Néhány játék bolygatta fel a galaxist

(TheHothSpot)

Bemutatkoztak Az ébredő Erő marketingtermékei, amelyek révén új infókat tudtunk meg a decemberben érkező új Star Wars-epizódról is. De nemcsak a hetedik, hanem a nyolcadik részről is van mit mesélnünk.

Az Erőpéntek legyen veled!

Pénteken felbolydult a galaxis, ugyanis megérkeztek az első marketingtermékek a Star Wars hetedik epizódjához, a J.J. Abrams rendezte Az ébredő Erőhöz. Világszerte hatalmas esemény volt, igaz, Magyarország kicsit kilógott a sorból, nálunk ugyanis aznap nem nagyon lehetett találni új termékeket a játékboltokban. Tapasztalataimról és a hazánkban bemutatott új merchandising-cuccokról itt meséltem bővebben:

Ezeket a Star Wars VII-játékokat vegye a gyereknek!

Másutt hatalmas esemény volt a dolog, főleg az USA-ban és a Távol-Keleten rendeztek nagy banzájt. Elsőként a telefonnal irányítható BB-8 droid ejtette ámulatba a világot — itt egy kritika róla — , olyannyira, hogy egyből azt is letesztelték, milyen, ha blökik közé engedik a ketyerét.

Puppies Test The New Star Wars BB-8 Droid Toy

Sokkal érdekesebb volt ennél — a film szempontjából, persze — , hogy olyan maszkok és figurák is a polcokra kerültek, amelyek beszélnek. Kylo Rentől például megtudtuk, hogy nagyon is érezte, hogy valami felébredt, valamint egy mondatából az is kiderült, hogy Luke Skywalker az utolsó élő Jedi, akiről az Első Rend tud. Azt már korábbról tudjuk — maga a rendező árulta el — , hogy maga Ren viszont nem Sith.

Phasma kapitány hangjával nem variáltak, egyértelműen a Trónok harca Brienne-jét hozza.

Az egyik Finn-figura is beszél, de sokkal viccesebb annál az, amit John Boyega — a Finnt alakító színész — művelt az Erőpénteken. Csinált egy videót, amelyben elmondja, hogy a megosztás törődés, azaz ne vegyen senki sem kettőnél több terméket, hadd jusson a többieknek is. Ám a szkeccs végén…

Az ébredő Erőhöz kapcsolódó hír továbbá, hogy a Star Wars hivatalos weboldalának adatbankjában egyre több infó elérhető, nemrég felkerült pár mellékszereplő aktája is. Ezeket szedte össze a Hoth Spot. Plusz még egy fontos hírmorzsa: John Williams filmzenéje december 18-tól — azaz a hazai premier napjától — lesz elérhető, de már elő lehet rendelni.

Nyolcadik rész: tényleg benne lesz Del Toro!

Már meséltünk arról, hogy valószínűleg újabb sztár csatlakozhat a galaxishoz, ám a héten Benicio Del Toro egy spanyol rádióadásban elismerte: szerepel a Star Wars VIII-ban — írja a Star Wars 7 News. Arra a kérdésre, hogy mi a következő projektje, elmondta: jön a Star Wars, márciusban kezdenek forgatni. “Nem nagyon engednek erről beszélni, de… ehh, úgy tűnik, én vagyok a gonosz!” — tette hozzá a színész. Ebből az következhet, hogy gonosznak tűnő, de valójában nem gonosz karaktert fog játszani. Meglátjuk.

Országos Star Wars Találkozó | Facebook

Van ám még egy hírünk a filmmel kapcsolatban: úgy tűnik, ismét forgatnak Skellig Michael szigetén. Az UNESCO anno eléggé rászállt a készítőkre, mert különleges madarak költési időszakában forgattak ott először. Most ismét visszatérnek a szigetre — jövő hónapban — , állítólag a VII. rész záró képsorait veszik fel, és a pletykák szerint az sem volt kizárt, hogy már a VIII. részhez is forgatnak.

Most a korábbi ír kulturális miniszter, Jimmy Deenihan — akinek nagy szerepe volt a SW Írországba vitelében — elismerte az Irish Timesnak, hogy mindkét film megmutatja majd, milyen csodálatos hely Skellig Michael. Azt reméli, hogy emiatt turisztikai szempontból jól jár majd az ország. A sziget amúgy tényleg menő, így néz ki:

Ami ezúttal kimaradt, de egy link erejéig érdemes megemlékezni róla:

Jövő héten ugyanitt, addig az Erő legyen veletek és lájkoljátok a blog Facebook-oldalát:

Heti Star Wars-pletykák / HSWP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink