Végre együtt Csubi és Lando! – új képek és infók a Skywalker korából

A Vanity Fair friss számában új, eddig nem látott fotók jelennek meg a Skywalker korából. A fényképeket Annie Leibovitz készítette. A lapban a Richard E. Grant és Keri Russell által játszott karakterek nevére is fény derült.

Írta: Földi Bence és Kádas István

Kezdjük a két címlapvariánssal! Az egyiken Rey, a másikon Kylo Ren látható a kősivatagban – utóbbi sisak nélkül!

A Vanity Fair a filmkészítőkhöz közeli információja szerint Az utolsó Jedikben Rey és Kylo Ren között kialakult köteléknek is szerepe lesz a IX. epizódban, s még  mélyebbre fog vezetni, mint az előző részben.  Rey és Kylo egyedi módon képesek egymást megérteni, de ezzel egyidőben ők minden téren egymás ellentétei, kezdve onnan, hogy Kylo hevesen elutasítja a családját, míg épp a család az, amire Rey a legjobban vágyik.

A kettősük párbajára is sor fog kerülni, legalábbis ezt sugalja az alábbi hangulatos kép, amelyen egy viharban vívnak meg – talán a Falcon tetején?

A Star Wars hivatalos Twitter-oldalán és a lapban közzétett képek között találunk olyat is, amelyen a jordániai forgatáson J. J. Abrams, a Skywalker-sagát lezáró epizód rendezője látható  a Ren lovagokkal! 

Mit tudunk a Ren Lovagokról? – Tények, pletykák, teóriák
Amióta Az ébredő Erőben elhangzott Snoke szájából, hogy Kylo Ren a Ren Lovagok mestere, sőt Rey látomásában meg is pillanthattuk őket, azóta sokan egyre kiváncsiabbak vagyunk arra, hogy mégis mi ez a titokzatos szervezet. Bár Az utolsó Jedikből végül kimaradtak a Ren Lovagok, egyre inkább úgy fest, hogy a Skywalker kora az ő kilétüket is jobban megvilágíthatja. RÉSZLETEK ITT.

Persze van még néhány olyan fotó, amely a jordániai forgatáson készült, íme:

Daisy Ridley on set in Jordan as the character as Rey.

Joonas Suotamo Ridley Anthony Daniels and John Boyega on set in Jordan.

Spotlighting the heroics of Chewbacca BB8 and Rey.

Abrams, ahogy Az ébredő Erő esetében, úgy a Skywalker kora forgatásán is törekedett arra, hogy minél valósághűbbek legyenek a film kockái. A jordániai helyszínen is felállított a CGI-hoz szükséges zöld hátteret, ugyanis a homoknak és a homokról visszacsillanó fényeknek a CGI-képeken is valódinak kell hatniuk.

Abrams azt is elárulta, hogy a Skywalker korán való munka más mint Az ébredő Erőesetében volt.

Amikor a VII. részen dolgozott, akkor az volt a célja, hogy minél inkább olyan legyen, amilyennek érzése szerint egy Star Wars filmnek lennie kell. (Valószínűleg ez okozhatta, hogy egyesek a remake-jelleg, mások a túl erős nosztalgia-faktor miatt kritizálták a filmet – a szerk.) A IX. esetében azonban már felhagyott ezzel a megfelelési kényszerrel. Most már úgy csinálja, amit tesz – legyen az a kamerabeállítás, a világítás, vagy épp a történet –, hogy egyszerűen csak jó legyen.

Ep. IX.: vége a forgatásnak Jordániában, Abrams imádta
A Star Wars IX. stábja végzett a jordániai munkálatokkal, J. J. Abrams el volt ragadtatva a tájtól. Mi is jártunk arrafelé tavaly ősszel hete, de a forgatás helyszínére nem jutottunk el. RÉSZLETEK ITT.

Az eddig összes Star Wars filmben szereplő Anthony Daniels elárulta, hogy a forgatás előtti utolsó pillanatokban kapta kézhez a forgatókönyvet, és még az első sorát sem tudta megjegyzeni.  Holott egyszerű volt, mindössze két szó: common emblem, azaz közös jelkép.  Persze azóta talán már ki is cserélték ezt a mondatot, úgyhogy ne is vegyük készpénznek. C–3PO karaktere mindenesetre szorosan fog kötődni a klasszikus trilógiában megismerthez, bár a szerepét ki is terjesztik, ami Daniels szerint mindenkit meg fog majd lepni!

Members of the crew shade and shine Daniels on set in Jordan.

Az is kiderül a cikkből, hogy a korábbi találgatásokkal szemben a jordániai helyszín se nem a Jakku lett, se nem a Tatuin.

Ehelyett kapunk egy újabb sivatogos bolygót a galaxisba, a  Pasaana nevű világot,  amelynek az alábbi képen látható, aki-aki névre hallgató őslakóit jordánok alakították.

Jordanian locals play the AkiAki during the photoshoot.

Szintén kaptunk új képet a Naomi Ackie által alakított Jannah-ról, aki épp Finn társaságában lovagol egy újfajta hátasjószágon. Az állat faja: orbak. A jelenet szintén a sivatagos Pasaana bolygón játszódik (képileg pedig nagyon hasonlít a Skywalker kora ízelítő előzetesének végén látott halálcsillagos jelenethez – a szerk.).

Finn and new ally Jannah (Naomi Ackie), atop hardy orbaks.

Emellett fény derült arra is, hogy kit játszik Richard E. Grant (Pryde tábornok), valamint Keri Russell (Zorri Bliss). Utóbbit egy új bolygón, a havas Kijimi Tolvaj-negyedében láthatjuk.

General Hux Allegiant General Pryde on the bridge of Kylo Rens destroyer.

Keri Russell as the masked scoundrel Zorri Bliss.

Ugyancsak izgalmas, hogy egy fotón Luke Skywalker is felbukkan R2-val az oldalán, valószínűleg egy flashback-jelenetben, a Jedi Templom pusztulásakor. A Vanity Fair forrása azt is tudni véli, hogy

a Jedi Rend és az árnyékban bújkáló sithek ezeréves konfliktusa is itt fog csúcsodni, méltón lezárva az egész sagát.

Mark Hamill as Luke with R2D2.

A történetről csupán  apró információmorzsákat hintettek el, többet megtudunk majd például az Első Rend eredetéről, Poe Dameron az Ellenállás vezetője lesz,  Rey kiképzése pedig majdnem teljes,  az Ahch-To-ról elvitt ősi jedi könyveknek köszönhetően. Sokszor elhangzott már az is, hogy Leia karaktere a VII. részből kimaradt jelenetekből fog építkezni, Abrams puzzle-szerűen illesztett új kontextust Carrie Fisher régen felvett mondataihoz. Ráadásul Carrie lánya, a filmekben Connix hadnagyot alakító Billie Lourd is osztozik majd egy utolsó közös jeleneten az édesanyával.

Egy rövid színfalak mögötti videó is készült, mely itt látható:

Végezetül jöjjön a címben említett kép: Poe Dameron, Csubakka és Lando Calrissian a Millennium Falcon fedélzetén.

Billy Dee Williams as Lando Calrissian and Oscar Isaac Poe Dameron with Chewbacca DO and BB8.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink