Hiába fejlesztett a Cinema City, megint lehalt Star Wars jegyelővételnél a rendszer

Ahogy az a korábbi Star Wars filmeknél is megszokott volt, a legnagyobb magyar moziüzemeltető jegyelővételi rendszere ismét letérdelt. Ezt a cég maga ismerte el a Facebookon.

Helyesnek bizonyult a forrásunk által megszerzett információ: a kedd hajnali előzetes után, délelőtt tízkor indult a jegyelővétel a Skywalker korára. Az időpontot egyébként az utolsó pillanatig titokban tartották, portálunkkal is csak tíz után közölte a forgalmazó Forum Hungary, hogy már árulják a jegyeket.

Eleinte úgy tűnt, a legnagyobb mozihálózat üzemeltetője, a Cinema City Magyarország a korábbi évekhez képest más technikát eszelt ki a jegyelővételi rendszerük túlterhelésének elkerülésére. Ugyanis csak fokozatosan nyitották meg az előadásokat különböző mozikban, ám minden elővigyázatosság ellenére ismételten összeomlott a rendszer. Ezt a cég maga ismerte el a Facebookon, ahol egyebek között ezt írták: „A weboldalunkra érkező nagy terhelés miatt a Star Wars Skywalker kora című filmre indított mai jegyelővétel során ismét lassulás tapasztalható a rendszerben. Tudunk arról, hogy történtek sikertelen tranzakciók, de a rendszerünk működik.”

Pedig nem érte felkészületlenül az esetleges túlterhelés a Cinema City-t. Buda Andrea marketing és PR-igazgató korábban a Ziro.hu-nak így fogalmazott:

„A jegyelővétel kapcsán csináltunk fejlesztéseket az oldalon, igen, de egy terhelés mértékét nem tudjuk előre letesztelni sajnos. Ilyen esetekben csak az IMAX terembe egy adott pillanatban van olyan, hogy több ezren akarnak egyszerre jegyet venni.”

Két éve is ugyanez volt
A Cinema City egyébként már Az utolsó Jedik esetében is azt mondta, megerősítették a szerverkapacitást, de akkor is letérdelt a rendszerük. Két éve a számok alapján, régiós összevetésben hazánkban volt a legnagyobb a Csillagok háborúja rajongótábora, Magyarországon annyi jegyet adtak el az első délelőtt, mint a négyszer nagyobb lengyel piacon.

Más mozikban is akadt ma probléma, a szerkesztőség tagjai – miután nem jártak sikerrel a Cinema Citynél – a Corvin Mozinál próbálkoztak, de itt is csak második nekifutásra sikerült tikettet vásárolni a premier előtti előadásra. A legjobban természetesen azok jártak, akik személyesen, mozipénztárban vettek jegyet maguknak a filmre, azok a rendszerek tudomásunk szerint zavartalanul működtek.

Bár sokan temetik a Star Wars franchise-t, mind az Egyesült Államokban, mind Magyarországon sikerült térdre kényszeríteni a jegyértékesítő rendszereket, akkora roham indult a Skywalker saga záróepizódjának mihamarabbi megtekintéséért.

Nyitókép: Rey (Daisy Ridley) és Kylo Ren (Adam Driver) a Skywalker kora előzetesében (Lucasfilm)

Legfontosabb posztjaink