A Disney megcsinálja, amit én már két éve megtettem

Mark Hamill, Kelly Marie Tran, John Boyega, Daisy Ridley, Rian Johnson, Kathleen Kennedy és Josh Gad a Star Wars Celebrationön, Az utolsó Jedik panelbeszélgetésén 2017. április 14-én a floridai Orlandóban (Gerardo Mora / Getty for Disney)

Emellett Mark Hamillnek tetszett az ötlet, hogy én legyek a magyar fordítója.

Tudomány és Star Wars kapcsolatait taglaló webes dokumentumfilm-sorozatot indul szeptemberben – jelentette be a Disney egy videóban. A sorozatban a Csillagok háborúja univerzumának tudományos megalapozottságát firtatják majd, valamint azt, hogyan kapcsolódik a Star Wars világa a valós tudományos felfedezésekhez. Az IMB támogatásával létrejövő sorozatban kutatók, tudósok és Star Wars-berkekben többé-kevésbé ismert sztárvendégek (mint például Anthony Daniels, aki C-3PO-t alakította) szerepel majd.

Persze a sorozatnak megvannak az előképei, a Discoveryn például már 2005-ben futott egy doku minisorozat a témában. Azóta eltelt 12 év, a technológia rengeteget fejlődött, így az epizódok idejétmúlttá váltak. A mostani epizódok a Facebookon jelennek majd meg, a napokban hivatalos kezdési dátum is érkezhet.

A témával egyébként én is foglalkoztam korábban. A Magyar Nemzet online felületén ötrészes cikksorozatban mutattam be a Csillagok háborúja vallástudományi, fizikai, politikatudományi, nyelvészeti és gazdaságtudományi aspektusait, még Az ébredő Erő bemutatása előtt, 2015-ben. A sorozat mind az öt cikke elérhető itt:

Star Wars és tudomány: a sorozat öt cikke egy helyen

Még a végén Mark Hamill fordítója leszek

Egy másik hír is érdekes volt a héten. A Mozimánia magazin címlapján megjelent egy olyan fotó a Luke Skywalkert alakító Mark Hamillről, amelyet eddig másutt még nem is publikáltak. A fotót fel is kapták internetszerte, leginkább azért, mert egyesek úgy vélik, bizonyíték arra, hogy Luke a sötét oldal felé fordult. A borítót Mark Hamill is megosztotta Twitteren:

A tweetet imádták a rajongók, főleg a magyarok, a Google Translate-használat ellenére. Én is reagáltam rá:

És Mark Hamill belájkolta a tweetet, még a végén én leszek Hamill magyar fordítója! Nem bánnám, ha megélhetést sikerülne összehozni a legfőbb hobbimmal.

Katt a képre és lájk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink