Miről fogunk beszélni Tóth Csabával a SW Rajongói Találkozón?

(LucasFilm)

Harmadik alkalommal rendezik meg a rajongói találkozót. Az elsőn még ott voltam a hallgatóságban, a második vidéki program miatt kimaradt, a harmadikon viszont Tóth Csaba felkérésére már vele együtt elő is adok.

De ne szaladjunk ennyire előre, mik a rajongói találkozó alapinfói?

MIKOR? 2017. november 11. szombat, 10.00–17.00

HOL? Lurdy Ház mozi, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12–14.

MENNYIÉRT? Felnőtt: 1500,- ft., gyerek: 1000,- ft. (A jegyeladásból származó bevétel a Magyar Galaktikus Rajongói Alapítvány kórházi karitatív tevékenységének [jelmezesek látogatása beteg gyerekeknél] finanszírozását segíti.)

MI LESZ A PROGRAM?

(Star Wars Klub)

Az Erő lesz azokkal akik eljönnek ünnepelni a Star Wars Univerzumot. A Lurdy Mozi három termében vár mindenkire a Star Wars Galaxis, számtalan remek programmal. Lesznek érdekes dokumentumfilm vetítések, ritkaságokkal, feliratozva vagy magyar narrációval. Meghívott vendég Kassai Károly és Moser Károly (aki a színpadi műsort is vezeti) színművészek — mindketten elévülhetetlen érdemeket szereztek a Star Wars-filmek szinkronizálásában, de ott lesz Fazekas Attila, a Star Wars-képregényrajzolók ikonikus alakja is.

A gyerekek külön teremben színezhetnek, társasozhatnak, ingyenes az arcfestés és a csillámtetkó, Jedi mesterektől és Sith nagyuraktól sajátíthatják el a fénykardvívás mesterfogásait. A mozi előterében látványos ritkaságokat bemutató plakátkiállítás, minitárlatok és fotóháttér várja az érkezőket. Lesznek még ezenfelül Lego-játékasztalok, életnagyságú Lego-szobrok, kirakodóvásár játékokkal, könyvekkel és képregényekkel. A rendezvény egész területén Jedik, Sithek, rohamosztagosok, droidok cirkálnak majd.

Lesznek előadások is, itt jövünk a képbe Csabával.

11.00 — A Star Wars-videojátékok negyven éve. Havasi Máté segítségével az elmúlt négy évtized videojáték-termésének Star Wars-os részét követhetitek nyomon. Az előadás után egy rövid kvíz-játékban próbálhatjátok ki, mennyit is tudtok a legendás kiadványokról.

12.00 — Halálcsillag: Mítosz és valóság. Mészáros Árpád és Seregi Raymond a félelmetes űrállomás építésének történetén keresztül azt mutatja be, hogy milyen lenne, ha valóban létezne egy ilyen tömegpusztító eszköz.

13.00 — Star Wars-könyvek. Beszélgetés Oszlánszky Zsolttal és Szente Mihállyal, a Star Wars-regények fordítóival a messzi-messzi galaxis nyomtatott történeteiről.

14.00 — A Halálcsillag elpusztításának dilemmái. „Tóth Csaba és Földi Bence előadása a Galaktikus Birodalom és Felkelők Szövetségének egyik legnagyobb csatája utáni állapotokat elemzi” — legalábbis ez lett a hivatalos ajánlómondat a programban.

Annyit tudok mondani viszonylag spoilermentesen, hogy az alábbi kérdésekkel kívánunk majd foglalkozni:

  • Mit jelentett a Halálcsillag a Birodalom számára?
  • Miért kellett elpusztítani a Halálcsillagot?
  • Alderaan lakosai vs. Halálcsillagon szolgálók — kollektív bűnösség elve?
  • Terroristák-e a lázadók? — Ennek kapcsán az alábbi videó is szóba kerül, amelyhez én csináltam magyar feliratot (be kell kapcsolni)

Szerintem érdemes lesz eljönni, szombat délután kettőkor várunk titeket a Lurdy Házban!

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ziro, a hutt holoüzenetei – Revue

Katt a képre és lájk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink