Tisztázzuk: mi készül most a Star Wars világában?

Az elmúlt napok pletykaáradatát követően érdemes megnézni, hogy pontosan milyen mozgóképes projekteken dolgozik a Lucasfilm.

A kedvencünk, ha a bejelentett projekthez – akár megközelítő – dátumot tudunk kapcsolni.

1.) Star Wars: Ellenállás | 2018 ősz

Star Wars: Ellenállás (StarWars.com)

Dave Filoni a Star Wars: A klónok háborúja és a Star Wars: Lázadók animációs sorozatok után egy új korszakot céloz meg, mégpedig az Ellenállás és az Első Rend első összezörrenéseinek időszakát! A történet szerint főhősünk, Kazuda Xiono egy fiatal pilóta, akinek Leia Organa tábornok Ellenállásában a feladata, hogy kémkedjen a növekvő fenyegetést jelentő Első Rend után.

Filoni elmondta, hogy a sorozatot a második világháborús repülők és pilóták ihlették, különösen az a tény volt rá nagy hatással, hogy a saját nagyapja is repült a háború alatt. Így nem meglepő, hogy a korábbi sorozatokkal ellentétben az ábrázolásban ezúttal kicsit elhajlanak az anime-stílus irányába, főként azért, hogy a pilóták összecsapásait sokkal dinamikusabban és izgalmasabban tudják ábrázolni. Persze arról még nincs pontos képünk, mit is fogunk látni, de remélhetőleg az idei San Diego Comic-Conon (SDCC) vagy D23-on megkapjuk az első előzetest.

A sorozat hivatalosan A Jedi visszatér és Az ébredő Erő között játszódik, ami meglehetősen hosszú időszak. Ugyanakkor Claudia Gray Vérvonal c. kánonregényéből tudjuk, Leia az Ellenállást öt évvel a hetedik epizód eseményei alapította meg, így feltehetőleg ebben az öt évben zajlanak majd a sorozat eseményei is. Így ismerős arcok is fel fognak tűnni, Poe Dameront (Oscar Isaac adja a hangját) és Phasma századost (Gwendoline Christie lesz a hangja) már bejelentették, illetve elég a képre nézni és láthatjuk, hogy BB-8 sem fog kimaradni a mókából!

2.) Egyelőre cím nélküli élőszereplős sorozat | 2019 vége

Jon Favreau kapta a feladatot, hogy készítse el az első élőszereplős Star Wars-sorozatot, ami a Disney 2019-ben debütáló streaming szolgáltatásán fog debütálni jövő év végén. Egyelőre nem sokat tudunk, csak annyit, hogy Favreau rendelkezésére áll a legmodernebb technológia és a yavini csata után 7 évvel, vagyis a Birodalom vége (jakku-i csata) után 2 évvel vesszük fel a fonalat és természetesen teljesen új karakterekkel ismerkedhetünk meg. Bárhogy is legyen, érdekes lesz látni a galaktikus polgárháborút még frissen maga mögött tudó galaxist. Bár ezekről az évekről kevés információ áll rendelkezésünkre, nyilván számíthatunk rá, hogy a Birodalom bukásával az Új Köztársaság kezdeti éveiben nagyobb erőre kapnak az alvilági szindikátusok. Ahogy az Új Köztársaság és a volt birodalmiak sem lesznek puszipajtások egyről a kettőre (ahogy a Az ébredő Erőből tudjuk, háromra sem).

Már idén elkezdődhet az élőszereplős Star Wars-sorozat forgatása

3.) Kilencedik epizód | Amerikai premier: 2019 december 20.

A kilencedik rész egészen hamar került szembe két váratlan problémával is. Az egyik, hogy Carrie Fisher meghalt, a másik pedig, hogy a 2015-ben bejelentett rendezőről, Colin Trevorrowról kiderült, hogy nem alkalmas a pozícióra. Tavaly év vége óta J. J. Abrams – Az ébredő Erő rendezője – felügyeli a projektet. Chris Terrioval még Az utolsó Jedik premierje előtt újraírta a forgatókönyvet és jövő hónapban már forgatják is a filmet.

Egyelőre a sztoriról nem sokat tudni azon felül, hogy Kathleen Kennedy megerősítette, Carrie Fisher (így nyilvánvalóan Organa tábornok) nem lesz benne a filmben, hiába engedélyezték a családtagok (Carrie lánya, Billie Lourd és Carrie fivére, Todd Fisher) a korábbi felvételek használatát. A Star Wars: Poe Dameron képregénynek hála sejthető továbbá, hogy ezúttal nem pár perc lesz talán a különbség a két film között. Legalábbis a képregény azt mutatja be, hogy a három főszereplő miként ecsetelik egymásnak a velük történteket a Falcon fedélzetén a Craitet elhagyva, illetve, hogy mi történt az erősítésért küldött Fekete Osztaggal.

J. J. Abrams a 2017-es Oscar díjátadón Beverly Hillsben, 2017. január 8-án (AFP / VALERIE MACON)

Akadnak olyan bejelentett projektek is, amelyekhez nem kaptunk fix dátumot.

1.) Egyelőre cím nélküli Star Wars-trilógia

Rian Johnson Az utolsó Jedik után egy nagyobb lélegzetvételű projektbe vágott bele Ram Bergman producerrel. Eddig antológiafilmeket és a fő történetszál új részeit kaptuk a Lucasfilmtől, de Johnson egy, a fő Skywalker-sagától különálló Star Wars-trilógiának ugrott neki. Sajnos egyelőre több információt nem tudunk. Sejthetően valamikor a 2020-as évek elején fut be a trilógia első része, amit Rian Johnson fog rendezni és azt is tudjuk még, hogy a Star Wars ezzel teljesen új vizekre evez majd.

2.) Egyelőre szintén cím nélküli filmsorozat

Ennél is kevesebbet tudunk a Trónok harca tévésorozat készítői – David Benioff és D. B. Weiss – által jegyzett Star Wars-filmsorozatról! A hivatalos közleményben szereplő megnevezés arra utalhat, hogy háromnál több filmet készítenek majd. Annyi bizonyos, hogy az alkotópáros a Trónok harca nyolcadik – egyben utolsó – évadának elkészülte utána esne neki a dolognak, már 2019-ben.

David Benioff (balra) és D. B. Weiss a 2016-os Emmy gálán, miután átvették az írói munkájukért járó díjat 2016. szeptember 28-án, Los Angelesben (AFP / Valerie MACON)

A harmadik, egyben utolsó kategóriában olyan projektek vannak, amelyekből SEMMIT nem erősítettek meg, csak pletykák szólnak ezekről.

1.) Boba Fett-film

A The Hollywood Reporter forrásai szerint a Boba Fett-film forgatókönyvén Simon Kinberg és James Mangold dolgoznak, utóbbi pedig állítólag rendezheti is az alkotást. A források azt is megjegyzik, hogy a Solo után lehetséges, hogy a Fett-film kisebb büdzséből gazdálkodhat majd.

2.) Obi-Wan Kenobi-film

Stephen Daldry tárgyalt a rendezői pozícióról, de egyik fél sem nyilatkozott az ügyben. Ewan McGregort pletykálták a címszerepre, aki a fiatal Obi-Want alakította az előzménytrilógiában, de jelenleg eléggé tele van a színész határidőnaplója.

Obi-Wan a Tatuinon a Star Wars #15 képregény címlapjának részletén (Inverse.com)

3.) Solo folytatások

Nos a pletyka alapja az, hogy a színészekkel három filmre szóló szerződést kötöttek, emellett a Solo: Egy Star Wars-történet történetvezetése alapján simán jöhetne még folytatás akár Landóról, akár Darth Maulról – de hát ezekről sem tudunk semmit, csak sejteni lehet, hogy talán lesz. Ugyanígy a nagy pletykazuhatagban felröppent Mos Eisley filmet is meg kell említeni, elvégre ki tudja, hogy mivel állnak elő, ha leül a por.

Lesz mit néznünk, annyi szent. A Lucasfilm három rendkívül sikeres filmet tett le az asztalra és tudjuk, hogy a Disney egy fát is el tud adni egy erdőnek, ha odateszi magát, így kétlem, hogy, ha a Lucasfilm megoldja a Disney által kifogásolt rendező- és időkeret-problémákat, a későbbiekben bármikor gondja lenne a stúdiónak. Nekünk meg csak hátra kell dőlni és ki kell várni, hogy újabb és újabb jóságok érkezzenek a messzi-messzi galaxisból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink