Mégsem a Solo volt a 12. legnézettebb film tavaly itthon

Hanem a 14. Nem minden forgalmazó közölte korábban a Filmforgalmazók Egyesületével az adatait, így az egyesület most javításra kényszerült.

„A Solo a 12. legnézettebb film volt 2018-ban Magyarországon” – írtuk meg a Filmforgalmazók Egyesülete adatai alapján négy nappal ezelőtt. Az egyesület már akkor is becslésként hivatkozott az összesítésre, mai frissítésükből pedig kiderült, hogy új adatokat kaptak bizonyos forgalmazóktól.

Ezek alapján kijelenthető: a Solo: Egy Star Wars-történet nem a 12., hanem a 14. legnézettebb film volt 2018-ban Magyarországon. Mint kiderült, a pontos nézőszám sem volt meg az egyesületnek: a korábbinál közölt adatnál valamivel több,  252.911 nézője volt a második antológiafilmnek, akik 387,3 millió forintért váltottak jegyet.  A korábbi közléshez képest A Grincs animációs film és az Aquaman csusszant be a Solo elé.

Sagwát alakította a Solo egyik magyarja, de Csubakka jelmezét is viselte
Vajda Attila dolgozott Phil Lorddal és Christopher Millerrel, majd később Ron Howarddal is. Rajta kívül öt magyar segédkezett a Solo elkészítésében. RÉSZLETEK ITT.

A 2017 decemberében bemutatott Az utolsó Jedik 2018-as helyezése azonban nem változott, maradt a 24. legnépszerűbb film a tavalyi évben. A nézőszám és a bevétel itt is nőtt a korábbi adathoz képest:  158.089-en látták, összesen 252,9 millió forintért.  Fontos azonban megjegyezni, hogy a VIII. epizód 2017 végén futott igazán nagyot, hiszen összesítve több mint kilencszázezren több mint 1,3 milliárd forintot fizettek azért, hogy megnézzék.

A frissített adatok alapján kiderült az is, hogy mégsem csökkent a moziba látogatók száma az előző évhez képest. Összesen végül 4,3 százalékos nézőszám- és majd’ 7 százalékos bevételnövekedést könyvelhettek el a magyar mozik 2018-ban 2017-hez képest.

Solo: 5 érdekesség, amelyek csak a Képes útmutatóból derülnek ki
Megtudtuk azt is, miért „késett” a Solo: Egy Star Wars-történet hátteréről szóló kötet megjelenése. Vigyázat, spoilerveszély! RÉSZLETEK ITT.

Nyitókép: Dryden Vos (Paul Bettany) a Solo: Egy Star Wars-történetben (Time.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink