Elképesztően menő lett a Skywalker kora előzetese

A Monday Night Football keretében mutatták be a Skywalker kora előzetesét.

Írta: Földi Bence és Kádas István

A New York Jets és a New England Patriots összecsapásának félidejében vetítették le az Amerikai Egyesült Államokban a Skywalker saga záróepizódjának előzetesét – idehaza a Sport 2 adta a meccset, ám mint kiderült, végül ott nem adták le az előzetest… Így mi is a YouTube-on láttuk először.

A kifejezetten hangulatosra sikeredett előzetes végre igazi, hosszabb belepillantást enged a filmbe. Rey története a végéhez közeledik, a roncsvadászból lassan jedi lesz (bár az első képeken épp mintha egy gyakorló sisakot földre hajítva türelmetlenül rohanna), de nincs egyedül, nagyon nincs.

A Twitteren Matt Martin, a Lucasfilm Story Group oszlopos tagja azt írta, hogy sok remény van ebben az előzetesben: az Ellenállás már szép számban összegyűlt,  ott látjuk Rose-t, Dominic Monaghan karakterét,  Connix hadnagyot, a titokzatos mon calamari figurát, aki valószínűleg Ackbar admirális fia, és még sok más katonát. Különösen izgalmas a Jannah és Finn vezette „lovasroham” az egyik csillagrombolón, amely újabb fantasy-elemet csempész kedvenc űrfantasynkba.

Ráadásul az Ellenállás flottája további érdekességeket rejt, számos régi hajó (mon calamari cirkálók, pörölyfejű korvett stb.) tűnik fel a nagy csatára, közöttük  úgy tűnik, ott a Lázadók sorozatból megismert Szellem, illetve mintha A mandalore-i hajója, a Razor Crest is.  De nemcsak ezért reményteli a trailer, hanem a vége miatt is. Rey küzdelemre készül (méghozzá talán magával Palpatine-nal?), de nincs egyedül,

Luke és Leia biztató hangja hallatszik mögötte, „az Erő veled lesz, mindig”.

Kylo Ren karakteréből is sokat láthattunk, mind maszkkal, mind anélkül. Különösen érdekes az a pillanat, amikor Rey-jel együtt közösen (vagy Rey egyedül?) pusztítanak el valamit – talán Vader sisakját? Vagy valamit, ami Palpatine-hoz köthető? Ráadásul Rey egyik kezében fénykard, másik kezében egy tőr van ekkor, amely a különféle szivárogtatások szerint a történet egyik fontos tárgyának számító sith ereklye, s ennek az elolvasásához kell átprogramozni 3PO-t. Szintén láthatjuk a trailerben, ahogy Babu Frik a Kijimi bolygón ezen ügyködik.  Szívszorító, ahogy 3PO utolsó pillantást vet a barátaira. 

Mi ez az egész, ha nem egy C–3PO saga??!

Palpatine, bár az arca nem  jelenik meg a trailerben (ahogy egyes leakforrások várták), a kisfilm végén úgy fest, felbukkan, ráadásul halljuk a hangját, és ijesztő jelenléte is érezhető. A különleges trónus, a bolygó, ahol kiemelkedik a vízből a birodalmi csillagromboló, mind-mind baljós árnyat sugall. A trónus ráadásul régi ismerős,  a klasszikus trilógia látványvilágáért felelős zseni, Ralph McQuarrie látványterve elvenedik meg előttünk.  A trón emellett a sithek új szimbólumának alapja is lehet…

Palpatine visszatér – de hogyan?
J. J. Abrams is megerősítette Ian McDiarmid visszatérését az Uralkodóként. Na de hogyan is fog ez megtörténni? A továbbiakban ezt járjuk körül! RÉSZLETEK ITT.

És ha már vizes bolygó, újabb pillantást vethettünk a romokra, amely egyre inkább hajaz a második Halálcsillag maradványaira – kiemelt képünkön is a tróntermet láthatjuk. Szintén többet látunk az erdős világról is, amelyen Rey kiképzése folyhat, talán Leia, talán Luke szellemének irányítása alatt. A bolygó számunkra nagyon ismerősnek tűnt, talán valamelyik régi helyszínen (Endor vagy Yavin holdja) járhatunk. Rey szempontjából pedig az tűnik fontosnak, hogy elmondja, nem ismeri őt senki igazán – talán itt is arra utal, hogy senkik gyermeke, nem hírességek leszármazottja.

Abrams nem titkolt célja, hogy a IX. résszel a teljes sagát, 42 évet zárjon le, amit jól jellemez, hogy – a sok régi hajó mellett – még egy, a Baljós árnyakban debütáló B–1-es rohamdroid is felbukkan az előzetesben, 3PO mögött!

Az előzetest pedig Leia hangja zárja – „Örökké”, mondja –, a trailer Amerikában a néhai Carrie Fisher születésének 63. évfordulóján jelent meg. 6+3=9.

Legfontosabb posztjaink