A Solo a 12. legnézettebb film volt 2018-ban Magyarországon

A Solo: Egy Star Wars-történet végül átlépte a negyedmilliós nézőszámot. Az utolsó Jedik a 24. legnézettebb film lett tavaly.

(Filmforgalmazók Egyesülete)

A Filmforgalmazók Egyesülete közzétette a filmforgalmazók által közölt adatok alapján a 2018-as év filmenkénti nézőszámra és bevételre vonatkozó összesítőjét.

A Solo: Egy Star Wars-történet  a 12. legnézettebb film volt tavaly  az összesítés szerint. A május 24-én bemutatott alkotásra 250.593 néző váltott jegyet, összesen 383 millió forint értékben. Az első héten 120 ezren látták, de 12 hetes vetítése során két olyan hét is akadt, amikor még ezren sem.

Sagwát alakította a Solo egyik magyarja, de Csubakka jelmezét is viselte
Vajda Attila dolgozott Phil Lorddal és Christopher Millerrel, majd később Ron Howarddal is. Rajta kívül öt magyar segédkezett a Solo elkészítésében. RÉSZLETEK ITT.

A 24. legnézetteb film lett 2018-ban Az utolsó Jedik, amelyet még 2017. december 14-én mutattak be Magyarországon. Összesen 154.939 nézője volt Rian Johnson alkotásának a tavalyi esztendőben, ezzel majd’ 244 milliós bevételt hozott. Érdekesség, hogy Az utolsó Jedik 19 hétig futott a magyar mozikban, ám az utolsó előtti héten mindössze hatan váltottak rá jegyet.  Összességében azonban 909.512 néző látta, 1,38 milliárd forintért. 

Végre kiderült, kicsoda Tubes a Solóban!
Hivatalossá vált, hogy a Zsivány Egyesben megismert Kétcsöves-tesók közül melyik szerepelt a Solo: Egy Star Wars-történetben. RÉSZLETEK ITT.

A legnézettebb film a Bosszúállók: Végtelen háború lett 573 ezer nézővel. A Solót egyetlen magyar film, a Valami Amerika 3. utasította maga mögé.

Solo: 5 érdekesség, amelyek csak a Képes útmutatóból derülnek ki
Megtudtuk azt is, miért „késett” a Solo: Egy Star Wars-történet hátteréről szóló kötet megjelenése. Vigyázat, spoilerveszély! RÉSZLETEK ITT.

A Filmforgalmazók Egyesületének összesítéséből az is kiderült, hogy  2018-ban 2,23 százalékkal kevesebb nézője volt a magyar moziknak, mint egy évvel korábban  (így is majd’ 14 millió eladott jegyről beszélhetünk), de a bevételek közel száz millió forinttal lettek magasabbak.

Mennyit merített a Solo a Legendákból?
A Solo: Egy Star Wars-történet készítői tüzetesen tanulmányozták a régi kánont és bizonyos mozzanatokat jó érzékkel „rekanonizáltak”. RÉSZLETEK ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink