2022-ben Benioff & Weiss filmje érkezhet

Szélsebesen száguldott végig a sajtón Bob Igernek, a Disney vezérigazgatójának a 6. Annual MoffetNathanson Media & Communications Summit rendezvényen elhangzott két jelentős bejelentése, melyekből megtudtuk, hogy kik fogják levezényelni a 2022-ben érkező új filmet, valamint, hogy az élőszereplős felhozatal is bővül!

Az Attractions Magazine számolt be a 6. Annual MoffetNathanson Media & Communications Summit nevű rendezvény említett bejelentéseiről előbb tweetek, majd cikk formájában is. Iger a találkozó kérdezz-felelek szekciójában rántotta le a leplet a 2022. december 16.  érkező új Star Wars film készítőiről: akik a Trónok harca sorozatot is jegyző

David Benioff és D. B. Weiss lesznek.

Az információmorzsák gyorsan érkeznek, épp egy hete volt, hogy bejelentették a Skywalker korát követő új Star Wars filmek premierdátumait.

Hivatalos: tényleg lassít a Lucasfilm a Star Wars filmekkel
A Fox felvásárlását követő terveiről jelentetett meg hosszú közleményt a Disney magyar idő szerint kedd kora este. A közlemény – amelyet mi a Fantha Tracksnél láttunk először – a Star Wars filmekre is kitér. Kiderül belőle, hogy három, egyelőre cím nélküli alkotás követi a Skywalker-sagát lezáró Skywalker korát, méghozzá a következő sorrendben:

  1. 2022. december 16.
  2. 2024. december 20.
  3. 2026. december 18.

RÉSZLETEK ITT.

Azóta meg is indultak a találgatások, hogy az új filmek vajon Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson trilógiájához fognak tartozni, vagy a Benioff & Weiss által készített filmek lesznek. Sőt olyan rosszindulatú pletyka is felütötte a fejét, miszerint Johnsont kirúgták volna a Lucasfilmtől. Ezt  a pletykát azóta se támasztotta alá tényekkel senki,  így maradjunk annál, amit biztosan tudunk: az áprilisi Celebration alatt a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy közölte, hogy a következő hónapban (azaz májusban) ül le egyeztetni a Star Wars jövőjéről Johnsonnal, Weisszel és Benioffal. Egy másik interjúban azt is elárulta, a három kreátor „szorosan együttműködik” a fejlesztés jelen szakaszában.

Mi úgy spekuláltunk, hogy Benioff és Weiss a Disney+-ra fog tartalmat gyártani, de az is felmerült, hogy a három készítő közös projekten dolgozik. Utóbbi eshetősége továbbra is fennáll, Iger csak a 2022-ben érkező film gazdáiról rántotta le a leplet, könnyen elképzelhető, hogy 2024-ben majd Rian Johnson következik – egyelőre ugyanis nem tudni, az érkező három film összekapcsolódik-e vagy sem. A filmek tematikájáról is több pletyát suttognak, a legerősebb ezek közül, hogy a Régi Köztársaság időszakát fogják felölelni. Végső soron ez is Kennedy egyik Celebration-ön adott interjújára vezethető vissza – bár már korábban is pletykáltak erről –, az elnökasszony ugyanis az MTVNews erre irányuló kérdésére azt felelte, hogy készületben van valami ilyesmi. Az hogy ez épp a Benioff & Weiss projekt lenne egyelőre spekuláció.

Még egy élőszereplős sorozat!

Iger az említett rendezvényen arról is beszélt, hogy maga még nem látta a Skywalker kora végső, vágott verzióját,

de magabiztos azzal kapcsolatban, amit korábban látott a filmből.

Iger emellett egy  új élőszereplős sorozatot is belengetett,  ami a novemberben érkező A mandalore-i és az egyelőre cím nélküli Cassian Andor sorozat mellett, a harmadik ilyen jellegű Star Wars-széria lesz a Disney+-on. Azt azonban még nem fedte fel a sejtelmes vezérigazgató, hogy kiről/miről is fog szólni ez a sorozat. A spekuláció persze már megindult, egyesek szerint ez már a várva várt Obi-Wan történet lesz. Ennek a pletykavárnak a kálváriájáról korábban mi is írtunk:

A pletykák útvesztőjében: a Kenobi-saga
A legutóbbi pletykát a StarWarsNewsNet dobta be, amely ugyan nem tartozik a legmegbízhatóbb Star Wars-oldalak közé, de nem lehet egy vállrándítással click-baitnek sem bélyegezni. Az oldal információi szerint az idén ősszel debütáló Disney+ streaming-szolgáltatás számára a Lucasfilm következő nagy dobása egy élőszereplős Kenobi-sorozat lesz, amely mindössze hat epizódból állna. A szenzációs hírt persze az elmúlt években úton-útfélen felbukkanó Kenobispinoff-pletykák ismeretében érdemes némi szkepszissel kezelni az esetleges hivatalos bejelentésig. Ugyanis az utóbbi időben egyre több hasonló pletyka látott napvilágot arról, hogy milyen további sorozatokat tervez a Lucasfilm a már majdnem kész A mandalore-i, illetve a készülő Cassian Andor-sorozat után. Mert, hogy nincs megállás, az majdhogynem biztos. RÉSZLETEK ITT.

Nyitókép: David Benioff, Emilia Clarke és D. B. Weiss 2015. március 23-án, a Trónok harca ötödik évadának premierjén San Franciscóban (Jeff Kravitz / FilmMagic for HBO)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink