Antológiafilmek: a Lucasfilm mégsem függesztette fel a gyártást

Úgy fest, nem bizonyultak igaznak a pletykák és jelenleg is több projekt tart a fejlesztés különböző fázisában.

Clayton Sandell on Twitter

Reports of my death have been greatly exaggerated.” –Non-trilogy Star Wars Films (Story coming soon.)

„»A halálomról szóló hírek nagyban túlzóak« – Nem-trilógia Star Wars-filmek” – írta ki az ABC újságírója, Clayton Sandell a Twitterére, majd nem sokkal később megjelent a cikke az ABC News oldalán (amely része a Disney-birodalomnak). Ebben tisztázta a Lucasfilmtől származó információk alapján, hogy a cég nemhogy nem kaszálta az önálló Star Wars-filmek gyártását, hanem jelenleg is több van a fejlesztés különböző fázisaiban.

Persze a kavarodás és túlreagálás eddigi hajtóereje is az volt, hogy ezekről a filmekről hivatalosan az égegyadta világon semmit sem tudtunk, így a fantázia szabadon szárnyalhatott, még a megbízhatónak tartott Collider rutinos újságírójánál is – ők hozták le a felfüggesztésről szóló infót:

[Pletyka] A Lucasfilm felfüggeszti az antológiafilmek készítését

Vissza kell kanyarodnunk kicsit emiatt a pletykák (!) vizére, elvégre a Making Star Wars egy eléggé száraz, és meglehetősen hihető magyarázattal állt elő még az ABC-s cikk előtt, hogy miért is alakultak így a dolgok és miért hitte a Collider újságírója és egy csapatnyi szegről-végről bennfentes, hogy most itt a világvége.

A forrásaik szerint az egész ügy a Pinewood Studiosból pattant ki, ahol körbefutott a hír, hogy a Lucasfilm lemondott egy foglalást egy filmre. A magukat bennfentesnek hívők úgy számoltak, hogy mivel még mindig az antológiafilmek jönnek kétévente, így nyilván a pletykált Kenobi és Boba Fett film valamelyika kapcsán mondhatták le a foglalást… Így született meg a requiem a totálisan élő Star Wars Story-filmekért – legalábbis a Making Star Wars szerint.

Mos Eisley (StarWars.com)

Ami már totál pletyka szint és csak érdekesség, hogy a foglalás lemondása valóban egy Star Wars-filmet érinthetett, azonban annak a létéről még a pletykálkodó sokaságok sem tudtak. Egy Mos Eisley Űrkikötőben játszódó antológiafilm lett volna, pontosabban még bőven lehet – elvégre a pletykált filmet sem kukázták, csak eltolták egy későbbi időpontra.

Azért megérte ez a felfordulás, megtudtuk, hogy továbbra is érkezhetnek antológiafilmek, a szekér nem áll meg. Az is sejthető, hogy a Disney beáldozta a Solo bevételeit, hogy a Lucasfilm csőrére koppintson, hogy kicsit tartsák magukat ahhoz, amivel nekivágnak egy filmnek. Kiderült az is, hogy egyes Disney/Lucasfilm-filmeket nem kedvelő személyek képesek azért is a Disney/Lucasfilmet szidni, ha épp úgy fest a helyzet, hogy nem kapnak új Disney/Lucasfilm-filmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink