb napokban 149 dollárba (kb. 43.000 Ft) kerül majd. 

Nem lesz olcsó szórakozás 🙂

Arról, hogy összességében mennyi lenne kiutazni és a helyszínen tölteni pár napot, egy későbbi cikkünkben részletesen írunk.


Források: Polygon 1, 2

Nyitókép: Luke Skywalker fénykardja A Jedi visszatérből a Galaxy’s Edgeben (Charlie Hall / Polygon)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink