Kiderült egy újabb helyszín a Skywalker korából

A Disneyparks.com blogja jelentette be az egyik új attrakciójukat, s egyúttal a trailer óceános világának a nevét!

A Disneylandek (Disneyland Resort, Walt Disney World Resort, Disneyland Paris és Tokyo Disney Resort) egyik attrakciója, a Star Tours – The Adventures Continue, ami lényegében egy 3PO vezette 3D űrrepülés, mely a saga különböző helyszíneire kalauzolja el a résztvevőket. A friss bejelentés szerint új helyszíneket adnak az  élményhez, a Batuut, a Jakkut, a Craitet, illetve egy vadiúj világot,

a Kef Bir óceánholdat

A bejelentés azt is kikotyogja, hogy ez az óceános hold nem más, mint a Skywalker kora teaserében és trailerében látható vizes helyszín, s – mintegy megerősítésként – a második Halálcsillag romjait rejtő óceánról közöltek képet az attrakcióval kapcsolatban.

Star Tours — The Adventures Continue

(DisneyParksBlog)

Elképesztően menő lett a Skywalker kora előzetese
A kifejezetten hangulatosra sikeredett előzetes végre igazi, hosszabb belepillantást enged a filmbe. Rey története a végéhez közeledik, a roncsvadászból lassan jedi lesz (bár az első képeken épp mintha egy gyakorló sisakot földre hajítva türelmetlenül rohanna), de nincs egyedül, nagyon nincs. A Twitteren Matt Martin, a Lucasfilm Story Group oszlopos tagja azt írta, hogy sok remény van ebben az előzetesben: az Ellenállás már szép számban összegyűlt, ott látjuk Rose-t, Dominic Monaghan karakterét, Connix hadnagyot, a titokzatos mon calamari figurát, aki valószínűleg Ackbar admirális fia, és még sok más katonát. Különösen izgalmas a Jannah és Finn vezette „lovasroham” az egyik csillagrombolón, amely újabb fantasy-elemet csempész kedvenc űrfantasynkba. A trailer és az elemzés ITT TEKINTHETŐ MEG.

A Jedi visszatérben szereplő  erdős helyszín ugyancsak egy hold volt,  méghozzá az Endor bolygó egyik holdja.

Fontos kiemelnünk, az Endor bolygó maga egy gázóriás,

mely a Külső-Peremvidéken elhelyezkedő Moddel-szektorban található. Az Endor gázóriásnak a kánon szerint  összesen kilenc holdja van,  ezek közül a legnagyobb a VI. epizódban látott, „Endor Erdős Holdja” névre hallgató szatellita. (Később ez Endorként terjedt el a közbeszédben, helytelenül.)

Mivel a második Halálcsillag romjai valószínűleg nem vándoroltak csillagrendszereken keresztül, így  az Endor-rendszerben kell keresnünk a nyomokat, leginkább az Endor bolygó valamelyik holdján. Nos, ezen információk alapján egyértelműnek tűnik, hogy a  Kef Bir nem más, mint az Endor egy újabb holdja,  oda zuhan(hat)tak a bolygópusztító fegyver maradványai.

Ráadásul az Ultimate Star Wars enciklopédia legújabb kiadásában már megjelent a Kef Bir név, méghozzá a trailerben orbakháton lovasrohamozó Jannah karakterleírásában. Az enciklopédiából kiderül, hogy Jannah a Kef Bir óceánholdról származik, ahol egy harcos törzset irányít. Energiaíjat használ, s idővel az Ellenállás szövetségese lesz.

Képtalálat a következőre: „jannah and finn”

Finn és Jannah (Vanity Fair)

Na de hogy kerülnek hátasállatok egy vizivilágra? Ezt talán majd csak a film válaszolja meg…

Nyitókép: Rey (Daisy Ridley) és Kylo Ren (Adam Driver) küzd a Kef Biren (Lucasfilm)

Legfontosabb posztjaink