Rian Johnson: Amíg nincs a StarWars.com-on, ne higgy el semmit

Az utolsó Jedik rendezője szerint minden rajongótáborban vannak „mérgező rajongók”, ez az internet rendszerének szükségszerű mellékterméke.

Új filmje, a Tőrbe ejtve kapcsán adott interjút a Varietynek Az utolsó Jedik direktora.  „Továbbra is egyeztetek a Lucasfilmmel. Még nem jelentettek be semmit”  – válaszolta arra a kérdésre (ismét), hogy mi a státusza a Star Wars trilógiának, amelyen egy korábbi bejelentés szerint dolgozik.

Ziro.hu

2020 januárjában jön a következő nagy bejelentés a 2022-es Star Wars filmmel kapcsolatban, írják sokhelyütt. A The Hollywood Reporter (általunk már tegnap megosztott) cikkében az szerepel, januárig…

Arra a felvetésre, hogy egyes pletykák szerint ő készíti a soron következő, 2022 decemberében bemutatandó Star Wars filmet, így válaszolt:

„Minden nap van valami új dolog. Amíg nincs a StarWars.com-on, ne hidd el.”

A kérdező Colin Trevorrow és a Benioff–Weiss páros példáját említve arról kérdezte, miért olyan nehéz a rendezőknek, hogy végig alkalmazza őket a Lucasfilm. Rian Johnson ezzel kapcsolatban azt mondta, ő csak a saját tapasztalatairól beszél, ez olyan, mintha más házasságáról kellene véleményt mondania, pedig nem lát bele az ottani viszonyokba. „Számomra abszolút álomszerű volt ez az egész, a tetejétől az aljáig, a kezdetétől a végéig. Kathytől Bob Igerig, J. J. Abramstől a stáb összes tagjáig” – jelentette ki a rendező.

Rian Johnson: A Star Wars biztosan nem ártott
Az utolsó Jedik rendezője a Vox mozimagazinnak nyilatkozott telefonon. Szemle. RÉSZLETEK ITT.

Johnsont ezúttal is kérdezték a „mérgező rajongókról”, ezzel kapcsolatban ismét aláhúzta, mindig kontextusba kell helyezni, milyen kis szeletét jelentik ők a rajongóbázisnak. „Nem azokról beszélek, akiknek tetszett egy film vagy nem.  Azokról beszélek, akik elkötelezetten gyalázzák azokat, akik részt vettek a filmek elkészítésében”  – mondta Rian Johnson, majd elmesélte, két éve van már ebben a hurrikánban, de amikor felmegy a Twitterre, az esetek 95 százalékában kedvességet és támogatást tapasztal, még azoktól is, akik nem szeretik a filmjét. Mint mondta, szerinte az internet rendszerének szükségszerű melléktermékéről van szó, amely minden rajongóbázist sújt.

A Tőrbe ejtve november 28-án érkezett volna a magyar mozikba, ám ez 2020. január 2-ára csúszott. Megkerestük ez ügyben a forgalmazó Freeman Filmet, akik ezt írták válaszul: „Rajtunk kívül álló okok miatt a bemutató valóban átkerült január 2-ára. Minden próbálkozásunk ellenére a felettünk álló nagyobb hatalmak döntésén sajnos nem tudunk változtatni.” Tettünk egy próbát e téren Rian Johnsonnal is, aki meglepetésünkre válaszolt a megkeresésünkre a Twitteren. Mint írta, nem tudja, mi lehet a csúszás oka, ez az egyes földrajzi területeken múlik. „Sajnálom!” – írta.

Nyitókép: Rian Johnson (középen) a Tőrbe ejtve forgatásán (Freeman Film)

Legfontosabb posztjaink