Így szereztem meg Mads Mikkelsen és Howard Chaykin aláírását

A legnagyobb belga képregényes rendezvényen járt Könczöl Gábor, a Lázadó Légió Magyarországi Helyőrségének vezetője. A Lázadó Légió jótékonysági tombolára készül, amelynek fődíja egy Mads Mikkelsen által dedikált Galen Erso-figura lesz!

Írta: Könczöl Gábor

Sokan tudják rólam, hogy nagy James Bond- és Star Wars-rajongó vagyok, de legújabb „küldetésemet” mégis inkább Dr. Hannibal Lecternek köszönhetem, hiszen nagyon szeretem a három évadot megélt sorozatot és persze a Sir Anthony Hopkins által játszott filmeket is. Általában nem nézek sorozatokat, valamint elfogult vagyok, hogy csak az eredeti  jó, az az igazi, ezért nem vagyok oda a remake-kért, reboot-okért. Így  a Mads Mikkelsen féle Hanniballal fenntartásaim voltak.  Aztán az első rész után kellemeset csalódtam és bár az eredeti cselekményeket itt-ott átírták, úgy érzem, hogy nem volt ez zavaró, sőt! Rengeteg meglepetést tartogatott számomra a sorozat. Ráadásul Mads Mikkelsen tisztelettel bánt a korábban Anthony Hopkins által megformált pszichopata sorozatgyilkos karakterével. Nem leutánozta elődjét, hanem belevitte saját elegáns stílusát, így Hannibal még intelligensebb és még ördögibb lett. A thriller-sorozat kedvenc színészeim közé emelte Mads Mikkelsent és az elején nem véletlenül emeltem ki a James Bondot és a Star Warst, hiszen azokban a filmekben is fontos szerepet játszott. A Casino Royale-ban Őfelsége titkosügynökének ellenfele volt, míg  a Zsivány Egyesben a Halálcsillag mérnökeként ismerhettük meg. 

(SWJ) Könczöl Gábor: Sose kapunk olyan Star Wars-élményt, mint amin felnőttünk
„Bizakodó vagyok a Star Wars-franchise jövőjét illetően, nagyon várom a Skywalker-korszakon túlmutató alkotásokat. De tudom, az sem fog mindenkinek tetszeni.” RÉSZLETEK ITT.

Tudomásomra jutott, hogy Gentben megrendezik a FACTS nevű rendezvényt – amelyet a belga Comic-Conként hirdetnek –, és hogy többek között Mikkelsen is meghívott vendégként lesz jelen itt. Itt jön képbe az új „küldetés”! Az olcsó fapados járatoknak köszönhetően Belgium könnyen elérhető, és ha már kedvenc színész, ha már szerepelt Star Wars filmben, akkor itt egy újabb lehetőség egy jótékonysági akcióra a Lázadó Légió Magyarországi Helyőrségétől. A csapattal beszereztünk egy Galen Erso figurát –  a terv az volt, hogy kérek egy autogramot Mads Mikkelsentől, amit később jótékonysági tombolára bocsátunk, így támogatva a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt.  A genti kiruccanást és a személyes találkozót magamra vállaltam, így összekötöttem a kellemes városnézést és a színészekkel való találkozás élményét, a Star Wars-os játékfigura dedikálásával.

Mads Mikkelsen által dedikált Galen Erso figura, amelyet jótékonysági tombolára bocsát a Lázadó Légió Magyarországi Helyőrsége (Fotó: Könczöl Gábor)

Magáról a rendezvényről nem tudok sokat mondani.  Olyan volt, mint minden más Comic-Con, vagy a budapesti PlayIT, csak sokkal nagyobb,  és voltak olyan meghívott színészek, mint például Gaten Materazzo a Stranger Thingsből, Jason Isaacs a Harry Potterből, vagy Dolph Lundgren, akit legutóbb az Aquamanben láthattunk. De természetesen nem csak filmes vendégekkel találkozhattunk. Külföldön nagy rajongótábora van a képregényeknek és mivel mégiscsak egy Comic-Con, ezért rengeteg képregényíróval és illusztrátorral futhattunk össze.

Jómagam nem tartozok a képregény fanatikusok közé, de az egyik alkotó kivételesen fontos volt számomra: Howard Chaykin, aki a modern képregények klasszikus művésze.

1977-ben ő adaptálta az első Star Wars-képregényt, még a Marvel Comics számára. Ez a vékony kis színes füzetecske igen ritka – nekem van egy példányom, így  muszáj volt kérnem rá egy autogramot,  ezzel is növeltem eszmei értékét. A képregény nem csak abban különleges, hogy ez volt az első Star Wars adaptáció, hanem hogy rengeteg, a filmből kimaradt jelenetet is tartalmaz, mint például amikor Luke elmegy Anchorhead-be a barátainak elújságolni, hogy a távcsövével látott egy csillagrombolót, amint megtámad egy kisebb űrhajót. Továbbá van egy kedvenc alternatív jelenetem a Halálcsillagon, amikor Darth Vader valamilyen forró italt tart a kezében, miközben fojtogatja Motti admirálist.

A Star Wars képregény első száma, Howard Chaykin által dedikálva (Fotó: Könczöl Gábor)

Mads Mikkelsenre visszatérve, az autogramot sikerült megszerezni a Zsivány Egyes játékfigurára és érdemes figyelni a Lázadó Légió Facebook-oldalát, mert hamarosan elkezdjük a jótékonysági tombolázást, amelynek fődíja az említett Galen Erso figura lesz!

Nyitókép: Könczöl Gábor és Mads Mikkelsen


Könczöl Gábor – A Lázadó Légió Magyarországi Helyőrségének vezetője. A nyolcvanas évek óta Star Wars rajongó, óvodásként látta még az Egy új reményt. Nagy hobbija, hogy a világ minden részén igyekszik felkeresni kedvenc filmjei forgatási helyszíneit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink