[EXKLUZÍV] „Jó volt látni a fénykarddizájnom a Skywalker kora teaserében”

Honnan jött a zsanéros kétpengéjű fénykard ötlete? Emailinterjút készítettünk Chris Glennel, aki megtervezte A klónok háborúja animációs sorozat számára azt a fénykarddizájnt, ami visszaköszönt a D23-on bemutatott Skywalker kora ízelítőben is.

– Honnan jött a zsanéros fénykard ötlete?
– Ez az ötlet A klónok háborúja negyedik évadának elején került elő. Megterveztem egy óriási jedit, Pong Krellt, akinek négy karja volt.  Dave Filoni azt szerette volna, ha két, Darth Mauléhoz hasonlatos dupla pengés fénykardja lett volna.  A gond az volt, hogy Pong Krell annyira nagy volt, hogy hosszabb kardokra lett volna szüksége, hogy illeszkedjen a kezeihez. Ám ezek már túl hosszúak lettek volna ahhoz, hogy az övéről lógjanak le. Ezért választanunk kellett: a hátára csatoljuk a kardokat, vagy kitaláljuk, hogyan lehet összehajtani azokat.

Filoni végül a zsanéros megoldást választotta.

– Miért lehetett hasznos ez a dizájn egy jedi vagy egy sith számára?
– Nos,  praktikusabban tudták a dupla pengéjű fénykardjukat az övükre csatolni.  Ez volt az egyetlen, amit akkor figyelembe vettünk.

– Mi járt a fejedben, amikor megláttad a D23-on bemutatott videóban?

– Öröm volt látni. Persze megannyi dizájn és különféle tartalom készül a Star Wars produkciókhoz, ráadásul gyakran előfordul, hogy ezek az ötletek átkerülnek egyik projektből a másikba. Ha egy dizájn nem működött egy epizódban, még mindig felbukkanhat később egy képregényben vagy egy figurán.

– Úgy tudom, te tervezted Ezra Bridger fénykardját is a Lázadók animációs sorozatban. Melyikre vagy büszkébb?
 Jobban élveztem Ezra fénykardjának a kialakítását, mert maga a folyamat izgalmasabb volt.  Volt egy halom különböző elem, amit össze kellett eszkábálni egy működő dizájnná. Ellentétben a kit-bashing technikákkal, amelyeket az eredeti kellékek készítéséhez használtak. (Kit-bashing: modellépítésben alkalmazott technika, amikor a meglévő készleteid alkatrészeiből alkotsz újat – a szerk.)

Ezért menő Rey (?) dupla pengés fénykardja
Igazából nem a sokszor „bicskásnak” csúfolt kinézete miatt király, hanem amiatt, hogy felbukkant már korábban is. RÉSZLETEK ITT.

– Dolgoztál a Lucasfilm két animációs projektjén is (A klónok háborúja, Lázadók). Részt veszel-e még a jövőben hasonló együttműködésben?
– Sosem lehet tudni! Sok barátom még most is a Lucasfilm alkalmazottja, és mindig örülök az olyan lehetőségeknek, amikor ismét velük dolgozhatok.

Nyitókép: Rey (?) és Pong Krell (Inverse.com)

Legfontosabb posztjaink