Így került egy Star Wars rajongó a IX. epizód sűrűjébe – Interjú Reece Lawlorral

Reece Lawlor (RGL Customs) szobor- és kellékkészítővel beszélgettünk, akinek első filmes munkája a Skywalker kora volt. Többekkel együtt ő felelt a sith osztagosokért is. A cikk spoilermentes!

– Kezdjük egy személyesebb kérdéssel: hogyan szereztél munkát a filmben? Jelentkeztél, vagy valaki meglátta a diorámáidat és kaptál egy hívást a Lucasfilmtől?
– Szoktam rendezvényekre járni, ahol bemutatom és árusítom azokat a darabokat, amiket készítettem. Miután ebben sikeres lettem, megkerestem embereket a Facebookon, hogy van-e valamilyen mód, hogy ezt munkaként csináljam. A  kellékes csapat egyik tagja megadta az adataimat a jelmezrészlegnek, és  körülbelül egy hónappal később kaptam egy hívást,  amelyben állást ajánlottak nekem.

– Ó, ez érdekes! Megtaláltam a munkáid a honlapodon, egy halom menő Star Wars cucc van ott. Szóval mindenféle szobrot és kelléket készítettél, de hogyan  képzeljem el a melóként?
– Ez tényleg csak azon áll, hogy rakd ki a munkáid és kérd a kellékes közösség segítségét, és hogy hol lehet munkát szerezni vele.

Kylo Ren maszkja (Facebook / RGL Customs)

– A munka során kapsz egy látványtervet, és magadra vagy utalva vagy konzultálni kell valakivel?
– Alapvetően a jelmeztermezők egy csoportja vagyunk, akiknek odaadják darabokat. Ezek alapján összeállítjuk a szükséges jelmezt.

– Ez tényleg izgalmasan hangzik. Szóval te együttműködsz más jelmeztervezőket, hogy készítsetek kellékeket a fő és a mellékkaraktereknek egyaránt. Melyik volt a kedvenc általad készített kelléked?
– Nos  a munkám főként abból állt, hogy összeállítsam a sith osztagosok jelmezeit,  körülbelül 6-10 másik emberrel együtt.

– Értem. Tetszett neked a szerepük a Skywalker korában? Gondolom nagyon izgatott voltál, amikor megláttad őket a kész filmben. Tetszett neked?
– Tetszett, és igen és természetesen jó lett volna, ha még többet látom a sith osztagosokat, de így is öröm volt megpillantani őket.

Sith osztagosok (StarWars.com)

– Nagyon jól néznek ki. Van valami vicces vagy kedves emléked erről a munkáról? Tudom például, hogy találkoztál J. J. Abrams rendezővel.
– Hmm, csak azok az emlékek ugranak be, amikor a filmen dolgoztam és próbáltam befogadni a környezetet – elvégre, ez volt az első filmes munkám. És az a záróbuli volt, amikor az ominózus fotó készült a rendezővel.

– Elég erős kezdet! Szeretnél más filmeken, illetve más Star Wars projekteken dolgozni a jövőben?
– Természetesen! De most azzal töltök egy kis időt, hogy a honlapomat fejlesszem.

Reece Lawlor és J. J. Abrams (Facebook / RGL Customs)

– Ott láttam, hogy a Marvel és DC világa is érdekel. Melyik a kedvenc franchise-od?

– A Star Wars.

Nyitókép: Sith osztagos (Reddit)

Legfontosabb posztjaink