Így fotózkodtam Oscar Isaac-kel

Földi Bence, a Ziro.hu főszerkesztője és Oscar Isaac, Poe Dameron megformálója (Ziro.hu)

Egy jó füles és türelem kellett ahhoz, hogy a hazánkban forgató színésszel találkozhassak és dedikáltathassam vele az egyik könyvemet is. Oscar Isaac elárulta, sajnos a szombati Országos Rajongói Találkozóra nem tud jönni.

Úgy egy hete olvasni arról különböző hírportálokon, hogy hazánkba érkezett a Dűne forgatására Oscar Isaac, aki a Star Wars Skywalker-sagájának befejező trilógiájában Poe Dameront, az Ellenállás bátor pilótáját alakítja. A sajtóhírek szerint Jason Momoával, a Trónok harca és az Aquaman sztárjával járták a várost és fotózkodtak a rajongókkal.

Több sem kellett, fejembe vettem, hogy ha már Harrison Forddal nem sikerült egy közös fotót készíteni, amikor a Szárnyas fejvadász második része miatt Magyarországon forgatott, akkor Isaac-kel legalább megpróbálom. Egy kedves ismerősömtől kaptam egy fülest, hogy melyik hotelben száll meg, nagyjából azt is tudta, hogy mikor szokott visszaérkezni ide a forgatásokról.

Hatalmas szerencsém volt, hiszen csupán háromnegyed órás várakozást követően tényleg felbukkant a színész, aki nagy hajkoronával és szakállal pattant ki egy őt szállító autóból. – Mr. Isaac, egy pillanatra! – rikkantottam oda neki, kezemben szorongatva Az ébredés előtt c. novelláskötetet, amelyben Poe Dameron egészoldalas képéhez betettem egy könyvjelzőt is. Isaac intett, hogy észrevett, de még beszélgetett az ismerősével, akivel egy autóval jött, majd egy kissrác társaságában elindult felém és mondta, hogy menjünk be a szálloda előterébe. Gondolom, a nagyobb felhajtást és a kíváncsi tekinteteket kívánta így elkerülni.

Bent aztán bemutatkoztam neki, ő pedig elsőre ki tudta mondani a keresztnevemet, amikor kérdezte, hogy névre szólóan dedikáljon-e. – Ohh, nem kell csak írja alá és esetleg Poe nevét is – válaszoltam neki szórakozottan és megilletődötten.

Oscar Isaac aláírása Greg Rucka: Az ébredés előtt c. novelláskötetében (Földi Bence / Ziro.hu)

Miközben a könyvemmel bajlódott, megkérdeztem tőle, tud-e arról, hogy szombaton Országos Star Wars Rajongói Találkozót rendeznek Budapesten?

– Ohh tényleg? – válaszolta meglepetten Oscar Isaac.

– Igen-igen. El tud jönni? – kérdeztem reménykedve.

– Neeem, sajnos dolgozom aznap – mondta nevetve a színész.

Egy próbát megért. Nagyot szólt volna, ha azt követően, hogy Tóth Gyula szintén munkára hivatkozva le kellett mondja a Ziro-olvasó találkozón való részvételt, Poe Dameron megformálójával állítunk be az Országos Star War Rajongói Találkozóra. (Azért nem kell csüggedni, Kovács Gézával így is remek félórás beszélgetést tervezünk, gyertek! RÉSZLETEK ITT.)

Ezt követően még csináltunk egy szelfit (l. a nyitóképen) és nem faggattam tovább az egyébként végig roppant kedves Oscar Isaacet.

Pedig még igazán megkérdezhettem volna, hogy nem ér-e rá valamikor egy interjúra. Sebaj, talán ha összefutunk a városban valamikor.


MEGYJEGYZÉS: Az ismerősömtől úgy kaptam meg a fülest, hogy nem adhatom tovább, én pedig tartom is ehhez magam. Éppen ezért fölösleges zargatni amiatt, hogy áruljam el a részleteket, nem fogom.

Exit mobile version