Talon Karrde, a csempész és információbróker

A Hasbro 2008 novemberében hatalmas dobással rukkolt elő, bár ehhez kellett a Dark Horse Comics is: sokunk kedvencével folytatta a közkedvelt Comic Pack sorozatát. Megjelent ugyanis A Birodalom örökösei 1. száma – egybecsomagolva Thrawn főadmirális és Talon Karrde figurájával. Bár kétségtelen hogy sokak számára Mitth’raw’nuruodo figurája érdekesebb lenne, de számomra abból a pakkból a Karrde figura az érdekfeszítőbb, hiszen a karakter első megjelenése volt figuraként, és mivel – egyelőre nem került át a kánonba – így valószínűleg az utolsó is egyben.

The Legacy Collection – Comic Pack #9 – 2008

228ab71a51a18d5b5e260d6bfe6782f7fad9da49_00.jpg

Hogy kiről is van szó? Gondolom sokan nőttek fel hozzám hasonlóan a Timothy Zahn féle folytatáson, és sokan zárták szívükbe a trilógia szereplőit. Egyesek közülük átkerültek a kánonba, mint pl. Thrawn, míg a többiekről még nem tudjuk, mi lesz a sorsuk a Disney-érában. Mivel Mara Jade nem lett Luke felesége, így eléggé esélytelennek tűnik, hogy Karrdéval találkozzunk a későbbiekben – hiszen az ő jobb keze volt MJ –, de ki tudja? Elég erős karakter volt, hatalmas lehetőségekkel…

karrde-vornskr.jpg

A figura mindenesetre hozza a képregényben látott karaktert – loboncos, markáns arcélű, marcona fickó, klasszikus kamionos harcsabajusszal és körszakállal. Legacy Collection többi figurájához hasonlóan nem lehet panaszunk a kidolgozásra, a 14 artikulációs ponttal rendelkező figurát bármilyen pózba be tudjuk állítani, stabilan áll a lábán külön talp nélkül is. A mozgatásánál egyedül a feje, ami nem az igazi, mert ugyan gömbcsuklóval csatlakozik a testhez, de a hosszú haj miatt nem igazán mozgatható rendesen.

2019-09-30_21_17_07.jpg

A festés szintén nagyon rendben van, aprólékosan kidolgozott, jó minőségű. Egyetlen zavaró tényező akad csupán: a karok. Első ránézésre ugyanis úgy tűnik, hogy a figura hosszú ujjú kabátban van, holott csak egy kis ujjatlan bekecs van rajta, de valamilyen furcsa oknál fogva a karok színe megegyezik a mellénnyel. Bár a képregényben is hasonló színű a kar és a mellény, de ott egyértelműen látható a ruházata. Akit zavar a dolog, az le tudja venni a figuráról a mellényt – ez az egyik kiegészítője a figurának – alatta egy koszos szürke felső van.

A másik kiegészítő a figura ezüstszürke sugárvetője. Nem mernék rá megesküdni, hogy a képregényben is teljesen szürke volt-e, mindenesetre pontosan passzol a combtokba és jól is néz ki.

Szerzőportrék 1.: Timothy Zahn, Thrawn megalkotója
„Zahn a sorozatban számos mára ikonikussá vált karaktert hozott létre, Thrawn főadmirális, Mara Jade, Talon Karrde, Pellaeon, Rukh vagy a Solo-gyerekek neve ma is sokaknak ismerősként cseng.” RÉSZLETEK ITT.

Nekem a kedvenceim közé tartozik mind a karakter, mind a Legacy Collection játékvonal, így eléggé elfogult vagyok a figurával kapcsolatban.

Pontszám: 10/8

Nem könnyen hozzáférhető figura, és nem is tartozik az olcsóbbak közé. Bontatlanul 30-40 ezer forint közötti összegért beszerezhető a dupla pakk, míg ha csak ezt a figurát szeretnénk megvenni, akkor általában 10-12 ezer forintért lehet levadászni.

Sajnos a bontatlan pakk még nekem sincs meg makulátlan minőségben:

2019-09-30_21_15_25.jpg2019-09-30_21_15_39.jpg


A poszt eredetileg a WampaCave.blog.hu-n, Füle Miklós blogján jelent meg. A képeknek is ez a forrása.

Nyitókép: Talon Karrde (Jedinet.com)

Legfontosabb posztjaink