[Hivatalos] Benioff és Weiss mégsem csinál Star Wars filmeket

Sok Trónok harca rajongó fellélegezhet: a közvélekedés szerint az utolsó évadokat elrontó D. B. Weiss – David Benioff páros mégsem készít Star Wars filmeket a Lucasfilmnek.

Az információt magyar idő szerint kedd reggelre több megbízható amerikai forrás is lehozta. A páros a Netflix-szel kötött kizárólagos egyezségükre hivatkozott, állításuk szerint tele van a naptáruk.

„Imádjuk a Star Warst. Amikor George Lucas felépítette ezt a világot, mi is gyarapodtunk. Életünk egyik legnagyobb élménye volt, amikor vele és a jelenlegi Lucasfilm-csapattal beszélgethettünk a Star Warsról, és mindig adósai leszünk a sagának, ami mindent megváltoztatott”

– áll közleményükben, amelyet egyebek között a Deadline-nak is elküldtek. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője nem csukta be az ajtót a páros mögött. Ezt írta a közleményében:

„David Benioff és Dan Weiss hihetetlenül jó sztorimesélők. Reméljük, hogy a jövőben őket is a csapatban tudhatjuk, amennyiben képesek lesznek az elfoglaltságaikat úgy alakítani, hogy csak a Star Warsra koncentráljanak.”

Weiss és Benioff háromfilmes projektjét 2018 februárjában jelentette be a Lucasfilm, az első ezek közül 2022 decemberében érkezett volna a mozikba. A páros augusztusban kötött egy olyan egyezséget a Netflixszel, amelyért kilenc számjegyű összeg üti a markukat – dollárban. Sokan már akkor kételkedni kezdtek abban, hogy a Netflix riválisának szánt Disney+ streaming-szolgáltatás tulajdonosai hagyják majd Star Wars filmet készíteni a fő ellenlábasnál dolgozó párost.

Mit várhatunk Benioff és Weiss Star Wars trilógiájától? by Holonet Krónikák

A XXIV. epizódban az alábbi témákról esett szó: – Évfordulók – kivágott jelenetek – A magyar nyelv megjelenése a messzi-messzi galaxisban (cikkünk a témában itt) – Star Wars Celebration + Simon Zoltán plakátja Celebrationön (cikkeink a témában) – Miről szólhat majd D. B. Weiss és David Benioff trilógiája?

Mindenesetre ez nem feltétlenül sodorja veszélybe azt, hogy 2022-ben lássunk Star Wars-filmet a mozikban. Egy májusi pletyka szerint ugyanis a Lucasfilm leszerződtetett egy Laeta Kalogridis nevű forgatókönyvírót, aki a Régi Köztársaság érájában játszódó történeten kezdett dolgozni. Ha találnak a projekthez rendezőt, még bőven lenne idő elkészíteni a filmet. (Előfordulhat egyébként az is, hogy a Lucasfilm nem szerette volna, ha Weissék írják a saját filmjük forgatókönyvét, és a kreatív nézetkülönbség is vezethetett a szakításhoz – de ez csak teória.) Azt is tudjuk, hogy a Marvel-fejes Kevin Feige is filmet készít a messzi-messzi galaxisban – még az is megeshet, hogy e két projekt egy és ugyanaz.

Körkérdés: mit vár a Ziro.hu szerkesztősége Kevin Feige-től?
Ilyen még nem volt korábban: körbefuttattunk egy körkérdést a szerkesztőség tagjai között, hogy mit várnak a frissen bejelentett Star Wars projekttől. Egyetlen kritérium volt, egy bő bekezdésben szedjék össze a gondolataikat. Alább olvashatjátok, mi sült ki az újfajta próbálkozásunkból. RÉSZLETEK ITT.

Nyitókép: David Benioff (balra) és D. B. Weiss a 2016-os Emmy gálán, miután átvették az írói munkájukért járó díjat 2016. szeptember 28-án, Los Angelesben (AFP / Valerie MACON)

Legfontosabb posztjaink