[Exkluzív] Beszámoló a Galaxy’s Edge-ből

A Star Wars hihetetlen élményparkja, a Galaxy’s Edge május 31-én nyílt meg, eleinte csak azok számára, akik időben regisztráltak, illetve valamelyik Disney hotelben szálltak meg. Június 24-étől azonban már a nagyközönség is korlátok nélkül látogathatja a parkot.   Lukáts Tamás  a családjával tett kirándulást a Batuu bolygón. Fogadjátok szeretettel az élménybeszámolóját!

A múlt héten volt szerencsém a családommal bejutni az anaheimi Disneyland Star Wars témájú Galaxy’s Edge élmenyparkjába, amely a Batuu bolygón levő Black Spire Outpostot (a magyar nyelvű könyvekben Feketeorom) tárta elénk. Maga az attrakció május 31-én nyílt meg,  s azért, hogy elkerüljék a napokkal-hetekkel korábban ott sátrazó rajongókat, az első néhány hétben előzetes regisztrációval lehetett csak bejutni, illetve valamelyik Disney hotel lakójaként.

Június 24-től nyitott meg korlátok nélkül a közönség előtt.

Valamikor áprilisban volt a korlátozott időszakra a regisztráció. Folyamatosan figyeltem az oldalt, mert a nyaralásunk időpontja fix volt: körülbelül egy fél óra alatt el is fogyott az összes hely. Szerencsére nekem sikerült a családdal regisztrálni június 20-ra. Négy órás intervallumokat adtak meg, egy órás átfedésekkel – 8:00–12:00,  11:00–15:00, 14:00–18 :00 és talán 17:00–21:00 – ezen időpontok valamelyikére lehetett foglalni,  mi a 11 órától 15 óráig tartó időpontra  foglaltunk.  Ettől függetlenül már 8-ra, nyitásra megérkeztünk, ekkor már el kellett menni a klasszikus Star Tours attrakcióhoz és itt tudtuk érvényesíteni a regisztrációt. Mindenki karszalagot kapott a foglalt időszaknak megfelelően, majd egy ajándékboltba jutottunk, ahol már néhány Galaxy’s Edge-hez kapcsolódó cuccot is lehetett kapni. Figurák, pólók, sapkát, kulcstartók stb. – ha valaki figurákat gyűjt, akkor itt beszerezhetők az exkluzív figurák is, sőt, ezek már a Disneylanden kívüli boltban is kaphatók. Erre azért is érdemes odafigyelni, mert  bent már korlátozva van a vásárlás, egy ember mindenből maximum egy darabot vehet meg. 

Eljött a 11 óra

A Galaxy’s Edge-be alapvetően három bejáraton lehet bejutni, de a korlátozott időszakban ezek közül kettő csak kijáratként funkcionált. A bejáratnál már elég nagy tömeg tornyosult fel, nyitáskor pedig özönlöttek be az emberek. Ennek ellenére  a parkban szabadon lehetett mozogni: elég nagy ez a hely, így  gyorsan el is oszlottak az emberek, mindenki ment arra, ami érdekelte.  A bejáratnál jobb oldalon egy életnagyságú A-wing, bal oldalon egy X-Wing volt felépítve. Azt tudni kell az egész parkról, hogy az összes alkalmazott jelmezben van, illetve folyamatosan lehet találkozni szereplőnek beöltözött színészekkel (persze nem az eredetiekkel). Az X-wingnél például időnként volt egy előadás, ahogy Csubi és Poe szerelik a gépet. Bent találkoztam Rey-el, Kylo Ren-el, Csubival és az Első Rend katonáival.  Rendszeresen igazoltattak és „zaklatták” az embereket. 

Itt a fiamat kéri számon Kylo Ren

A bejárat után volt az első nagyobb árus, ami kifejezetten az Ellenállás és Lázadók témakörére volt felépítve. Itt csak ehhez kapcsolódó tárgyakat lehett kapni: sisakok, pólók, játékok, kulcstartók, ruhák stb. A helynek az is volt a neve, hogy Resistance supply (Ellenállás ellátmány). Tovább haladva egy piacra érkeztünk, mondanom sem kell, hogy minden tökéletesen hitelesen megcsinálva.

Tátva maradt a szánk!

Itt is speciális boltok voltak, de ezek kevésbé ajándéktárgyak árusítására szolgáltak, inkább egy valós, Star Wars-béli piachoz hasonlítottak. Volt például „kisállat kereskedés”, ahol Star Wars lényeket lehetett kapni, plüss, műanyag vagy egyéb változatban. Volt továbbá játékbolt, ahol fából faragott babákat lehetett venni, illetve volt jedi köpeny- és ékszerbolt is.

Képek a piacról

Innen kiérve balra az életnagyságú Millennium Falcon fogadott, illetve a hozzá tartozó Falcon Ride (Utazás a Falconnal). Közepén a Savi’s workshop (Savi műhelye), ahol fénykardot tudtunk készíteni, mellette pedig a Droid Depot (Droidlerakat), ahol saját távirányítós robotot lehet összerakni. Tovább haladva található a First Order Cargo (Első Rend raktár), mely hasonló szerepet tölt be mint az említett Resistance Supply, csak épp itt birodalmi és első rendi cuccokat lehet venni (figurákat, sisakokat, ruhákat, fegyvereket, stb.).

