HIVATALOS: befejeződött a IX. rész forgatása

Daisy Ridley, John Boyega és Oscar Isaac a IX. epizód jordániai forgatásán (Instagram)

Több stábtag után maga a rendező, J. J. Abrams erősítette meg, hogy pénteken véget ért a forgatás.

„Lehetetlennek tűnik, de ma befejeződött a IX. rész forgatása. Nincs megfelelő mód, hogy megköszönjem ennek az igazán varázslatos stábnak és szereplőgárdának. Mindannyiótok adósa lettem, örökre”

– ezzel a szöveggel és a fenti képpel jelentette be a közösségi média platformjain J. J. Abrams, Az ébredő Erő és az egyelőre cím nélküli IX. epizód rendezője, hogy véget ért a Skywalker-saga utolsó epizódjának a forgatása is. Jöhet a több hónapnyi utómunka, hogy aztán decemberben befusson a mozikba a kész alkotás.

A nap folyamán több stábtag is közzétett erre utaló posztokat a közösségi médiában, hármat a Facebook-oldalunkon mutattunk is:

Ziro.hu

Ugyan hivatalos bejelentés még nem volt, stábtagok közösségi médiában megjelent posztjai alapján valószínűsíthető, hogy ma véget ért a IX. epizód forgatása – írja a SWNN (https://pos.li/2b79uw) És…

Amint ott is írtuk, a szintén Abrams rendezte Az ébredő Erő esetében nem sokkal a film forgatásának befejezését követően fedték fel a címet. Így ha Abrams ragaszkodik ehhez a „szokáshoz”, hamarosan megtudhatjuk a saga-záró epizód elnevezését is.

Ami még érdekes, hogy Abrams a bejelentéshez egy jordániai forgatási képet választott, pedig ma a Pinewood Studiosban fejezték be a munkálatokat. Jordániában már tavaly november végén végeztek, akkor Abrams így fogalmazott:

„A Rum vádi lélegzetelállítóan gyönyörű és tökéletes forgatási helyszín a filmünk számára. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy Jordániában forgathattam. A kormányzat jó szívvel fogadott minket, a helyi filmesek pedig remek szakemberek, nem is lehetett volna jobb ez az egész.”

Arról, hogy milyen segítséget kapott a produkció a jordán kormánytól, illetve milyen volt a forgatási helyszín közelében járni-kelni a Rum vádiban, itt írtunk hosszabban:

Ep. IX.: vége a forgatásnak Jordániában, Abrams imádta
Úgy tudni, a Star Wars IX. stábja végzett a jordániai munkálatokkal, J. J. Abrams el volt ragadtatva a tájtól. Mi is jártunk arrafelé két hete, de a forgatás helyszínére nem jutottunk el. RÉSZLETEK ITT.

Egyébként egy korábbi reddites helyszíni lesifotós szivárogtatás egyik képén eléggé hasonlít a hegyvonulat ahhoz, amit a most közzétett kép hátterében láthatunk:

(Reddit / Instagram –montázs: Ziro.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink