Star Wars IX. – The Rise of Skywalker

A chicagói Celebration legjobban várt paneljén megkaptuk a Star Wars IX. címét, ízelítő előzetesét (teaser trailer), több karakterfotót, neveket, információkat és sok-sok új kérdést!

Így követjük a Celebrationt a Ziro.hu-n
Lesz percről percre a Facebookon, lesznek rövidhírek, valamint napi összefoglalók is. Tartsatok velünk! RÉSZLETEK ITT.

Magyar idő szerint 18:00-kor startolt Chicagóban a Star Wars IX. panelja. Már a panel házigazdája is meglepetés volt, ugyanis maga  Stephen Colbert  kapta meg ezt a feladatot, aki hosszú évtizedes rutinjával parádésan levezette a showt. Colbert maga is nagy rajongó, ki is fejtette milyen büszke arra, hogy a legelső vetítések egyikén láthatta a Csillagok háborúját. Természetesen a vendégekből sem volt hiány.

Abrams: A feleségem győzött meg, hogy elvállaljam a IX-et
J. J. Abrams átfogó interjút adott egy üzleti magazinnak, amelyben hosszasan mesélt arról, miért volt számára hihetetlenül nehéz döntés visszatérni a Skywalker-saga lezárására. Mint mondta, roppant rövid idő alatt kellett szinte a semmiből olyan filmet csinálniuk, ami követi Az utolsó Jediket (amire nem sok ráhatása volt), valamint kilenc film történetét zárja le. RÉSZLETEK ITT.

A rendező J. J. Abrams, valamint a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy voltak az elsők, akiket Colbert felhívott a színpadra.  A színészek sorát Anthony Daniels kezdte, aki sajátos humorával replikázott Colbertnek, megtudtuk például tőle, hogy a memoárjainak címe „Számításaim szerint” lenne. A következő meghívott Billy Dee Williams volt. Colbert kérdésére, hogy nehéz volt-e visszahoznia Lando karakterét, Billy Dee nevetve válaszolt:

Lando sohasem hagyta el őt!

Billy  Dee Willamset igazi színészfelvonulás követte, ugyanis egyszerre lépett a színpadra Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Kelly Marie Tran, Joonas Soutamo, Naomi Ackie valamint begurult BB–8 is. (Peter Mayhew azért hiányzott, mert rosszul lett.) Naomi Ackie újoncként beszélt arról, milyen érzés volt megtudni, hogy beválogatták, valamint leleplezte, hogy a karaktere a  Jannah  névre hallgat! Szintén fény derült BB–8 új droidcimborája, D-O karakterére is, valamint egy különös, Ellenállás-párti űrlényről, Klaud-ról is információt szerezhettünk.

Ezen kívül igazi nagy bejelentés a beszélgetés során nem hangzott el, a stáb és a színészgárda tagjai ügyesen kitértek Colbert legtöbb kiváncsiskodó kérdése elől, elviccelve az új Erő-képességekre vagy a szerelmi szálakra vonatkozó felvetéseket is. Az igazi fénypontja az estnek egyértelműen az az új ízelítő előzetes (teaser trailer) volt, melyből a címet is megtudhattuk. Hamarosan mi is kielemezzük az új képsorokat, addig is nézzük meg újra a

Star Wars IX. The Rise of Skywalker (Skywalker felemelkedése) című film teaserét.

Star Wars: The Rise of Skywalker – Teaser

Every generation has a legend. Watch the brand-new teaser for Star Wars: The Rise of Skywalker.

És a panel zárása sem volt utolsó. Ahogy a fények visszatértek, ott állt Palpatine maga, Ian McDiarmid, aki csak ennyit mondott: „Roll it again” (körülbelül: Játsszátok le újra!) És tényleg lejátszották újra!

Itt pedig kedvenc katolikus geekünk, a holland Roderick atya reakcióvideóját lehet megtekinteni. Érdemes!

One thought on “Star Wars IX. – The Rise of Skywalker”

  1. Pingback: Elhunyt Chewbacca megformálója, Peter Mayhew | Magyar Hang
  2. Trackback: Elhunyt Chewbacca megformálója, Peter Mayhew | Magyar Hang

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink