Jake Lloyd a családjával küzd, hogy jobban legyen

Az ifjú Anakin Skywalker megformálója paranoid skizofréniával küzd. Közelebb költözött a családjához, akik mindenben segítik.

Sokakat megdöbbentett, amikor 2015 nyarán letartóztatták Jake Lloydot, az ifjú Anakin Skywalker egykori megformálóját. A fiú jogosítvány nélkül, felelőtlenül vezetett Dél-Karolinában, majd nem tett eleget a rendőri utasításoknak, ami autós üldözéssé kerekedett. Az eset után pszichiátriára utalták be, ahol skizofréniát állapítottak meg nála. 2018 nyarán aztán elhunyt Jake húga, Madison, ami az egész családot megrázta.

Azóta ugyanakkor nem nagyon hallani Lloyd felől, ám most az édesanyja megtörte a csendet. Elküldött egy közleményt az apró geek portálnak, a GeekNewsNow-nak. A cikk szerzője, David Gremillion saját bevallása szerint többször is kommunikált Jake-kel, akit briliáns humorérzékű és végtelenül kedves srácnak ismert meg. Lloyd egyszer még a podkasztja műsorvezetésében is helyettesítette Gremilliont, az adásban rajongókkal beszélgetett, bebizonyítva, hogy nem igaz a pletyka, miszerint utálná a Star Warst.

Íme, az édesanya (Lisa Lloyd) közleménye:

„Szeretnénk megköszönni mindenkinek a kedves szavakat és jókívánságokat. Jake-et paranoid skizofréniával diagnosztizálták, ráadásul az egyik tünete az anozognózia, azaz nincs tudatában a betegségének. Ez nehezíti a küzdelmét, amin sokkal nehezebbé vált a húga, Madison tragikus elvesztését követően. Közelebb költözött a családjához és együtt dolgozunk azon, hogy segíthessünk neki. Továbbra is kedves és gondoskodó személy, reméljük, hogy mihamarabb ismét üdvözölhetjük a vicces és szórakoztató énjét. Jake előrelépést érhet el, ha továbbra is támogatjátok a küzdelmében.”

Azt hiszem, abban mindannyian egyet érthetünk, hogy minden jót, és a tünetmentesség elérését kívánjuk a már harminc éves Jake Lloydnak. Kitartás!

Nyitókép: Vidám Anakin (Jake Lloyd) a fogatverseny előtt (YouTube)

Legfontosabb posztjaink