Így beszéltem a Fantasztikus világok bemutatóján

Jól elkapott pillanat: senki nem bírja hallgatni, amit mondok (Fotó: Simon Nikolett)

Bűzlő Tarkin és a félelem politikája a Star Warsban.

Tóth Csaba felkért, én pedig éltem a lehetőséggel, így kedvenc scifipol területem, a Star Wars politikájának egyik szeletkéjéről írtam egy tanulmányt a frissen megjelent Fantasztikus világok c. antológiába. A kötetet 2017. április 22-én mutattuk be a 24. Nemzetközi Könyvfesztiválon, a moderátor Mészáros Antónia nekem is szegezett egy kérdést, amelyet (a válasszal együtt persze) a könyvet megjelentető Athenaeum Kiadó élő videójából sikerült kimetszenem, íme:

Ha a teljes könyvbemutató érdekel, itt az Athenaeum live videójának első része, valamint a második.

Tóth Csaba (szerk.): FANTASZTIKUS VILÁGOK

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 400 oldal
Megjelenés: 2017. április 13.
Méret: 183 mm x 124 mm
Kötés: Egyéb
ISBN: 9789632936710

Fotó: Simon Nikolett

Szuperhősök, varázslók, jedik — sok mindenben különböznek tőlünk. A világok, amelyeket benépesítenek, mégis hasonlóak Földünk társadalmaihoz. E világok társadalmi és politikai kérdéseibe kalauzol el ez a könyv, ami Tóth Csaba A sci-fi politológiája című, nagy sikerű munkájának folytatása.
Hogyan kell megszervezni egy sikeres lázadást az elnyomó Galaktikus Birodalommal szemben? Indokolt volt-e a Trónok harcának Vörös Nászában a szószegő Starkok legyilkolása? Hogyan reagálna Földünk, ha hirtelen idegenek, netán zombik támadnák meg országainkat? E kérdések csak ízelítők azok közül, amelyekről ebben az antológiában olvashatunk.
A kötet tizenöt szerzője — a hazai társadalomtudomány, a közéleti elemzés és a tudományos-fantasztikus újságírás legjobbjai — megannyi izgalmas világba kalauzol el, hogy olyan összefüggésekre mutassanak rá, amelyek könnyen elkerülhették figyelmünket, miközben fénykardok összecsapására, vámpírok és vérfarkasok küzdelmére, vagy éppen Batman pofonjaira figyeltünk.

A szerzők: Ceglédi Zoltán, Filippov Gábor, Földi Bence, Hoffman István, Kisteleki Károly, Lovász Dorottya, Muchichka László, Pintér Bence, Sik Endre, Szabó Zoltán Ádám — Oroszlány Balázs, Tóth Csaba, Török Gábor, Zotter Judit, Zsótér Indi Dániel

ITT LEHET MEGRENDELNI!

JÖN, JÖN, JÖN!

Emlékeztek még? Tavaly decemberben szintén Csaba meghívására előadtam egy minikonferencián a Star Wars ellenállási mozgalmairól.

Így beszéltem a Star Wars ellenállási mozgalmairól

A Kommentár folyóirat friss számában az elhangzott előadás írott, javított és bővített változata is meg fog jelenni, ajánlom mindenkinek!

Katt a képre és lájk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink