Így áll a Vader: Egy rajongói film

VADER, egy rajongói film

Filmünk forgatásának lassan a feléhez érkezünk, ezért úgy döntöttünk, hogy meglepünk benneteket az eddig forgatott jelenetekből készített werk filmmel. Fogadjátok szeretettel! Ha tetszett, oszd meg…

A munkálatok felénél tartanak Varga Dezsőék, egy 12 perces videót tettek közzé a film készítéséről.

A Vajdahunyad várában felvett képsorok forgatásával kezdődik az a 12 perces videó, amelyet a Vader: Egy rajongói film készítői tettek közzé a Facebookon. Itt sokat láthatjuk Varga Dezső mellett az őt segítő – és emellett Obi-Wan Kenobit is eljátszó – Makranczi Zalánt is, amint utasításokat adtak a stábnak. Feltűnik továbbá  Simon Wilkie is, aki Angliából érkezett, hogy C–3PO-t alakítsa a rajongói filmben. 

A werkfilm nem kronológiailag veszi végig az eddigi munkálatokat, hiszen később a Noszvajon felvett jelenetek forgatását mutatta be. A Tatooine-on játszódó képsorokat még a nyár végén vették fel a barlanglakásokban, amelyeket korábban például a Brazilok c. magyar filmben is láthattunk. A werkfilm esti jelenetek felvételével, majd hangulatképekkel zárul. A videó végi stáblista hosszúnak tűnhet, ennek oka, hogy sokan többször is szerepelnek rajta, minden bizonnyal egy kis bakit láthatunk.

És hogy mit érdemes tudni magáról a rajongói filmről? Még augusztusban beszélgettünk mindezekről Varga Dezsővel, a film rendezőjével. Mint mondta, James Luceno: Sötét Nagyúr c. regénye ihlette a sztorit.  „Egy jó barátom beszélgetett a monacói Forma–1-es nagydíjon George Lucasszal, aki elmondása szerint kíváncsi a filmre, így majd neki is küldünk belőle”  – mesélte Varga „Dedi” Dezső, aki arról is beszélt, honnan volt pénz a projektre, illetve miként készültek a felhasznált jelmezek. Mindezekről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink