Feltámasztják a Star Wars egyik színészét

(idigaltimes.com)

Ezen a héten megtudtuk, hogy Az ébredő Erő lesz minden idők legjobb Star Wars-filmje, mennyi gyereket neveztek Anakinnak az Egyesült Államokban és hogy Tarkin nagymoff háttértörténete is vaskos alkotóeleme lehet a Zsivány Egyes sztorijának.

Kezdjünk a kis magyar valósággal

A múlt hétvégi, budapesti vihart követően kismillió mém született a Fővám téren kialakult gödörről. Ezek közül természetesen alábbi volt a legjobb, amely a gödörben fészkelő Sarlacc-ot ábrázolja. Aki beleesik, megtudja, mi az a kín és szenvedés!

(Tumblr)

“Az ébredő Erő lesz az eddigi legjobb Star Wars-film!”

A fenti mondatot nem én, hanem Drew Struzan mondta. Ő az, akinek műve a film első olyan plakátja, amelyen nem csak a film címe szerepel — utóbbiakból már a magyar mozikban is látni egy-kettőt.

Struzan az ausztrál Movie Weeklynek adott telefoninterjújában mondta el, hogy Abrams másfél évvel ezelőtt hívta fel. Sosem találkoztak, a hetedik epizód rendezője pedig úgy hangzott, mint egy rajongó — Struzan a korábbi epizódokhoz is gyártott ikonikus plakátokat. Abrams végül felkérte a hetedik rész plakátjának elkészítésére is. “Meg kellett tennem George (Lucas)ért és a Star Wars-ért” — indokolta döntését a grafikus. Elmondása szerint amikor csak a film felét látta, már tudta, hogy csodálatos dolog készül.

“El kellett olvasnom a forgatókönyvet, megnéztem a film felét és el kell mondanom neked és a rajongóknak, hogy Istenemre, ez a legjobb Star Wars-film, ami eddig elkészült.” /Drew Struzan/

Abrams: Van, aki szerint jól cselekedett a Birodalom

A hetedik epizód rendezője interjút adott a Los Angeles Timesnak. Ebben elmesélte, hogy a Birodalom maradványa, az Első Rend azért maradhatott fenn, mert sokan úgy gondolják, hogy a Birodalom helyesen cselekedett, és ha nem történt volna olyasmi, mint a 4–5–6. részben, minden jó lett volna. “Talán érdemes újra megpróbálni” — mondta Abrams az Első Rend motivációiról.

A történet persze ismét a jókról és rosszakról szól majd, de nem lesz olyan egyértelmű a határ köztük, minta korábbi részekben. Mindenesetre az Empire magazin aktuális számát meg lehet venni két különböző címlappal is, íme:

(io9 / Empire)

És ha már a jók is szóba kerültek: a MakingStarWars.net szerint Poe Dameron — aki forrásai szerint tehetséges vezető — a Fekete Osztagot vezeti a film végére, erről árulkodhat a fekete szárnyú X-szárnyúja is, amelyet a teaser trailerben láthattunk.

Kiderült Az ébredő Erő főcímének első sora

Valószínűleg véletlenül, nem is biztos teljesen, de kiderült a főcím első sora. A StarWars7News számolt be arról, hogy egy X-szárnyús játék új kiadásában — amelyet Az ébredő Erő kapcsán aktualizáltak, szerepel benne pl. BB-8 — szerepel az új epizód szinopszisa. Ez már csak azért is érdekes, mert az első, 2012-es kiadás dobozának hátulján még a negyedik epizód összefoglalója szerepelt, amely a főcím első mondatával kezdődött. Ezek alapján az alábbi kezdettel találkozhatunk december 18-án:

“Ez a bizonytalanság kora” (StarWars7News)

Hamarosan jönnek a SW-repülők

Jó, nem X-szárnyúak, nem a Millenium Falcon és nem is a Tantive IV, de azért az általam itt bemutatott japán repülőgépfestések elég menők:

Ősztől röpködhet R2-D2-val

Feltámasztják Dooku gróf haverját

Az idén elhunyt Christopher Lee nagy barátja volt Peter Cushing, aki Tarkin nagymoffot alakította a Star Wars negyedik epizódjában. Most úgy tűnik, hogy A Sithek bosszúja és A klónok háborúja + Lázadók rajzfilmsorozatokat követően ismét előveszik Tarkin karakterét.

Tarkin A klónok háborúja és a Lázadók rajzfilmsorozatokban (Tumblr)

A Daily Mail cikke szerint a Zsivány Egyes projekthez (tudjátok, amelyikben szerepel Mads Mikkelsen [ő akár birodalmi admirális is lehet a Cink szerint] és Forest Whittaker is) ugyanis Peter Cushingot digitális formában élesztik fel, hogy a horrorklasszikusokban szerepelt, 1994-ben elhunyt színész ismét arcát és hangját kölcsönözze Tarkin nagymoffnak.

“Ez lesz minden idők egyik legkomplexebb és legdrágább CGI-újraélesztése. Cushing azért fontos, mert ő játszotta a karaktert, aki megteremtette Darth Vadert, és komoly háttértörténete van, amelyre fény derül majd”

— mondta egy, a filmen dolgozó forrás a brit pletykalapnak. Ezek szerint a Zsivány Egyes költségeinek jókora hányadát teheti majd ki Tarkin szerepeltetése, másrészt az is kiderült, hogy a Halálcsillag terveinek elrablásán kívül Tarkinról is sok minden kiderül az első önálló SW-filmben.

Szülők százai tették tönkre a gyermekük életét

Az Egyesült Államokban tavaly 218 gyermeket neveztek el Anakinnak a szülei — írja az io9. Szegény srácok, mindannyiuknak az a sorsa, hogy egyensúlyt teremtsenek az Erőben, ehhez viszont el kell veszíteniük néhány végtagot… A név egyébként itthon is anyakönyvezhető!

Ami ezúttal kimaradt, de egy link erejéig érdemes megemlékezni róla:

Jövő héten ugyanitt, addig az Erő legyen veletek és lájkoljátok a blog Facebook-oldalát:

Heti Star Wars-pletykák / HSWP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink