[Pletyka] Megvan a KotOR film forgatókönyvírója?

BuzzFeed News hozta le, majd a Star Wars News Net átvétele óta futótűzként terjed szét, hogy Laeta Kalogridis írja a forgatókönyvét az első filmnek az Old Republic érában játszódó trilógiából. A szkriptet, melyet állítólag komolyan inspirált a klasszikus Knights of the Old Republic játék.

Kalogridis, aki például a Viharsziget, vagy a nemrég bemutatott Alita: A harc angyala forgatókönyvét is jegyzi, állítólag 2018 óta dolgozik a forgatókönyvén, amelyet erősen inspirált a kultikus Knights of the Old Republic játék. Talán az is elképzelhető, hogy a játék sztorijának megfilmesítéséről van szó. Kathleen Kennedy különben Chicagóban, a Star Wars Celebration-ön utalt arra, hogy dolgoznak valamiféle Old Republic projekten, ahogy arra is, hogy lesznek női filmesek.

MTV NEWS on Twitter

Lucasfilm president Kathleen Kennedy talked to us about the future of #StarWars – including a Knights of the Old Republic movie and female filmmakers taking the helm, as well as Palpatine’s surprise return in the trailer for @StarWars #EpisodeIX https://t.co/HCjEhdlRv7

Kalogridis ezzel a Disney éra első női Star Wars forgatókönyvírója lenne, komoly filmes háttérrel, az említett produkciók mellett például az Avatarnak is az egyik producere volt, de az Altered Carbon sorozat is az ő nevéhez kötődik. Arról azonban, hogy ő legyen az első nő, aki Star Wars forgatókönyvet írhat, már rég lemaradt, ugyanis már  A Birodalom visszavág társforgatókönyvírója, Leigh Brackett is hölgy volt . (Továbbá Carrie Fisher is dolgozott korábbi filmek szövegén, de nem ő maga írta a szkripteket.)

Laeta Kalogridis

Laeta Kalogridis (Collider)

Az azonban nem derült ki, hogy Kalogridis a Benioff–Weiss páros vagy épp Rian Johnson filmjéhez ír forgatókönyvet. Sőt felvetették, hogy  egy teljesen új, harmadik (esetleg Disney+) projektről  lenne szó. Korábban pletykáltak arról, hogy Benioffék filmje is az Old Republic érában játszódna, de ugye ez több ezer éves időszak, bőven van hely történetmesélésére.

Persze ez addig csupán pletyka, amíg a Disney vagy a Lucasfilm meg nem erősíti! Addig azonban érdemes magáról a játékról is olvasni, a közelmúltban jelent meg egy remek könyv a készítéséről:

Elképesztően izgalmas könyv jelent meg a KotOR-ról!
A Knights of the Old Republic máig élénk nosztalgiahullámot vált ki a rajongókból, de arról sokan vajmi keveset tudnak, hogyan készült. Spoilermentes kritikánk egy frissen megjelent könyvről, amely ezt a kérdést járja körül. RÉSZLETEK ITT.

Nyitókép: Darth Malak és Darth Revan egy KotOR artworkön (WindowsCentral.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink