[Exkluzív] Úgy tudjuk, keddtől lehet jegyet venni a Skywalker korára

Információink szerint kedd délelőtt 10-kor indul a jegyelővétel, így jó eséllyel kedd hajnalban láthatjuk először a Skywalker kora előzetesét.

A forgalmazóhoz közeli mozis forrásból úgy értesültünk, kedd délelőtt tízkor indul a jegyelővétel a Skywalker-saga záróepizódjára. Az időpont kapcsán e-mailt írtunk a forgalmazó Forum Hungaryt, valamint a legnagyobb moziláncot, a Cinema City Magyarországot, ám cikkünk megjelenéséig nem reagáltak a megkeresésünkre.

Ez a hallgatagság már csak azért is érdekes, mert kilenc nappal ezelőtti cikkünkhöz még mindkét cég nyilatkozott. A Forum Hungary akkor azt közölte, még nincs információjuk a jegyelővételről, a Cinema City pedig azt írta, „minden hamarosan kiderül”… Ugyanők hozzátették: a korábbi évek jegyelővételes rendszerleállásai okán „csináltunk fejlesztéseket az oldalon, igen, de egy terhelés mértékét nem tudjuk előre letesztelni sajnos. Ilyen esetekben csak az IMAX terembe egy adott pillanatban van olyan, hogy több ezren akarnak egyszerre jegyet venni”.

Hogyha információink helytállóak, és a Lucasfilm tartja magát a korábbi években kialakult szokásához – azaz a Monday Night Football szünetében adja le az aktuális film előzetesét –, az azt jelenti, hogy 21-én hétfőn (magyar idő szerint kedd hajnalban) láthatjuk a Skywalker kora trailerét. Akkor egyébként a Patriots a Jets-cel meccsel az amerikaifoci-bajnokságban.

Október 21-e Carrie Fisher születésnapja is egyben – a sagazáró epizód pedig az utolsó film, amiben szerepel (még ha korábbi felvételeket is használtak fel ehhez J. J. Abramsék).

 FRISSÍTÉS:  mozis forrásunk a fentiek mellett megerősítette azt a napokban már itt-ott felbukkant információt is, hogy a Skywalker kora játékideje 155 perces lesz. Ezzel a sagazáró epizód lesz a leghosszabb a kilenc epizód közül, az összesített játékidejük közel 21 órát tesz ki.

Ziro.hu

A Skywalker-saga elsőként bemutatott mozis verzióinak összesített játékideje: 20 óra 48 perc Baljós árnyak: 2:16 A klónok támadása: 2:22 A Sithek bosszúja: 2:20 Egy új remény: 2:05 A Birodalom…

Nyitókép: Kylo Ren (Adam Driver) a Skywalker kora ízelítő előzetesében (Lucasfilm)

Legfontosabb posztjaink