A whillekről szólt volna George Lucas Star Wars-folytatása

Bár George Lucas 2012-ben eladta a Lucasfilmet, azóta sem derült ki, pontosan hogyan folytatta volna a Csillagok háborúja történetét a hat epizódot követően. Egészen mostanáig. George Lucas úgy véli, nem tetszett volna a rajongóknak.

James Cameron Story of Science Fiction c. sorozatának kísérőkönyvében olvashatunk arról, hogy Lucas hogyan is képzelte el a folytatást:

„GL: [A következő három Star Wars film] a mikrobiotikus világot is taglalta volna. Ott van ez a világnyi teremtmény, amelyek másként működnek, mint mi. Én whilleknek nevezem őket. És a whillek azok, akik valójában irányítják az univerzumot. Ők táplálják az Erőt.

(…)

GL: Ha megtartottam volna a céget, akkor meg tudtam volna csinálni, és akkor így folytatódott volna. Persze, sok rajongó gyűlölte volna, ahogy a Baljós Árnyakat és sok minden mást, de legalább az egész történet az elejétől a végéig el lett volna mesélve.”

Livio Ramondelli on Twitter

As far as I’ve seen, these are the first specifics George Lucas has shared about what his vision of Episodes 7-9 would have been. This comes from @insighteditions awesome companion book to “James Cameron’s Story of Science Fiction series” on AMC:

Ez nem az első alkalom amikor egy könyvből tudhatunk meg részleteket Lucas elképzeléseiről. Legutóbb például az derült ki The Art of Star Wars: The Last Jedi című kötetből, hogy a Csillagok háborúja kitalálójának folytatásában is az idősebb Luke mentorált volna egy Kira nevű karaktert egy Ach-Tóhoz hasonlító helyszínen. A Qiʼra végül a Solo: Egy Star Wars-történet karakterének lett a neve.

A whillek is ismerősek lehetnek: az Egy új remény forgatókönyvének első változataiban még az Erő előképe volt a whillek. A Sithek bosszúja forgatókönyvének egyik végül fel sem vett jelenetében pedig Qui-Gon Jinn beszélgetett Yodával, elmesélve, hogy a szellemként való megjelenést a whillek egyik sámánjától tanulta. Egy másik kivágott sorban Yoda azt mondta, a halhatatlanság titkát a whillek ősi rendje őrzi. Aztán a Zsivány Egyesben láthattuk a whillek egyik őrzőjét, Chirrut Îmwét.

Lucas elképzeléseinek sok eleme még mindig ismeretlen és valószínűleg a későbbiekben is homályba burkolózik majd, hogyan is folytatta volna pontosan a történetet.

Ti örültetek volna, ha Lucasnak sikerül megvalósítani a terveit, vagy elégedettek vagytok a jelenlegi iránnyal is? Írjátok meg kommentben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink