Skywalker kora: egy rajongói szerepjáték és egy rajongói történet

Ha az Episode IX. magyar címének hivatalossá válását követően rákeres az ember arra, hogy „Age of Skywalker”, nem sokat ad a Google. Két érdekességet azért bemutatunk.

Így lett Skywalker kora a IX. Star Wars film magyar címe
A forgalmazó Forum Hungary a YouTube-csatornájára feltöltött szinkronizált előzetessel megerősítette, hogy Skywalker kora lett a Skywalker-saga lezárását elhozó IX. epizód magyar címe. A forgalmazó válaszolt ezzel kapcsolatos kérdéseinkre is. RÉSZLETEK ITT.

A szerepjáték

Felbukkan egy Skywalker kora című szerepjáték, amelyet a BobaFettFanClub.com-on indított egy virulent_messiah nevű felhasználó 2007-ben. A két évvel az endori csata után játszódó sztoriban Luke átállt Vader mellé, segített megölni Palpatine-t, de Vader is meghalt, így Luke egyedül próbál rendet teremteni a galaxisban, amelybe beköszöntött Skywalker kora. A történet szerint a Lázadók megpróbálták elfoglalni Coruscantot, de a Luke vezette Birodalom szétszaggatta a flottájukat, a maradék lázadó pedig az Ismeretlen Területekre, a chissekhez távozott.

Luke megalapította a Birodalmi Rendet, amelynek ő lett a Legfőbb Ura (Supreme Overlord), a birodalmi csapatokból pedig békefenntartókat csinált és fekete páncélzatot adott nekik. Az erőérzékenyeket is magához hívta inkvizítornak, aki nem akart csatlakozni, azokat levadászták.

A játékosoknak ebben a környezetben kellett választaniuk, hogy békefenntartóként, fejvadászként, vagy erőhasználóként kívánnak részt venni a sztoriban. A játékmester felvetette, a játék során Thrawn is felbukkanhat a sztoriban.

Nem olvastuk végig a 738 posztos történetfolyamot, de azt láttuk, hogy a mandalore-iak is felbukkantak benne. Az alapsztori mindenesetre ígéretesnek tűnik, ráadásul a Legfőbb Vezérre hajazó elnevezés és az Ismeretlen Területekre távozó, ott szövetségeseket kereső hatalom motívuma elég ismerősnek tűnik…

Minden út az Ismeretlen Területekre vezet – galaktikus földrajz
Rian Johnson készülődő trilógiájáról nem sokat tudunk, csupán annyit, hogy nem a Skywalker-család lesz a központban, és hogy a Star Wars univerzum egy távoli szegletét mutatja majd be. Korán megindultak azonban azok a találgatások, hogy ez a Vad Űrre, esetleg az Ismeretlen Területekre vonatkozik. No de mennyire ismeretlenek az Ismeretlen Területek? RÉSZLETEK ITT.

A rajongói történet

Skywalker kora – ezt a címet adta a FanFiction.net-re 2008-ban feltöltött rajongói történetének Rigil Kent. Ebben a történetben Darth Vader diadalmaskodott, ő volt a Birodalom vezetője és a galaxis ura, gyermekei pedig melléálltak. Luke-ot fekete ruházatban, aranyló szemmel láthatjuk a sztoriban, akit apja az Alderaanon talált meg (?) ezt követően kezdte kiképezni.

Kilenc évvel járunk az Uralkodó legyőzése után, a bérgyilkos Mara Jade mellett Leia is felbukkan, mint a Hapes Konzorcium anyakirálynője. Ő egyébként egy Isolder nevű férfihoz ment hozzá dinasztikus indokok mentén, de nem vele élt, hanem Solo admirálissal, akitől ikrei születtek: Jacent birodalmi karrierre szánták, Jaina pedig a Hapes élén váltotta volna később az anyját.

A kissé zavaros történet szerint Luke bejelentette, hogy legyőzték a Lázadók Szövetségét, Mon Mothmát pedig láncokra verve hozták eléjük. Luke azt javasolta, hogy ne nyilvánosan végezzék ki, mert attól csak mártírrá válna, Vader ebbe bólintva egyezett bele. Leia amiatt panaszkodott apjának, hogy minden küldetést Luke végezhet, „övé lehet minden öröm”. Vader erre úgy válaszolt, ha nyers erőre lesz szüksége, Leiát és a koréliaiját hívja majd.

A sztori – ami igazából csak egy röpke jelenet – így zárul: „Vader mosolygott a maszkja alatt. Minden rendben volt a galaxisban. Beköszöntött a Skywalker-korszak.”

Nyitókép: Cristi Balanescu / Reddit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink