[Exkluzív] A Star Wars komplett jövőjéről szól a Project Luminous

A Disney-hez közeli informátorunk úgy tudja, multiplatform projektről van szó, amely egy játékkal indul majd.  SPOILERES  cikk!

Nyolc és fél hónapja, a 2019-es chicagói Star Wars Celebration keretében jelentették be, hogy Claudia Gray, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott és Charles Soule közös projekten dolgozik, amelyet így neveztek el: Project Luminous (azaz „Ragyogó Projekt”). Április végén igyekeztünk mindent összeszedni, ami fellelhető volt a projekttel és az abban résztvevőkkel kapcsolatban. A Luminousról azóta sem nagyon szivárgott ki semmi – Scott néha tweetelt, hogy megint találkoztak az írótársaival –, egészen mostanáig.

Egy, a Disney munkájára rálátó forrásunk ugyanis megosztott velünk néhány információt azzal kapcsolatban, mi is e projekt lényege, így  aki nem kedveli a SPOILEREKET, ne olvasson tovább! 

Ezt tudtuk meg a Project Luminousról

Cavan Scott eddig annyit árult el, hogy a projekt 2020-ban fog megvalósulni, valami új és izgalmas lesz, a legnagyobb, amiben eddig részt vett. További magyarázat helyett az Egy új reményből, Ben Kenobitól vett idézettel élt: „Az Erő az, ami felvértezi a jedit. Egy eleven lények alkotta energiamező…”

Mindez egybevág azzal, amit informátorunk állított a titkos projektről. Állítólag a Disney is érzi, hogy az eddigi filmes irány nem megfelelő, ezért kezdett bele évekkel ezelőtt egy nagyszabású projekt megtervezésébe, amelynek eredményeként

a Star Wars franchise jövőjét a Marvel filmes univerzumhoz tennék hasonlatossá.

Informátorunk úgy tudja, hogy az új, összefüggő multiplatform történet  3-400 évvel a Skywalker saga ELŐTT játszódik majd.  A kerettörténet szerint a jedik egy csoportja elindul felfedezni a galaxis addig ismeretlen régióit (ez eszünkbe juttathatja Timothy Zahn Kirajzás c. könyvét, amelyekben a jedik szintén elindultak felfedezni, mi van a galaxis határain túl). Ezen utazás során különféle kalandokba keverednek, három különböző szintű ellenfelekkel szemben, amelyek közül a legkomolyabbak amolyan ősgonoszok, sith istenségfélék, az informátorunk leírása szerint.

Úgy tudjuk, hogy az MCU-hoz hasonlatosan  ezek a történetek is megállnának a saját lábukon, de egymásra épülnének.  Így minél többet lát valaki, annál jobban élvezheti majd azokat a történeteket, amelyekben a különféle szálak összeérnek majd, afféle Avengers-jelleggel. A főszereplő jedik pedig egyenként – a szuperhősökhöz hasonlatosan –, különféle képességekben lennének erősek.

Bár a Project Luminousszal kapcsolatban mindenütt a 2020-as dátum szerepel, forrásunk úgy tudja, a projekt első kézzel fogható terméke egy játékszoftver lesz, 2021-ben, ám annak tartalmáról, illetve fejlesztőgárdájáról nem tudott információkkal szolgálni.

Innen pedig spekulálunk

Előfordulhat, hogy a 2020-as dátum csak a projekt vázának felfedését jelenti. Elvégre a 2020 augusztusában, Anaheimben megrendezendő Star Wars Celebration tökéletes lenne arra, hogy többet is eláruljon a Lucasfilm erről a titokzatos projektről.

Érdemes felemlegetni továbbá, hogy 2019 májusában röppent fel a pletyka, miszerint Laeta Kalogridis egy, a Régi Köztársaság idején játszódó filmtrilógia forgatókönyvén dolgozik 2018 óta. Könnyen előfordulhat, hogy a Project Luminousról szerzett információink és ez a pletyka egybevág. Hozzá kell tenni továbbá, hogy a Régi Köztársaság kifejezés használata meglehetősen zavaros a kánonban, olykor a KotOR és TOR játékokban látott berendezkedést, olykor a Baljós árnyak előtti időszakot nevezik így. Ha Kalogridis valóban jó ideje dolgozik a forgatókönyvön, az is megeshet, hogy az eredetileg David Benioffnak és D. B. Weissnak szánt, 2022 decemberében bemutatandó film helyett (hacsak nem ugyanarról a projektről van szó és a páros pont Kalogridis miatt távozott 2019 októberében) még el is készülhet időben. A The Hollywood Reporter egyébként korábban azt írta, januárban várható bejelentés a következő filmmel kapcsolatban – ugyanezt a hónapot emlegetik a Project Luminousszal kapcsolatban is. Próbáltuk kiszedni Cavan Scottból, hogy január melyik felében, de nem jártunk sikerrel…

Cavan Scott on Twitter

Always in motion the future is. News is coming, but unfortunately I’m not at liberty to say when… yet. Watch @starwars for more info as it happens. https://t.co/oaRM6HtvCm

Mindenesetre ha a Project Luminousszal kapcsolatos információink helytállóak, Kathleen Kennedy remekül ködösített (vagy szimplán hazudott), amikor interjút adott a Rolling Stone-nak. „Különböző variációkat vizsgálunk meg, amelyekkel kezdhetünk valamit. El tudja képzelni. Most akkor vissza menjünk? Vagy előre? Ezek a kérdések mind felmerülnek. Maradjunk ebben a galaxisban? Vagy menjünk egy másikba? Az univerzum végtelen” – mondta nevetve Kennedy, és mindez egyáltalán nem úgy tűnt, hogy magabiztos a cég a hogyantovábbot illetően. Ezt alátámasztotta az is, hogy  arra a kérdésre, hogy akkor még nem döntötték el, hogy mi a következő lépés, határozott nemmel felelt. 

Akárhogy is lesz, kíváncsian várjuk, hogy a Project Luminousszal kapcsolatos első hivatalos bejelentések mennyiben vágnak majd egybe az informátorunktól származó részletekkel (ahogy arra is, mi lesz valójában Kevin Feige szerepe a franchise-ban). Mindenesetre ugyancsak  ő árulta el hónapokkal A mandalore-i premierje előtt, hogy a főszereplő talál majd egy gyermeket,  akinek a pátyolgatásával telik majd az első évad jó része…

Nyitókép: A Project Luminous tagjai (a montázshoz felhasznált képek forrása: CavanScott.com)

Legfontosabb posztjaink