„Hamarosan kiderül”, mikortól lehet jegyet venni a Skywalker korára

Két évvel ezelőtt derült ki, mikor kezdődik a jegyelővétel Az utolsó Jedikre. Akkor október 10-én haltak le az online jegypénztárak, ám idén még semmit sem tudni arról, mikortól kaphatók a jegyek. A forgalmazó sem árul el semmit, a legnagyobb mozilánc is csak annyit közölt, „minden hamarosan kiderül”.

2017. október 8-án derült ki, hogy Az utolsó Jedik jegyelővétele két nappal később, október 10-én kezdődik (aznap, amikor magyar idő szerint megjelent a trailer). A Skywalker-saga lezárásánál azonban még se trailerünk, se elővételi időpontunk nincsen.

„Jelenleg még nincs információ jegyelővételről”

– közölte a Ziro.hu megkeresésére a forgalmazó, a Forum Hungary. Arra a kérdésünkre nem is reagált a cég, hogy készülnek-e esetleg valamilyen nagyobb szabású kampánnyal vagy eseménnyel a Skywalker-saga lezárására.

Ha abból indulunk ki, hogy két éve is egy Monday Night Football alkalmával (ez magyar idő szerint kedd hajnal) mutatták be az aktuális Star Wars film előzetesét, és hogy idén is követni fogják ezt a hagyományt, akkor vagy jövő héten, vagy az azutáni héten kedd hajnalban várhatjuk a trailert.

Ha a Forum Hungary és a mozik követik az akkori eljárást, akkor aznap, azaz jövő kedden vagy az azutáni kedden indulhat a jegyelővétel a magyarországi mozikban.

Utóbbi dátum egyébként szinte pontosan két hónappal lenne a Skywalker kora amerikai bemutatója előtt, ezért többhelyütt az október 21-i (magyar idő szerint 22-i) dátumot tartják valószínűnek. Akkor egyébként a Patriots a Jets-cel meccsel az amerikaifoci-bajnokságban.

Vajon ismét lehal a jegyrendszer?

A legnagyobb magyar mozihálózat, a Cinema City Magyarország reméletőleg nagy erőkkel készül az elővételre, a rendszerük ugyanis mind Az ébredő Erő, mind a Zsivány Egyes, valamint Az utolsó Jedik esetében is összeomlott. Akkor Buda Andrea, a Cinema City marketing és pr-igazgatója azt közölte velem, hogy fel voltak készülve, megerősítették a szerverkapacitást is, amit tudtak, megtettek – mégsem volt elég két esztendeje.

Az utolsó Jedik esetében egyébként a számok alapján régiós összevetésben hazánkban a legnagyobb a Csillagok háborúja rajongótábora,  Magyarországon annyi jegyet adtak el az első délelőtt, mint a négyszer nagyobb lengyel piacon.  Buda Andreát kerestem idén is, mint írta, hivatalos információval még nem tudnak szolgálni a jegyelővétel időpontjával kapcsolatban, de „minden hamarosan kiderül”.

„A jegyelővétel kapcsán csináltunk fejlesztéseket az oldalon, igen, de egy terhelés mértékét nem tudjuk előre letesztelni sajnos. Ilyen esetekben csak az IMAX terembe egy adott pillanatban van olyan, hogy több ezren akarnak egyszerre jegyet venni”

– fogalmazott a Ziro.hu-nak a Cinema City Magyarország marketing és pr-igazgatója.

A kisebb mozikban és mozihálózatoknál általában zökkenőmentesebb a jegyelővétel, ugyanakkor előfordulhat, hogy ott később kezdődik majd.

A Magyar Star Wars Klub egyébként közös filmnézéssel készül, amely a Pólusban lesz 2019. december 18-án.

Nyitókép: Lando Calrissian (Billy Dee Williams) a Skywalker kora ízelítő előzetesében (Lucasfilm)

Legfontosabb posztjaink