Saját fénykard

Mi elsőként a fénykardkészítőhöz mentünk, ahol körülbelül fél órát álltunk sorba. Itt a történet szerint „scrap metal”-ból (fémhulladékból) építhetünk össze kardot. Mivel sok alkaltrész van, ezért ezeket négy csoportra osztották: „Peace and Justice” (Béke és igazság), „Power and Control” (Hatalom és befolyás), „Elemental Nature” (Elemi természet) és „Protection and Defense” (Védelem), ezek közül lehetett választanunk. Miután ez sikerült, mindenki kap egy  választásának megfelelő kitűzőt és egy időpontot, amikorra vissza kell jönni építeni.  Nem olcsó mulatság, egy kard 200$-ba (56 ezer forint) kerül.  Amikor bementünk a műhelybe, egy kardépítő-mester fogadott, aki elmondta a tudnivalókat, természetesen a megfelelő körítéssel és aláfestő zenével. Ekkor kiválaszthatta mindenki magának a neki tetsző kyberkristályt. Sajnos sok kristály elfogyott már addigra, ezért nekünk mindössze négy közül (piros, kék, zöld, lila) lehetett csak választani.  A fiammal mindketten piros kristályt választottunk.  Ekkor megkaptuk kis tálcán a választott alkatrészeket, azokból tudtuk építkezni. Elég sokféle variációban lehetett így összeraknunk a saját, egyedi fénykardjainkat. Amikor elkészültünk, be kellett tenni a markolatokat egy dokkba, ahol egy közjáték után mindenki egyszerre emelte fel a bekapcsolt egyedi kardját.

Piszok jó élmény volt!

Mindenki kapott egy szivacsozott fénykard-tartó táskát is a távozás előtt. A kijáratnál van egy „antikvitás bolt”. Itt lehet további kristalyokat venni, sajnos csak kék maradt, illetve a legacy lightsabereket. Ezek legendás kardok, ismert szereplőktől. Markolatokat 100$ (28 ezer forint) körül, pengét pedig kétféle méretben 60$ (17 ezer forint) körül lehet vásárolni. Persze Maul és Ahsoka a dupla kard miatt jóval drágább. A boltban emellett mindenféle szobrok, maszkok stb. vásárolható még.

Saját droid

A Droid Depot-ban 100$ (28 ezer forint) volt egy droidépítés. Itt egy futószalagon folyamatosan érkeznek az alkatrészek, méghozzá két variáció közül lehet választani: BB-egység és asztromech droid. Mi az utóbbit választottuk, mert ahhoz később több kiegészítő is elérhető. Az alkatrészeket összeszedve, egy pultnál – segítséggel – lehet összerakni a droidot.  Nagyon klassz és hiteles a végeredmény. 

Futószalagon érkeznek a droid alkatrészek

Kijutva, egy droidokkal kapcsolatos boltba érkezünk, ahol kiegészítőket lehet venni a frissen épített droidokhoz, illetve figurákat, alkatrészeket, pólókat is be lehetett szerezni. Mind a fénykard-, mind a droid-építésről sok videó található már a YouTube-on, ezek közül egy-egy példa:

Savi’s Workshop – Handbuilt Lightsabers in Star Wars: Galaxy’s Edge | Disneyland – FULL EXPERIENCE

We built a lightsaber at Savi’s Workshop in Star Wars: Galaxy’s Edge. Check out our FULL EXPERIENCE as we rummage through scrap metal, rare artifacts, and kyber crystals to build the perfect Jedi weapon. And stay tuned at the end for cameo by Vi Moradi, General Leia Organa’s top spy.

Building a droid inside the Droid Depot at Star Wars: Galaxy’s Edge

Learn how you can build your own custom R-series or BB-series astromech droids in the Droid Depot at Star Wars: Galaxy’s Edge. SUBSCRIBE ► http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=attractionsmagazine CLICK THE BELL to be notified when we post new videos.

Étellel és itallal kapcsolatosan nem tudok sok mindent mondani, mert nagy sorok voltak és eléggé drágának találtam ezeket, ezért nem is mentem be az éttermekbe. Amit kint is lehetett kapni, az valamiféle Bantha-tej volt, melyet egy pultnál árultak, illetve a Star Wars kiadású Coca-Cola termékek, a korábban már bemutatott gránátalakú dobozban.

Utazás a Falconnal

A vártnál hamarabb sorra kerültünk, majd először egy szobába jutottunk, ahol Hondo Ohnaka mondta el a szükséges információkat.  Hondo nagyon élethűen van megcsinálva, eszméletlen jól néz ki.  Utána bejutunk magába a Millennium Falcon belsejébe.  Hihetetlen érzés volt, tényleg ott járhatott az ember, azokon a folyosókon.  A Falcon fedélzetén hatfős csoportokra osztottak minket, majd beültünk a vezetőfülkébe. Az elől ülök irányították a hajót, az egyikük jobbra–balra, a másikuk fel–le manőverezett, illetve kapcsolt hiperűr sebességbe. A második sorban a falon lévő gombokat kellett nyomni és a lövegeket irányítani. A harmadik sorban nem tudom mit csináltak, mert eléggé intenzív volt az élmény (ők a hajómérnökök, a feladatuk a Falcon sérüléseinek kijavítása, valamint a csáklyát is ők kezelik – a szerk.). Tulajdonképpen a felszállás után egy csatába vezettük a Falcont.

A Millennium Falcon belsejében, a dejarikasztalnál

Ahogy itt végeztünk, lassan le is járt az időnk. A megadott négy óra elég volt, hogy mindent meg tudjunk nézni, ami érdekelt. Hatalmas élmény volt. Ha valakinek van lehetősége meglátogatni, ne habozzon!

Lukáts Tamás képgalériája itt tekinthető meg:

Nyitókép: A Millennium Falcon a Galaxy’s Edge élményparkban. A Falconnal való repülés nem itt zajlik (Lukáts Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink