Sorba rendeztük a Skywalker saga filmjeit

Most, hogy véget ért egy korszak, ideje számot vetni. A Ziro.hu szerkesztői egyenként sorba rendezték a Skywalker saga filmjeit, ebből kialakult egy összesített sorrend. Melyik lett a legjobb film? Melyik lett a legrosszabb? Hogyan szerepeltek az egyes trilógiák alkotásai? Mutatjuk!

Főszerkesztőnk kérésére szerkesztőségünk mind a hét tagja sorba rendezte a Skywalker saga filmjeit (így a két antológiafilm, az animációs és élőszereplős sorozatok most nem számítottak). A sor elejére a legjobban tetsző alkotást tették a szerzőink, a végére a legkevésbé tetszőt. Így mindenkinél kialakult egy sorrend, az egyes filmekre érkezett „szavazatokat” pedig átlagoltuk, így végül kialakult, hogy mely filmeket szerették leginkább a szerkesztőség tagjai, melyeket kevésbé.

A kialakult sorrend persze nem jelent semmit, mindenki ízlése eltérő. Olyannyira, hogy még a szerkesztőség tagjain belül is beszélgetést szült az egyes filmek helyezése, egymásnak is magyarázgattuk, miért tartjuk jó filmnek az egyiket és miért kevésbé jónak a másikat.

Az az igazán szép ebben a rajongótáborban, hogy mindenki másként látja a dolgokat. Le kell szögezni, az ízlés nem vita dolga, a rajongótábor tagjait nem szabad amiatt megbélyegezni, hogy miért tetszett nekik valami, vagy miért nem.

A Ziro.hu szerkesztőségi tagjainál A Birodalom visszavág lett a legjobb epizód, az előzménytrilógiából A sithek bosszúját láttuk a legjobbnak, míg a zárótrilógiából Az utolsó jediket. A sor végén A klónok támadása végzett, szoros versenyben Az ébredő Erővel. Sőt, még egy holtverseny is kialakult a negyedik helyen! Íme, a teljes lista:

A szerkesztőség egyes tagjainak szavazatait is megmutatjuk, hogy lássátok, mennyire eltérő véleményű szerzők írják közösen, a Star Wars szeretete által vezérelve a Ziro.hu-t.

A Facebookon a cikk megosztása alatt kommentben jöhetnek a ti sorrendjeitek is! Az Erő legyen veletek!

Nyitókép: A Ziro.hu sorrendjének dobogósai

Legfontosabb posztjaink