Abrams Lucassal is egyeztetett a Skywalker felemelkedése megírása előtt – SWCC#2

George Lucas és J. J. Abrams egy, a 2010-es évek elején készült fotón (Slashfilm)

J. J. Abrams elismerte, hogy Palpatine visszatér, Kathleen Kennedy a filmes terveikről beszélt, valamint bemutatták a Skywalker felemelkedése és a Vader Immortal előzetesét is. A Star Wars Celebration második napjának hírösszefoglalója!

Így követjük a Celebrationt a Ziro.hu-n
Lesz percről percre a Facebookon, lesznek rövidhírek, valamint napi összefoglalók is. Tartsatok velünk! RÉSZLETEK ITT.

Palpatine visszatér!

A nap legfontosabb történése természetesen az Episode IX. panelbeszélgetés volt, amelyet összefoglaltunk nektek itt. A panel végén J. J. Abrams rendező leleplezte a címet (The Rise of Skywalker, azaz Skywalker felemelkedése), majd megtekinthettük az első ízelítő előzetest is, amelynek a legvégén felhangzott az az ismerős kacaj… Aztán Ian McDiarmid (Palpatine) termett a színpadon és azt mondta, játsszák le újra a videót…

A dologtól sokaknak leesett az álla és találgatni kezdték, tényleg Sheev Palpatine tér-e vissza a 9. epizódban. Nos, J. J. Abrams több helyen is megerősítette a dolgot. James Dyernek, az Empire újságírójának például azt mondta,  elképeszti, hogy nem szivárgott ki, hogy Ian McDiarmid is részt vett a forgatásokon.  Az Entertainment Tonightnak is ugyanezt mondta: annyi ember tweetelhetett vagy posztolhatott volna erről, de mégsem tették.

https://www.youtube.com/watch?v=d491gl2eteI

A címadás is sokakat meglepett, ezzel kapcsolatban Abrams az Entertainment Tonightnak azt mondta, úgy érezte, ez a jó cím ehhez a filmhez, és ha majd láttuk, jobban megértjük, mire is utal. „Nem mondanék nemet”– válaszolta arra a kérdésre, hogy Az ébredő Erő idején termékeken is szereplő, de a filmben csak a háttérben felbukkanó Constable Zuvio szerepel-e a Skywalker felemelkedésében.

Abramset Rey szüleiről is kérdezték, Paula Farris ABC-s újságírónak azt mondta, tiszteletben tartják a 8. részt, de „ennél több van a sztoriban”. Azaz valószínűleg többet árulnak majd el Rey szüleiről, mint eddig, de azzal nem mondanak majd ellen Az utolsó Jediknek. Az IGN-nek arról is beszélt, hogy  a forgatókönyv megírása előtt társával, Chris Terrióval találkoztak George Lucasszal is. 

Kelly Marie Tran nagy pillanata

A panelbeszélgetés során a címet és az ízelítő előzetest leszámítva Kelly Marie Tran, Rose Tico megformálója kapta a legnagyobb tapsot. Az utolsó Jedikben a karaktere miatt sokat támadott színésznő ezzel kapcsolatban azt mondta a Yahoo Entertainmentnek, amit karaktere a filmben is: a szeretet győz. Elmondása szerint elképesztően hálás, hogy továbbra is tagja lehet ennek a családnak.

Kelly Marie Tran talks about her emotional moment at Star Wars Celebration 2019

Kelly Marie Tran got teared up at Star Wars Celebration in Chicago when fans welcomed her on stage. Yahoo Entertainment’s Kevin Polowy (@djkevlar) talked to Tran after ‘Star Wars’ Episode 9 trailer debuted. Tran stars as ‘Rose Tico’ in ‘Star Wars: The Rise of Skywalker.’

Érezte a felé áradó szeretetet, nagyon örült, hogy ismét itt lehetett. J. J. Abrams a panelbeszélgetés során egyébként azt mondta, amiatt hálás igazán Rian Johnsonnak, Az utolsó Jedik rendezőjének, hogy kasztingolta Kelly Marie Trant.

(Vélemény) Más embereket zaklatni szar alakság
Szedlák Ádám Zoltán megírta, hogyan vélekedik arról, hogy a Csillagok háborúja rajongói Kelly Marie Trant arra késztették, hogy törölje az Instagram-lábnyomát. RÉSZLETEK ITT.

Kennedy: Nincs megállás

Kathleen Kennedy Lucasfilm-vezér a The Hollywood Reporternek beszélt a filmes terveikről. Mint mondta, már a következő sagán agyalnak. „Nemcsak a következő trilógiára, hanem a következő tíz év filmjeire gondolok” – fogalmazott Kathleen Kennedy.

Mint mondta, leül Rian Johnsonnal, Dan Weissal és David Benioffal, hogy átrágják, hová kanyarítsák tovább a Star Wars világát – mert a kilencedik rész csak a Skywalker-történetet zárja le, a Star Warsét nem.  A jövő hónapban lesz a találkozó a következő két trilógia rendezőivel. 

A Vader Immortal is kapott egy előzetest és egy plakátot

A Vader Immortal c. VR-projekté volt a pénteki nap másik fontosabb panele, itt bemutatták az ILMxLAB által fejlesztett játékélmény első előzetesét, valamint a plakátját is.

Vader Immortal: A Star Wars VR Series- Episode I Official Trailer

Fate has chosen YOU. Stand at the center of an incredible Star Wars story from ILMxLAB for Oculus Quest and Rift headsets.

A játék tavasszal érkezik az Oculus Questre – előzetesen itt írtunk a projektről –, a sztori pedig kapcsolódik majd a cég másik kiterjesztettvalóság-élményéhez, a Secrets of the Empire-höz. A panelbeszélgetésből kiderült, hogy a Lázadók és az Ellenállás animációs sorozatok több szereplője is visszatér a franchise-hoz. A Lázadókban Zeb Orellios hangját adó Steve Blum például Karus admirális hangja lesz a játékban, míg az Ellenállás Yeagere, Scott Lawrence nem másnak kölcsönzi a hangját, mint Darth Vadernek.

A poster from Vader Immortal.

A Vader Immortal posztere (StarWars.com)

A készítők azt ígérik,  nem olyan lesz a játék, mintha egy filmet nézne az ember, hanem a történetmesélés új módját fejlesztették ki.  A Vader Immortalban egyébként mustafari helyiek között is lehet majd lófrálni, a kultúrájukról is többet tudhatunk majd meg, mint eddig. A mustafari kastélyban pedig bekukkanthatunk majd Vader egyik legféltettebb titkába is.

„A történet arról szól, hogy Vader miért választott téged” – fogalmazott Mohen Leo, narratívadizájner. Matt Martin, a Lucasfilm Story Groupjának tagja – aki már nekünk is „nyilatkozott” – pedig azt mondta, a játék befejezte után érdemes elolvasni a Darth Vader: A sith sötét nagyura legutóbbi képregényeit, mert sok rejtett utalás található benne.

A játéknak több része is lesz, az első epizód a fénykardokról szól leginkább, míg a második a különféle erőképességekről szól majd. Fénykardos kiképzésben is részt vehetünk majd a Vader Immortal első részében, Matt Martin szerint remek érzés sugárnyalábokat visszaverni fénykarddal.

A játék demóját ki is lehet próbálni a Star Wars Celebrationön.

Könyves panel is volt, de nem voltak nagy bejelentések

A leglényegesebb infókat már a Facebookon közzétettük:

Security Check Required

No Description

Emellett további apróságokat, új borítóterveket jelentettek be a könyves panelbeszélgetésen, a StarWars.com összeszedte a lényeget. Talán ami érdekes lehet még, hogy a Lando’s luck szerzője, Justina Ireland új könyvön dolgozik, amelyben rohamosztagosok és a Millennium Falcon is szerepel – de ennél többet nem mondhatott erről. A közeljövőben a Skywalker felemelkedését felvezető Út a kilencedik részhez sorozatról is megtudunk majd részleteket – derült ki a panelbeszélgetésen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink